MSc In Toegepaste Chemie - Plastic Materialen - ENGELS of FRANS

Algemeen

Beschrijving van opleiding

ITECH ingenieurs onderscheiden zich van die van andere scheikunde scholen door vooruitgang in de productie van plastic materialen, bovenop fundamentele kennis. ITECH plastic manufacturing engineers vullen hun specialiteit aan met aspecten van de andere majors: coating van verschillende plastic materialen (formuleringschemie); composietmaterialen die worden gebruikt in transport, sport en recreatie, en geotextiel (textielmaterialen). Van hygiëne tot luchtvaart, van automotive tot sport, veel sectoren maken gebruik van plastic fabrieksingenieurs die evenveel kunnen werken met leveranciers van grondstoffen, als met "formuleerders".

pic_8_plasticpic_9_studentspic_10_lights

Toelating voor studenten buiten Frankrijk

Eerstejaars toelating:

  • Graduate studies in de chemie (Bachelor's degree of gelijkwaardig, 180 ECTS)
  • Een bevredigend niveau in het Engels: B2 CERF interview met ITECH

Toegang tot het 2de jaar:

  • 1 jaar postuniversitaire studie afgerond (M1 of gelijkwaardig, 240 ECTS)

Hoe aanvragen?

Bezoek en registreer op inscription.itech.fr (voor EU-studenten)

Of

Solliciteer via de site van Campus France (CEF-procedures).

Voor landen die geen CEF-procedure bij Frankrijk hebben, moet u een aanvraag voor voorlopige toelating (DAP) indienen bij de culturele dienst van de Franse ambassade in het land waar u woont.

Collegegeld

Het collegegeld is 7000 € / jaar.

Praktische training

ITECH is onvermurwbaar in het leveren van studenten met een sterke professionele ervaring. Naast een multidisciplinair onderwijs, voegt het instituut een minimum van 10 verplichte stageplaatsen toe aan bedrijven voor de reguliere studenten met status.

Einde van het 1e jaar: internationale ervaring - minimaal 6 weken

Deze internationale ervaring is van tevoren voorbereid in termen van een interculturele benadering en de verwachtingen met betrekking tot de inhoud van het rapport zijn volledig gedefinieerd. Dit is een individuele beoordeling van de ervaringen van elke student en fungeert als een basis voor reflectie tijdens de interculturele lessen op de volgende termijn.

Einde 2de jaar: Engineeringplaatsing - minimaal 8 weken

Een praktische toepassing met een bevoorrechte status als stagiair stelt studenten in staat om oog te krijgen voor de realiteit van het bedrijfsleven en om kennis te maken met de materiële, economische en menselijke behoeften van bedrijven.

Einde 3de jaar: Project eindproject - maximaal 6 maanden

Dit is een project dat over het algemeen wordt toevertrouwd aan jonge ingenieurs. Studenten laten zien dat ze in staat zijn om zelfstandig te handelen en complexe onderwerpen aan te pakken in situaties die soms complex kunnen zijn. Het project omvat een plaatsing van minimaal 5 maanden bij een bedrijf of laboratorium in Frankrijk of in het buitenland.

De regio

pic_7_lyon

Lyon ligt in het zuidoosten van Frankrijk, aan de samenvloeiing van de rivieren de Rhône en de Saône. Het staat op een geografisch kruispunt, ten noorden van de natuurlijke corridor van de Rhône-vallei (die zich uitstrekt van Lyon tot Marseille). Met de internationale luchthaven Lyon-Saint Exupéry en drie TGV hogesnelheidstreinen is Lyon verbonden met alle grote Europese steden en de wereld! Lyon is slechts 2 uur van TGV naar Parijs en 1 uur 40 naar Marseille en de Middellandse Zee. Als het bergen zijn waar u de voorkeur aan geeft, zijn de Alpen op slechts 90 minuten rijden met de auto, het Centraal Massief op slechts 30 minuten afstand.

Lyon is van oudsher een industriële stad en huisvest daarom veel petrochemische industrieën langs de rivieren de Saône en de Rhône, in de zogenaamde 'Chemistry Corridor'. Lyon is ook de stad met het op één na grootste aantal studenten in Frankrijk, met drie universiteiten en vele technische scholen.

In termen van zijn bevolking, is het de derde grootste stad in Frankrijk, met meer dan 470.000 inwoners, en de op een na grootste agglomeratie na Parijs (2 miljoen inwoners).

lyon_pic

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

ITECH-Lyon has been training Engineers, for more than a century, in the fields of materials (plastics, textile composites), chemistry (paints-inks-adhesives), cosmetics and leather-shoes-leather goods ... Lees meer

ITECH-Lyon has been training Engineers, for more than a century, in the fields of materials (plastics, textile composites), chemistry (paints-inks-adhesives), cosmetics and leather-shoes-leather goods. ITECH-Lyon is a private school created by professionals and supported by professional associations and organisations. International is at the core of ITECH-Lyon that develops its presence and exchanges all over the world (from USA to China as well as Europe). Lees Minder