MSc International Accounting and Finance

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Boekhoudkundige en financiële rollen krijgen steeds meer een internationale dimensie. Met groeiende globalisering en de convergentie van internationale boekhoudpraktijken, deze cursus voldoet aan de vraag van de bedrijfswereld voor afgestudeerden die zijn opgeleid tot Masters niveau in International Accounting and Finance.

De cursus biedt gespecialiseerde training in internationale boekhouding en financiën en helpt u bij het ontwikkelen van de gespecialiseerde rapportage- en analysevaardigheden die wereldwijde organisaties nodig hebben. Het stelt u ook in staat om internationale investeringskwesties vanuit verschillende gezichtspunten te waarderen.

Aan het einde van de cursus kunt u werkgevers inzicht bieden in internationale rapportagestandaarden die wereldwijd steeds relevanter worden, samen met een geavanceerd bewustzijn van internationale financiële markten.

accreditatie

De MSc International Accounting and Finance is geaccrediteerd door ACCA (Association of Chartered Certified Accountants), de wereldwijde financiële instelling.

Deze accreditatie geeft afgestudeerden automatisch vrijstelling van vier van hun papieren, F1-F4 met een vijfde en zesde, F7 en F9, mogelijk op basis van de gekozen optie van het voorjaarssemester.

Sommige MSc-modules bestrijken ook elementen van de leerresultaten van alle drie de niveaus van het Chartered Financial Analyst (CFA) -programma, en helpen u om door te groeien naar de status van CFA-Charterholder.

Student Managed Investment Fund

Onze studenten hebben een Student Managed Investment Fund (SMIF) opgericht, met de steun van onze academici binnen de afdeling Accounting en financiën. Hiermee kunt u praktische ervaring opdoen met het beheren van beleggingen met echt geld. Een project onder leiding van een student, het zal je helpen om je inzetbaarheid te vergroten voordat je afstudeert - waardoor je een uitzonderlijk praktisch inzicht hebt in de theoretische aspecten van de waardering van beleggingen.

Krijg real-life ervaring bij Amplify Trading Boot Camp

De cursus omvat een innovatieve, wereldwijde financiële handels- en trainingsbootcamp van een week, gerund door onze partner Amplify Trading. De bootcamp won in 2015 de Innovative Delivery of Education (IDEA) Award van het CFA Institute. Je handelt in futurescontracten op de Chicago Mercantile Exchange (CME). Door u in realtime te laten handelen, maar met virtueel geld, overbrugt de bootcamp de kloof tussen een academische kennis van financiële markten en hoe deze in de praktijk functioneren.

De University of Stirling Management School

Op de University of Stirling Management School staat het principe van verantwoord ondernemen, beleid en praktijk centraal in alles wat we doen. Deze visie helpt ons onze studenten effectief uit te rusten met de vaardigheden om op te treden als wereldburgers, die in staat zijn om tegemoet te komen aan de behoeften van de maatschappij.

Als lid van de Chartered Association for Business Schools hebben we sterke banden met de industrie en hebben we onlangs het Small Business Charter ontvangen voor betrokkenheid bij de lokale en regionale onderneming.

We zitten wereldwijd in een elitegroep van bedrijfsscholen - en een van de slechts 14 in het Verenigd Koninkrijk - die accreditatie hebben van de Association of MBA (AMBA) voor zowel onze MBA- als MSc Business- en Managementcursus (MBM).

Belangrijkste redenen om bij ons te studeren

 1. De MSc International Accounting and Finance is geaccrediteerd door ACCA (Association of Chartered Certified Accountants), de wereldwijde financiële instelling.
 2. Je doet praktische ervaring op met het verhandelen van markten in een masterclass van een week, gerund door Amplify Trading.
 3. We zijn gerangschikt in de top 5-instellingen in Schotland en de top 15 in Groot-Brittannië voor boekhouding en financiën (Times and Sunday Times Good University Guide 2018).

Cursus Doelstellingen

Zakelijke leiders van de toekomst voorbereiden

Postuniversitair onderwijs aan de University of Stirling Management School gaat verder dan handboeken en collegezalen, we richten ons ook op uw persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Ons unieke Flying Start Leadership-programma voorziet u van het bewustzijn, de kennis en de technieken die essentieel zijn voor het opbouwen van een succesvolle carrière. Deze variëren van praktische vaardigheden, zoals effectief spreken in het openbaar, tot het ontwikkelen van manieren om in moeilijke situaties onder druk te werken en conflicten te beheren. Lees meer over Flying Start.

Kom je naar het VK om te studeren?

Bereid je voor op succes is een interactief leermiddel op het web voor internationale studenten die naar het VK komen om te studeren. Bekijk de Prepare for Success-website voor meer informatie.

Professionele accreditaties

De MSc International Accounting and Finance is geaccrediteerd door ACCA (Association of Chartered Certified Accountants), de wereldwijde financiële instelling.

Deze accreditatie geeft afgestudeerden automatisch vrijstelling van vier van hun papieren, F1-F4 met een vijfde en zesde, F7 en F9, mogelijk op basis van de gekozen optie van het voorjaarssemester.

Cursus details

De MSc International Accounting and Finance is een eenjarige full-time cursus. Je onderneemt maximaal tien lesmodules in twee weken van 15 weken, gevolgd door een begeleid proefschrift.

Onderwijs

Het onderwijs wordt gegeven door middel van lezingen, seminars voor kleine groepen, workshops, probleemoplossende lessen, computerlabs en praktische casestudy-oefeningen.

Veel van onze medewerkers publiceren wereldonderzoek in toonaangevende internationale tijdschriften en zijn bezig met het ontwikkelen van nieuw beleid en nieuwe praktijken binnen het financiële vak en met het leveren van innovatief onderwijs.

Gastcolleges

Als student van de MSc International Accounting and Finance krijg je de kans om naar reguliere gastcolleges te gaan. Deze worden meestal op woensdagmiddag gehouden en worden afgeleverd door eminente sprekers van toonaangevende financiële instellingen, denktanks, regelgevende en professionele instanties. In 2016 en 2017 waren onze sprekers inclusief:

 • Russell Napier - medeoprichter van ERIC (Electronic Research Interchange)
 • Nick Bartlett - Director of Education bij CFA Society of the UK
 • Ross Lorrimer - Client Service Associate bij State Street
 • Maxim Skorniakov - Investment Manager bij Walter Scott Global Investment Management
 • Richard Dunber - Hoofd van het economisch en thematisch onderzoek van Aberdeen Asset Management
 • Kweku Adoboli - Voormalig handelaar bij UBS
 • John Goodwin - uitvoerend vicevoorzitter en CFO bij Lego
 • Colin McLean - CEO bij SVM Asset Management

Beoordeling

Beoordeling vindt plaats door een combinatie van multiple-choice en schriftelijke klassetests, schriftelijke opdrachten, presentaties inclusief groepsopdrachten en schriftelijke examens.

Course director

Professor David Mcmillan, cursusdirecteur
+44 (0) 1786 467455
MScIntAccFin@stir.ac.uk

Vergoedingen - 2020/2021

 • Thuis / EU: £ 8.500
 • In het buitenland: £ 18.950
Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society.

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society. Lees Minder