MSc In International Trade and Logistics

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Een globale visie op transport & logistiek

Erkend als de leidende Franse opleidingsinstelling in de internationale handel met een unieke focus op de maritieme industrie, viert deze MSc 60 jaar expertise op het gebied van logistiek en bedrijfsoptimalisatie. Het put zijn kracht uit diepe banden met de bedrijfswereld, zijn geschiedenis en de kwaliteit van zijn onderwijs. De internationale dimensie is de hoeksteen van dit programma dat is opgezet in samenwerking met AFTRAL om studenten in staat te stellen internationale en strategische vragen te behandelen met betrekking tot transport, supply chain, opslag, douane, IT. Deze MSc biedt een globale aanpak die studenten in staat stelt om sleutelvaardigheden te ontwikkelen op drie gebieden: internationale handel, internationaal transport en logistiek.

Waarom kiezen voor dit programma?

Een globale visie

De triple-sectorale aanpak -internationale handel, logistiek, transport- sluit aan bij de huidige behoeften en uitdagingen van internationaal georiënteerde bedrijven.

Focus op ervaringsleren en case studies

  • 70% van de docenten is leidend in het oefenen van professionals in hun branche.
  • Bedrijfsconferenties en veldbezoeken om een operationele en praktische visie te ontwikkelen.
  • Casestudy's, individuele projecten en groepswerk gepresenteerd voor professionele panels.

Studiereis in de haven van Rotterdam

Ontdek de verschillende banen en structuren van de Rotterdamse haven met kennis van internationale logistieke vraagstukken.

Persoonlijke coaching

Praktijkprofessionals ondersteunen studenten tijdens hun projecten en scripties en helpen hen bij het opbouwen van hun professionele profiel en persoonlijk netwerk.

Bedrijfsproject

Bedrijfsprojecten stellen deelnemers in staat om waardevolle hands-on ervaring op te doen in zakelijk gedrag en strategie en omgaan met de praktische complexiteit van besluitvormingsprocessen. Studenten worden begeleid door zowel hun Corporate mentor als hun Kedge Business School tutor.

Onze zakelijke partners voor onze MSc-cursussen zijn CMA CGM, Gemalto en Seafood export, evenals een reeks MKB-bedrijven met een sterke internationale focus.

Partnerschap met de Franse adviseurs voor buitenlandse handel (Conseillers du Commerce Extérieur Français) die tot certificering leiden

Het Certificat des Conseillers du Commerce Extérieur (CCEF) wordt tijdens de training afgeleverd en biedt studenten:

  • formele erkenning van internationale experts,
  • toegang tot een wereldwijd netwerk van 4.300 professionele leden in 146 landen.

Beurzen

Bij KEDGE zijn wij er rotsvast van overtuigd dat financieringskwesties studenten niet mogen beletten toegang te krijgen tot de cursus van hun keuze.

We erkennen dat het op zich nemen van een diploma zowel motivatie als persoonlijk en financieel engagement vereist. Om u te helpen uw eigen weg te vinden naar uw droomcarrière biedt de school een reeks beurzen aan ambitieuze en getalenteerde internationale studenten.

Wie kan een studiebeurs aanvragen?

Alleen niet-Franse studenten die solliciteren op onze internationale BBA, onze gespecialiseerde masteropleiding en onze masteropleiding Management Grande Ecole-programma's komen in aanmerking voor die beurzen. Uitwisselingsstudenten komen niet in aanmerking voor deze beurzen.

Early Bird Scholarship

Aanvragen die tijdens de Early Bird-kortingsperiode zijn ontvangen, krijgen automatisch een korting van 10% op het collegegeld . Om in aanmerking te komen, moeten studenten alle vereiste documenten voor hun aanvraag tot 28 februari 2019 indienen op join.kedge.edu.

Terwijl vroege vogels kortingen kunnen worden gecumuleerd met op verdiensten gebaseerde beurzen.

Verdienste beurzen

Academisch begaafde studenten kunnen een aanvraag indienen voor op verdiensten gebaseerde beurzen: de Achievement Scholarship of de Academic Excellence Scholarship . Om hun aanvragen te ondersteunen, moeten de kandidaten voor verdienste studiebeurzen een motivatieoverzicht en het bewijs van hun academische prestaties leveren.

Beide Merit Scholarships zijn toegewijd aan uitzonderlijk getalenteerde studenten. Uw aanvraag wordt beoordeeld op twee criteria: het cijfer dat is behaald tijdens uw interview met ons academische team en het interview en het academisch dossier (GPA, GMAT, GRE, etc.).

Om hun sollicitaties te ondersteunen, wordt van de studenten verwacht dat zij een motivatie-verklaring en elk bewijs van academische excellentie of extra-leerplanprestaties leveren.

Achievement Scholarship

15% korting op het collegegeld

Academic Excellence Scholarship

20% korting op het lesgeld

De op verdiensten gebaseerde beurzen zijn niet-cumulatief (dat wil zeggen dat er slechts één verdienste-beurs kan worden toegekend per student) maar kan cumulatief zijn met Early Bird Scholarship tot 28 februari 2019.

Kristen Hoey Scholarship - ISLI MSc

Deze beurs is beschikbaar voor studenten uit de Verenigde Staten van Amerika , die een diploma van een Amerikaanse universiteit hebben behaald en die willen toetreden tot het ISLI MSc-programma . Deze beurs wordt toegekend in de herinnering Kirsten Hoey, een getalenteerde alumnus van het ISLI-programma. Elk jaar ontvangt een geselecteerd aantal Amerikaanse studenten met uitstekende academische records 50% korting op hun collegegeld . Om in aanmerking te komen, moeten studenten een motivatiebrief online indienen die wordt ingediend bij de familie van Kirsten HOEY en de directeur van het MSc-programma.

Het Kristen Hoey Scholarship kan niet worden gecumuleerd met andere beurzen.

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

KEDGE Business School is a French business school with 4 campuses in France (Paris, Bordeaux, Marseilles, and Toulon), 1 in China (Shanghai ), 1 in Dakar, Senegal, and 3 partner campuses (Avignon, Bas ... Lees meer

KEDGE Business School is a French business school with 4 campuses in France (Paris, Bordeaux, Marseilles, and Toulon), 1 in China (Shanghai ), 1 in Dakar, Senegal, and 3 partner campuses (Avignon, Bastia, and Bayonne). Lees Minder
Bordeaux , Marseille , Parijs , Toulon , Sjanghai , Dakar + 5 Meer Minder

Accreditaties