MSc In Toegepaste Chemie - Formulation Chemistry - ENGELS of FRANS

Algemeen

Beschrijving van opleiding

ITECH Lyon : European School of Formulation Chemistry

Een uniek ingenieursprogramma in het Engels

ITECH en CEPE (European Council for Paints, printing inks and art color industries) bieden het NEW European Master-programma voor verven en inkten (ingenieursdiploma).

De ITECH Lyon Formulation Chemistry aangeboden door ITECH Lyon behandelt vele aspecten van de polymeerwetenschappen om complexe combinaties te produceren op het gebied van verven, inkten, kleefstoffen, cosmetica en vele andere geformuleerde producten. Samen met basale chemie en fysica, praktische kennis en zakelijke en managementvaardigheden, zorgt het geheel voor een graad in de grote vraag naar de verfindustrie, die veelbelovende carrièrekansen voor jonge ingenieurs laat zien.

3 jaar Master in Engineering-programma (100% Engels)

  • 1,5-jarige propedeuse voor algemene chemie en polymeerwetenschappen, inclusief een zomerstage van 2 tot 3 maanden.
  • 1,5 jaar "Dual Courses": specialisatie in formuleringschemie (specifieke grondstoffen, colloïden, fysicochemie, formuleringstechnieken, enz.) Formulering, toepassingen, kwaliteit, controles. Inclusief 9 maanden in een bedrijf.
  • Menselijke, economische en sociale wetenschappen worden gedurende de 3 jaar onderwezen. Minimaal 11 maanden praktisch werk in een bedrijf.


Met formuleringschemie kunnen complexe polymeercombinaties worden gemaakt om lijmen, inkten, verven of cosmetica te maken.

  • Kleefstoffen, die altijd onzichtbaar maar toch aanwezig zijn, beperken zich niet alleen tot het grote publiek: ze zijn onmisbaar op veel verschillende gebieden, zoals meubilering, medische protheses, bruggen, vliegtuigstructuren, huishoudelijke apparaten, enz.
  • Inkt is overal: bij het drukken natuurlijk, maar ook bij verpakking, elektronische apparaten, etc.
  • Verf moet verschillende kwaliteiten combineren: ondoordringbaar en decoratief voor muren, niet giftig voor voedsel en meubels, complex voor luchtvaart, enz.
  • Cosmetica, die al sinds mensenheugenis en gedenkteken bestaat, brengt buitengewoon strenge hygiënische beperkingen samen die een grondige kennis van chemie en polymeren vereisen voor iedereen die zich met het domein bezighoudt.

pic_14_wheelpic_16_paintWerkmogelijkheden voor ingenieurs in de formuleringschemie zijn enorm:

  • Uphill: in chemische productfirma's.
  • Conceptie en fabricage.
  • Downhill: industrieën die de producten gebruiken.

Nieuwe Europese school - Formulation Chemistry major in English: Paints

Vanaf 2014 biedt ITECH nu aan Franse en buitenlandse studenten om de hoofdvakformule Formuleringschemie in het Engels te volgen. Dit programma richt zich sterk op de verfindustrie, die het ondersteunt en studenten in staat stelt stages te stagen in de deelnemende bedrijven zodat ze een dynamische industrie met veel carrièremogelijkheden kunnen ontdekken.

Toelating voor studenten buiten Frankrijk

Eerstejaars toelating: Graduate studies in de chemie (bachelordiploma of gelijkwaardig, 180 ECTS) Een bevredigend niveau in het Engels: B2 CERF interview met ITECH

2de jaars toelating: 1 jaar postuniversitaire studie afgerond (M1 of gelijkwaardig, 240 ECTS)

Collegegeld

Het collegegeld voor de Europese afdeling bedraagt ​​7 000 € / jaar.

Beurzen zijn beschikbaar voor een aantal studenten. Deze dekt het collegegeld en een sponsorbedrijf in de verfindustrie neemt de student mee voor de 3 stages.

Praktische training

ITECH is onvermurwbaar in het leveren van studenten met een sterke professionele ervaring. Naast een multidisciplinair onderwijs, voegt het instituut een minimum van 10 verplichte stageplaatsen toe aan bedrijven voor de reguliere studenten met status.

Einde van het 1e jaar: internationale ervaring - minimaal 6 weken

Deze internationale ervaring is van tevoren voorbereid in termen van een interculturele benadering en de verwachtingen met betrekking tot de inhoud van het rapport zijn volledig gedefinieerd. Dit is een individuele beoordeling van de ervaringen van elke student en fungeert als een basis voor reflectie tijdens de interculturele lessen op de volgende termijn.

Einde 2de jaar: Engineeringplaatsing - minimaal 8 weken

Een praktische toepassing met een bevoorrechte status als stagiair stelt studenten in staat om oog te krijgen voor de realiteit van het bedrijfsleven en om kennis te maken met de materiële, economische en menselijke behoeften van bedrijven.

Einde 3de jaar: Project eindproject - maximaal 6 maanden

Dit is een project dat over het algemeen wordt toevertrouwd aan jonge ingenieurs. Studenten laten zien dat ze in staat zijn om zelfstandig te handelen en complexe onderwerpen aan te pakken in situaties die soms complex kunnen zijn. Het project omvat een plaatsing van minimaal 5 maanden bij een bedrijf of laboratorium in Frankrijk of in het buitenland.

De regio

pic_7_lyon

Lyon ligt in het zuidoosten van Frankrijk, aan de samenvloeiing van de rivieren de Rhône en de Saône. Het staat op een geografisch kruispunt, ten noorden van de natuurlijke corridor van de Rhône-vallei (die zich uitstrekt van Lyon tot Marseille).

Met de internationale luchthaven Lyon-Saint Exupéry en drie TGV hogesnelheidstreinen is Lyon verbonden met alle grote Europese steden en de wereld!

Lyon is slechts 2 uur van TGV naar Parijs en 1 uur 40 naar Marseille en de Middellandse Zee.
Als het bergen zijn waar u de voorkeur aan geeft, zijn de Alpen op slechts 90 minuten rijden met de auto, het Centraal Massief op slechts 30 minuten afstand.

Lyon is van oudsher een industriële stad en huisvest daarom veel petrochemische industrieën langs de rivieren de Saône en de Rhône, in de zogenaamde 'Chemistry Corridor'. Lyon is ook de stad met het op één na grootste aantal studenten in Frankrijk, met drie universiteiten en vele technische scholen.

In termen van zijn bevolking, is het de derde grootste stad in Frankrijk, met meer dan 470.000 inwoners, en de op een na grootste agglomeratie na Parijs (2 miljoen inwoners).

lyon_pic

Als je een bachelor in de chemie hebt of gelijkwaardig, dan kun je dit nieuwe programma aanvragen met de mogelijkheid om je collegegeld en stages te laten dekken door een gesponsord bedrijf in de verfindustrie.

De groep studenten die in het schooljaar 2015/2016 begint, heeft volledige dekking voor de beurzen voor de 3 jaar op ITECH.

Verfbedrijven en -verenigingen die dit jaar collegegeld en stages sponsoren in hun faciliteiten voor studenten zijn:

Akzo Nobel (hoofdkantoor in Europa: Nederland) akz Allios (Frankrijk) allios BASF (Duitsland) basf Beckers (Frankrijk) beckers Blanchon (Frankrijk) blanchon Helios (Oostenrijk) Helios PPG (HQ in Europa: Zwitserland) ppg

Voorbeelden van Formulation Chemistry Master-projecten in Paints - 2014

Pierre Alusson Alusson_pic

"Formuleerde een monolaag hydro-verdunbare monocomponent verf voor de bescherming van subframes, draaistellen en spoorassen" - Mader

Laurie Calatayud Laurie_pic

"Ontwikkelde en aangepaste waterige fasen interieurverven om te voldoen aan de huidige eisen en toekomstige regelgeving (emissies, milieukeuren, duurzame ontwikkeling, enz.)." - Materis Paint Research

Audrey Dutkiewicz Audrey_logo

"Ontwikkelde een inkjetsamenstelling voor decoratie op plastic interieurs van voertuigen. Hielp het hoofd van het project bij het vinden van de juiste partners, bij het ontwikkelen en samenstellen van het juiste proces. "- Visteon Interior Systems

Perrine Engel Perrine_logo

"Uitgebreide chroomvrije passivering van blikplaten. Onderzoek gedaan naar de eigenschappen van chroomvrije passivering in vergelijking met voldoende chroom behandeld substraat dat wordt gebruikt in de conservenindustrie. "- PPG Deutschland Business Support GMBH

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

ITECH-Lyon has been training Engineers, for more than a century, in the fields of materials (plastics, textile composites), chemistry (paints-inks-adhesives), cosmetics and leather-shoes-leather goods ... Lees meer

ITECH-Lyon has been training Engineers, for more than a century, in the fields of materials (plastics, textile composites), chemistry (paints-inks-adhesives), cosmetics and leather-shoes-leather goods. ITECH-Lyon is a private school created by professionals and supported by professional associations and organisations. International is at the core of ITECH-Lyon that develops its presence and exchanges all over the world (from USA to China as well as Europe). Lees Minder