MSc Innovatie, Strategie en Ondernemerschap

Algemeen

2 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

Overzicht

Programmaduur: Een academisch jaar (op de campus) Final Management Project (kan op afstand worden voltooid terwijl u werkt)

Toelatingseisen: Bachelor-niveau undergraduate-diploma in een onderwerp. vloeiend Engels

Volledige programmakosten: € 21.450 (Grenoble Campus) - Internationale studiereis inbegrepen! In 2020 zullen studenten van de Grenoble-campus naar San Francisco reizen, terwijl studenten van de Berlijnse campus naar Dubai reizen.

Campuslocaties: Grenoble, Frankrijk en Berlijn

Taal Engels

Financiële hulp en beurzen beschikbaar

Doelen

Het programma weerspiegelt de realiteit van de wereldwijde omgeving en biedt algemene managementcursussen samen met zeer gespecialiseerde modules op het gebied van innovatie, strategie en ondernemerschap.

Waarom kiezen voor dit programma?

 • Verwerven van de vaardigheden om projecten over nationale en culturele grenzen heen te beheren.
 • Ontwikkel een ondernemende en intrapreneuriale geest.
 • Beoordeel het economische en marktpotentieel van innovaties en zorg voor succes van bedrijven.
 • Verkrijg de mogelijkheid om de strategische rol van fusies, overnames en strategische allianties te evalueren.
 • Vaardigheden ontwikkelen om te voldoen aan de sociale, ethische, wettelijke en financiële beperkingen van nieuwe ondernemingen.
 • Verdien je diploma aan een drievoudig geaccrediteerde instelling.
 • Ontdek en test het hele proces van het maken van een start-up.

Programma

Naast de nabijheid van onderzoeksintensieve, internationale bedrijven (STMicroelectronics, Hewlett-Packard) en wetenschappelijke organisaties (het micro- en nanotechnologie-innovatiecentrum GIANT Minatec - het Franse Commissariat à l'Energie Atomique en LETI), komt dit programma ook van een internationaal docententeam van topkwaliteit, samengesteld uit academici en professionals, waardoor een sfeer ontstaat die ondersteuning biedt voor onderwijs, leren, creatief denken en onderzoek.

Het hoofddoel van het programma is om een ​​multidisciplinaire aanpak te bieden op het gebied van innovatie, strategie en ondernemerschap

Het programma komt overeen met de realiteit van de globale managementomgeving door zeer gespecialiseerde cursussen op het gebied aan te bieden, evenals cursussen met betrekking tot algemeen management en bedrijfsactiviteiten, waardoor het intellectuele inzicht in innovatie, strategie en ondernemerschap als een discipline wordt uitgebreid.

Inhoud van het programma *

Het eerste jaar van de Master is een voltijds jaar in Grenoble of Berlijn. Studenten zullen verplicht zijn om het programma full-time bij te wonen voor een academisch jaar van september tot juni van het volgende jaar.

Jaar 1 - Campusjaar

Het eerste jaar van de Master is een voltijds jaar in Grenoble of Berlijn. Studenten zullen verplicht zijn om het programma full-time bij te wonen voor een academisch jaar van september tot juni van het volgende jaar.

Introductiesessie

Algemeen management en de bedrijfsomgeving

 • Accounting
 • Bedrijfsfinanciën
 • Inzicht in digitaal
 • Intercultureel management
 • Internationale onderhandelingen
 • Leiderschap, teambuilding en managementcreativiteit
 • Juridische omgeving van internationaal ondernemen
 • Bedrijfseconomie
 • Project management
 • Onderzoeksmethoden voor managers
 • Digitale analyse

Innovatie Management

 • Digital Transformatin in Business
 • Inleiding tot innovatie
 • Creativiteit en innovatie
 • Innovatie en ontwerpdenken

Strategie

 • Strategisch management
 • Fusies, overnames en herstructurering
 • Strategische marketing en marketingplanning

ondernemerschap

 • Introductie tot ondernemerschap
 • New Venture Business Planning
 • Ondernemerschap en zakelijke kansen
 • Klein en familiebedrijf

* De inhoud van het programma kan van jaar tot jaar worden aangepast om rekening te houden met de behoeften van de industrie. Het bijwonen van lessen is verplicht.

Jaar 2 - Eindmanagementproject

Aan het einde van het voltijdse deel van het programma van een academisch jaar, zal elke student een Finaal Management Project van ongeveer 15.000 woorden moeten voltooien, onder begeleiding van een tutor. Dit is een toegepast of theoretisch onderzoeksproject dat op afstand en parallel aan een voltijdse betrekking of een goedgekeurde stage kan worden voltooid. Om het Final Management Project met succes af te ronden, moeten studenten een specifieke onderzoeksvraag of kenniskloof in hun gekozen vakgebied aanpakken. Dit zal bedrijfsgericht zijn en coherent zijn met de doelstellingen van het programma. Een student kan ervoor kiezen om hun project te schrijven over een onderwerp gebaseerd op hun stage-ervaring.

Live zakelijke cases

Tijdens dit programma krijgen deelnemers de mogelijkheid om echte business-ontwikkelaars te worden door een Live Business Case te verkennen die wordt aangeboden door bedrijven die samenwerken met het MSc Innovation, Strategy and Entrepreneurship-programma. Studenten zullen in groepen werken en diep ingaan op hun casussen gedurende de zeven maanden van oktober tot juni onder toezicht van een coach. De Live Business Cases worden gelanceerd door een briefing gegeven door het bedrijf.

Internationale studiereis

Deze innovatieve en ondernemende studiereis van een week biedt studenten een diepgaand perspectief op een van de meest invloedrijke economieën van vandaag. Studenten nemen deel aan lezingen en bedrijfsbezoeken om inzicht te krijgen in bedrijfspraktijken op het gebied van innovatie.

In 2020 zullen studenten van de Grenoble-campus naar San Francisco reizen, terwijl studenten van de Berlijnse campus naar Dubai reizen.

Topwerkgevers van onze afgestudeerden in MSc Innovation, Strategy and Entrepreneurship

Adnai Mining, Apple, Biomerieux, Centigo, Eurocopter, International Innovation Nanotechnology Center, Intralot, Kachan and Co., N26, Nissan, Oracle, Salesforce.com, SAP, Schneider, The Retail Performance Company, Toyota

Voorbeelden van MSc Innovatie, Strategie en Ondernemerschap Graduate Positons

De studenten die de MSc Innovation, Strategy and Entrepreneurship volgen, willen zich over het algemeen voorbereiden op een carrière als:

R

Of in de volgende velden:

Biotech, High Tech IT, Start-ups

getuigenis

"Het runnen van een eigen bedrijf is altijd mijn droom geweest, daarom heb ik besloten om ondernemerschap te studeren. Ik koos ervoor om mijn master bij GEM te doen vanwege zijn bekendheid op het gebied van innovatie en zijn consistent hoge ranglijst bij de beste business schools wereldwijd. Niet alleen werd ik onderwezen door uitstekende professoren, maar de sfeer onder studenten en docenten was zowel indrukwekkend als verrijkend, vooral vanwege de diverse mix van nationaliteiten en achtergronden.

De combinatie van ondernemerschap en innovatie gaf me een geavanceerder inzicht in de bedrijfswereld en in het bijzonder in de startup-community. Veel van de professoren die lesgeven over het programma zijn nauw betrokken bij de startup-scene, wat een echt verkoopargument voor mij was. De reis naar Silicon Valley was een ander hoogtepunt, met bezoeken aan grote bedrijven zoals Google en Facebook, evenals andere leiders op het gebied van technologie.

Over het algemeen was dit programma een onschatbare ervaring die al vruchten afwerpt voor mijn carrière. De auto-industrie heeft me altijd gefascineerd en ik werk nu bij Volkswagen Commercial Vehicles, waar ik auto's verkoop aan de regio Latijns-Amerika. Bovendien heb ik dankzij de kennis die ik in het programma heb opgedaan, innovatieve benaderingen gebracht voor mijn eigen familiebedrijf dat gespecialiseerd is in onroerend goed. Bovendien werk ik ook aan een startup die ik begon met een vriend die ik tijdens het programma in Grenoble heb ontmoet! Al met al beschouw ik mijn tijd bij GEM als de belangrijkste in mijn leven tot nu toe en ik ben blij dat ik voor deze business school en dit programma in het bijzonder heb gekozen. "

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Grenoble Ecole de Management (GEM) has earned both national and international recognition. More than just a school, GEM represents an open-ended laboratory through which 8,000 students and 500 employe ... Lees meer

Grenoble Ecole de Management (GEM) has earned both national and international recognition. More than just a school, GEM represents an open-ended laboratory through which 8,000 students and 500 employees learn and work every day to solve complex problems and overcome major challenges for business and society. Lees Minder
Grenoble , Medellín , Grenoble , Tbilisi , Berlijn , Moskou , Île-de-France , Singapore + 7 Meer Minder