MSc Innovatieve mobiliteitstechnologie

Algemeen

3 locaties beschikbaar
Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Waarom innovatieve mobiliteitstechnologie studeren aan de EIT Urban Mobility Master School?

De toenemende verstedelijking stelt steden over de hele wereld voor een uitdaging om mensen en goederen efficiënt en duurzaam te vervoeren. Om dergelijke uitdagingen het hoofd te bieden, kunnen ingenieurs en fabrikanten niet langer geïsoleerde machines ontwerpen. De voertuigen van de toekomst moeten met elkaar communiceren, hun gebouwde omgeving begrijpen en, belangrijker nog, communiceren met en reageren op mensen. Toekomstige steden hebben professionals nodig die dergelijke uitdagingen begrijpen en de visie hebben om op deze ontwikkelingen te anticiperen.

De Innovative Mobility Technology (IMT) Master is een uniek studieprogramma dat afgestudeerden voorbereidt op het ontwerpen en ontwikkelen van gebruikersgerichte toekomstige mobiliteitstools en -apparaten, en om hun haalbaarheid en duurzaamheid te beoordelen op zowel gebruikers- als systeemniveau. Het programma richt zich op het begrijpen van verschillende toepassingen van technologische ontwikkelingen in verschillende voertuigtypologieën en stedelijke infrastructuur. Via het programma zullen studenten werken met kritieke real-world uitdagingen en leren hoe ze multidisciplinaire oplossingen voor complexe problemen kunnen ontwikkelen. Het IMT-programma stelt studenten in staat zich te concentreren op het adopteren van innovatieve producten en diensten, waaronder het werken met mensgerichte technologieën, efficiënte en groene energieoplossingen en elektronica- en communicatietechnologieën, evenals sensoren, bedrade en draadloze netwerkstandaarden, en machine learning en kunstmatig intelligence-oplossingen. Bovendien biedt het een breed scala aan vaardigheden op het gebied van ondernemerschap en innovatie om de snelle transformaties in onze geglobaliseerde samenleving het hoofd te bieden.

Ofo’s bikes in Paris

Wie kan zich aanmelden?

Het Innovative Mobility Technology Program verwelkomt kandidaten met een B.Sc. diploma in Engineering, Informatica of Computerwetenschappen met ten minste 20 ECTS in wiskunde of natuurkunde en 10 ECTS in informatica of programmeren.

Gerichte afgestudeerden

 • Machinebouw
 • Systeem engineering
 • Industrieel / productie / voertuigontwerp
 • Telecommunicatie Engineering
 • Elektrotechniek
 • Energie engineering
 • Civiele techniek
 • Computertechniek / Computerwetenschappen
 • Andere relevante velden

Hoe is het programma gestructureerd?

Alle programma's op de EIT Urban Mobility Master School volgen hetzelfde schema:

 • Studenten studeren elk een jaar aan twee verschillende universiteiten - de 'entry'-universiteit en de' exit'-universiteit. Alle opties bevinden zich aan een toonaangevende universiteit in Europa op het gebied van stedelijke mobiliteit.
 • Afstudeerders ontvangen twee officieel erkende Master of Science-graden van elk van de twee universiteiten. Bovendien is het programma zo ontworpen dat studenten de kwalificaties kunnen behalen voor een certificaat dat wordt uitgereikt door het Europees Instituut voor innovatie en technologie. *
 • Tijdens de eerstejaarsstudies maken studenten kennis met Innovatie en Ondernemen en nemen ze deel aan een uitgebreid Challenge Project. In hetzelfde jaar verwerven studenten essentiële technische vaardigheden om te werken met uitdagingen op het gebied van stedelijke mobiliteit.
 • Tussen het eerste en tweede jaar zullen studenten deelnemen aan een Summer School om nieuwe vaardigheden toe te passen in twee verschillende steden binnen Europa.
 • In het tweede jaar zullen studenten kiezen uit verschillende meer gespecialiseerde cursussen in zowel technische inhoud als innovatie en ondernemerschap. Studenten zullen ook deelnemen aan een korter uitdagingsproject dat een stage omvat bij een bedrijf of organisatie die zich bezighoudt met uitdagingen op het gebied van stedelijke mobiliteit. Om hun opleiding af te ronden, zullen studenten in het tweede jaar een onafhankelijke masterproef uitvoeren, waarbij ze hun volledige set technische en ondernemersvaardigheden combineren en demonstreren.
 • Je krijgt een breed scala aan carrièremogelijkheden in de publieke en private sector, evenals de zakelijke knowhow om je eigen bedrijf te starten of grondig onderzoek te doen.

Waar kan ik Innovatieve Mobiliteitstechnologie studeren?

De beschikbare universiteiten voor het programma Innovatieve Mobiliteitstechnologie zijn **:

 • Aalto University, Espoo, Finland
 • UPC Barcelona Tech, Spanje
 • Politecnico di Milano, Milaan, Italië

** Let op: niet alle combinaties zijn mogelijk.

Careers

Je krijgt de kans om een carrière te ontwikkelen als een voertuig- en mobiliteitssysteemontwerper en -ingenieur, een technologie-innovator, een ontwerper van de mobiliteitsinfrastructuur, een HMI-ingenieur, een ITS-systeemarchitect, een X2X-connectiviteitssysteemingenieur en een systeemvoedingsingenieur. anderen.

Na het programma kun je wereldwijd werkgelegenheid vinden, in leidende posities en multidisciplinaire teams, voor een reeks particuliere bedrijven, waaronder de automobielsector, openbare instellingen in steden en grootstedelijke regio's, en start-ups die een hoog niveau nodig hebben technologische en systeemcompetenties.

Laatst bijgewerkt op nov 2020

Over de school

Our double degree programmes combine excellent technical education with training in innovation and entrepreneurship as well as internships at companies, industry partners and cities across Europe.

Our double degree programmes combine excellent technical education with training in innovation and entrepreneurship as well as internships at companies, industry partners and cities across Europe. Lees Minder
Stockholm , Helsinki , Boedapest , Eindhoven , Barcelona , Milaan + 5 Meer Minder