MSc Integrated Plant and Animal Breeding (iPAB)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Integrated Plant and Animal Breeding (iPAB)111414_111198_111196_iPAB-Logo_schmal.png


Ben je geïnteresseerd in zowel gewassen als vee?

De toekomst van fokonderzoek vormgeven

Ben je enthousiast over een internationale carrière in fokonderzoek?

Kies het nieuwe masterprogramma:

Geïntegreerde planten- en fokkerij

Het toepassingsportaal wordt op 1 april geopend voor EU-aanvragers

Het toepassingsportaal voor NIET-EU-aanvragers is gesloten!

iPAB in één oogopslag:

 • Taal Engels
 • Toelatingsvoorwaarden: BSc in landbouw, biologie of aanverwante disciplines; de toelatingsregeling voor het masterprogramma "Agricultural Sciences" wordt toegepast; ALLEEN VOOR INTERNATIONALE STUDENTEN: bewijs van bekwaamheid in het Engels: CEFR-niveau C1 (TOEFL of equivalent)
 • Je profiel: hoge mate van zelfmotivatie en natuurlijke nieuwsgierigheid om complexe biologische problemen aan te pakken; Onderzoeksgericht en niet bang voor big data, wiskunde en statistiek; Interesse in een langdurige betrokkenheid bij internationaal fokonderzoek
 • Inhoud / Modules:
  • Verplichte modules:
   • Kwantitatieve genetica en populatiegenetica
   • Fokprogramma's en programma's in planten- en dierenfokkerijen
   • Statistische genetica, veredelingsinformatica en experimenteel ontwerp
   • Biotechnologie en moleculaire genetica in planten- en dierenfokkerijen
   • Selectie theorie, ontwerp en optimalisatie van fokprogramma's
  • Keuzemodules:
  • bv
  • Fokken Informatica
  • Juridische kwesties in planten- en dierenfokkerijen
  • Pluimvee fokken en genetica
  • Biotechnologie en bosgenetica
  • Genetische bronnen
  • Seed Marketing
  • Stage
  • en verdere interessante modules

Carrière perspectieven:

iPAB bereidt je voor op een internationale carrière in de veredelingssector

 • Plantenveredelingsbedrijven
 • Dierlijke fokkerijbedrijven
 • Fokverenigingen
 • Publieke en private onderzoekscentra
 • Overheidsinstanties
 • Internationale organisaties

Toepassing

Deadline voor aanmelding is

 • 15 februari van elk jaar voor niet-EU en niet-EWR-aanvragers!
 • 1 juni van elk jaar voor EU- en EWR-kandidaten!

1. Toelatingscriteria voor de kapitein geïntegreerde planten en dierlijke fokkerij

A. Is je voormalige BSc-diploma aanvaardbaar voor iPAB-studies aan de universiteit van Goettingen?

 • De toelating tot de masteropleiding wordt verleend op grond van het feit dat een BSc van ten minste 3 jaar in de landbouw of aanverwante graden bij een geaccrediteerde instelling in of buiten Duitsland is voltooid. Andere verwante graden moeten minstens 60 ECTS blijken te zijn in landbouwwetenschappen, plantenwetenschappen, dierwetenschappen, bosbouwwetenschappen, natuurwetenschappen, wiskunde, statistiek of computerwetenschappen.

B. Is toepassing mogelijk met een onvoltooide BSc?

 • Alleen voor niet-EU- en niet-EWR-aanvragers: als u afkomstig bent uit een niet-EU- of niet-EWR-land, kunt u alleen aanvragen met een voltooide BSc.
 • Alleen voor EU- en EWR-aanvragers: als u afkomstig bent uit een EU- of EWR-land en uw BSc-graad niet hebt voltooid op de aanvraagdeadline, heeft u ten minste 150 ECTS-credits nodig van uw studieprogramma. Dit moet worden aangetoond door een transcript van records die bevat ook het totale gemiddelde cijfer dat tot nu toe is bereikt (bijvoorbeeld CGPA). Houd er rekening mee dat het definitieve BSc-diploma naar ons moet worden verzonden zodra u het ontvangt (uiterlijk op 11 november van elk jaar).

C. Voldoet u aan de testvereisten voor de Engelse taal?

 • Als u geen van de vereiste tests hebt, kunt u niet worden toegelaten tot iPAB.

2. Online applicatie

Selecteer tussen de inzendingen: Aanvraagformulier voor niet-EU- en niet-EWR-aanvragers of Aanvraagformulier voor EU- en EWR-aanvragers. Toepassingen in de verkeerde categorie worden verwijderd. Na online registratie voor het iPAB-programma ontvangt u een registratienummer per e-mail. Vul het aanvraagformulier in en verzend het. Vervolgens ontvangt u een automatisch e-mailbericht met informatie over het uploaden van de vereiste documenten (voor gelijktijdige toepassingen voor meerdere hoofdcursussen hoeft u slechts één keer uw documenten te uploaden). Een legende van het beoordelingssysteem van uw universiteit (hoogst haalbare / minimumpas) is verplicht. Als er geen legenda op uw BSc-transcript staat, voegt u een officiële toe.

Voor China, Mongolië en Vietnam worden alleen APS-bewezen academische transcripties en graadcertificaten geaccepteerd voor aanmelding.

Als je een Master-diploma bent begonnen, moeten alle velden in het aanvraagformulier met betrekking tot de Master-graad worden ingevuld.

Controleer voordat u het formulier verzendt of u niet alleen informatie hebt gegeven over alle landbouwgerelateerde cursussen die u hebt gevolgd, maar ook over landbouwkundige relevante practica, stages en werkervaring. Dit kan uw kansen om een studieplek te krijgen vergroten. Nadat u het formulier hebt verzonden, kunt u geen wijzigingen aanbrengen. Alleen papieren en certificaten die u uploadt voordat de aanvraag werd ingediend, worden beoordeeld. Documenten die na de deadline worden toegevoegd, worden niet geaccepteerd.

3. Geeft een vroegtijdige indiening van de aanvraag voordelen?

Aanvragers met zeer goede GPA's ontvangen bij een vroege indiening van de aanvraag een vroege toelatingsbrief. Na de deadline worden alle andere in aanmerking komende aanvragen gerangschikt op basis van het in de BSc behaalde cijfer en worden er punten gegeven voor referentiebrieven en worden er punten vermeld voor extra ervaring in de landbouw. De kandidaten met de hoogste rang zullen ook worden toegelaten.

4. Referentieletters

Het is geen must om referentieletters in te dienen, maar per aanvrager kunnen maximaal twee referentiebrieven van verschillende personen worden ingediend.

5. Is het noodzakelijk om documenten per post in te dienen?

Alleen voor Nigeria : na toelating moeten Nigeriaanse aanvragers de griffier van het universiteitsbureau van de griffier vragen om hun BSc-bulicertificaat plus transcripties in een verzegelde envelop direct te verzenden naar:

Goettingen University, Faculteit der Landbouwwetenschappen, Admission Office, Buesgenweg 5, D - 37077 Goettingen, Duitsland

6. Selectieprocedure en toelating

De selectiecommissie rangschikt 50 procent van de kandidaten op basis van punten die zijn toegekend voor BSc-niveau, motivatie, referentiebrieven en andere ondersteunende kwalificaties. 50 procent zal na het interview worden gerangschikt om de geschiktheid van de kandidaat te beoordelen. Kandidaten die voor het interview zijn geselecteerd, worden hiervan op de hoogte gebracht.

Wanneer krijg je bericht of je bent toegelaten of niet?

Houd rekening met ten minste twee maanden na de deadline voordat u toepassingsnieuws verwacht.

7. Acceptatie van de studieplaats

Bevestig via e-mail rechtstreeks aan mevrouw Brigitta Lunderstädt dat u de studieplaats accepteert binnen twee weken na opname.

8. Kunt u uw toelating uitstellen tot volgend jaar?

Nee, dat kan niet. Als u de aanbieding niet accepteert, moet u volgend jaar opnieuw aanvragen. Laat ons zo snel mogelijk weten of u besluit het niet te accepteren.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Founded in 1737, Georg-August-Universität Göttingen is a research university of international renown with strong focuses in research-led teaching. The University is distinguished by the rich diversity ... Lees meer

Founded in 1737, Georg-August-Universität Göttingen is a research university of international renown with strong focuses in research-led teaching. The University is distinguished by the rich diversity of its subject spectrum particularly in the humanities, its excellent facilities for the pursuit of scientific research, and the outstanding quality of the areas that define its profile. From 2007 to 2012 Georg-August-Universität Göttingen was rewarded funding from the Initiative of Excellence of the German Federal and State Governments with its institutional strategy for the future entitled “Göttingen.Tradition – Innovation – Autonomy”. The University was able to realise all measures of the concept. Now Göttingen University develops the successfully established measures further to continously advance the University’s positive developments in research and teaching. Lees Minder
Göttingen , Innsbruck , Rome , Padua , Belgrado , Hannover , Brunswick , Clausthal-Zellerfeld + 7 Meer Minder