MSc Informatics

Algemeen

7 locaties beschikbaar
Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

 • De vorm van de studie: voltijdstudie
 • Studieduur: 2 jaar (4 semesters)
 • Toelatingsexamens: schriftelijke vorm van de toets van Economics and Management en Information Technologies in het Engels.

De masteropleiding Informatica die in het Engels wordt onderwezen, is bedoeld om professionals in de informatica voor te bereiden op voornamelijk conceptuele, analytische, projectie- en managementactiviteiten, bijvoorbeeld als:

 • Hoofd van de informatica-afdeling van een firma
 • Manager en adviseur in de informatiesystemen en serviceprojecten
 • Ondernemer en manager die nieuwe ICT-toepassingen levert
 • Onafhankelijke softwareontwikkelingsspecialist
 • Informatiesysteemanalist en projectspecialist
 • Projectspecialist in database en kennissystemen
 • De ontwerper van webinfrastructuren en configuraties
 • Hoofd van het programmeerteam
 • Systeemintegrator

De afgestudeerde masteropleiding verwerft diepere theoretische kennis op het gebied van informatica, economie en management, wat hem de kans biedt om zelfstandig methoden en procedures toe te passen die gericht zijn op het verhogen van de efficiëntie van de productie- en administratieprocessen. Op het gebied van toegepaste informatica wordt de kennis voornamelijk verdiept in de projectie van informatiesystemen, geavanceerde databasesystemen, systeemintegratie, kwaliteitsbeoordeling van informatiesystemen, computernetwerken, beveiliging van informatiesystemen, internettechnologieën, verwerking van ruimtegegevens en andere analyse-instrumenten, informatietechniek , elementen van kunstmatige intelligentie. De afgestudeerde maakt ook gebruik van de opgedane kennis op het gebied van marktonderzoek en marketing van informatieproducten. Binnen een smaller gebied krijgen afgestudeerden een beeld van de huidige stand van de wetenschap en zijn ze ook in staat nieuwe procedures kritisch toe te passen. Ze zijn in staat teams van werknemers aan te sturen bij de ontwikkeling of toepassing van informatietechnieken in het betreffende gebied en het beheer van de toepassing van informatiebronnen in een organisatie. Ze hebben een voldoende overzicht van de informatietechnologieproblemen om een gelijkwaardige partner van specialisten op het gegeven gebied te worden. Ze zijn in staat tot creatieve deelname aan de informatiestrategievorming van de organisatie en tot kritische beoordeling van mogelijke oplossingsvarianten. Zij zijn in staat veranderingen in de procesorganisatie vorm te geven ter ondersteuning van de taakuitvoering of de missie van de organisatie met behulp van de bevoegdheden van informatica.

In economische disciplines moeten de magistrale afgestudeerden zich profileren als architecten van de systemen die een basis vormen voor gekwalificeerde besluitvorming en controle over de ontwikkeling van economische verschijnselen in het verleden en voor de toekomst. Ideeën over onderlinge verbanden hiervan en hun onderlinge verbanden moeten zij uit de algemene economische disciplines halen. Vanuit het managementdomein moeten ze de kennis verwerven met een accent op het managen van veranderingen (strategisch management, tactisch en operationeel management, methodische instrumenten, specifieke benaderingen van het management van veranderingen: procesmanagement, kwaliteitsmanagement, re-engineering).

De studenten maken ook kans op het behalen van het SAS-certificaat in het academische programma SAS, waardoor ze een betere positie op de arbeidsmarkt krijgen. Vooral de grote bedrijven - verzekeringsmaatschappijen, banken, enz. Passen dit systeem toe en verwelkomen de afgestudeerden op dit niveau.

De universele opleiding in de informatica-studietak biedt de afgestudeerden de kans om betrokkenheid te vinden in alle beroepen die de informatie- en communicatietechnologieën toepassen. Ze kunnen werken voor de gespecialiseerde SW-firma's, de advies-, financiële en commerciële instellingen, in-state administratie en in het privédomein, op alle niveaus van organisatie en management. Voorbeelden van bedrijven waar de afgestudeerden werk hebben gevonden: ŠkodaAuto, IBM, Oracle, Microsoft, T-Mobile, Google. Dat ze goed voorbereid zijn op de praktijk blijkt uit de gepubliceerde onderzoeksresultaten over het werkloosheidsniveau van universitair afgestudeerden, waarbij voor de FEM CULS-afgestudeerden een van de laagste waarden werd gerapporteerd (1,4% zoals in het HN op 19 februari 2016) .

106062__MG_6213.jpg

Voorbereidende professionele en taalcursussen (PPL, CŽV)

International Relations Office FEM CULS Praag biedt cursussen van een jaar en een half jaar aan die leiden tot studies in erkende bachelor- en masteropleidingen die in het Engels worden gegeven. Er is geen toelatingsexamen om te studeren in PPL.

Vereiste documenten die u moet indienen voor toelating tot PPL-cursussen die leiden tot studies in geaccrediteerde masteropleidingen die in het Engels worden gegeven:

 • Een scan van uw paspoort
 • Een kopie van je bachelordiploma
 • De resultaten van een Engelse taaltest (TOEIC, TOEFL, IELTS of een andere)
 • Contactadres en telefoonnummer voor DHL + informatie over waar (in welke stad) u het visum gaat aanvragen
 • Een kort Curriculum vitae
 • Alle aanvragers moeten de online-aanvraag invullen

Laatst bijgewerkt op sep 2020

Over de school

The Czech University of Life Sciences is a public university (according to Act No. 111/1998 Coll. on universities). Currently, there are 27 public universities and 2 state universities in the Czech Re ... Lees meer

The Czech University of Life Sciences is a public university (according to Act No. 111/1998 Coll. on universities). Currently, there are 27 public universities and 2 state universities in the Czech Republic. Lees Minder