MSc in computerwetenschappen

Algemeen

Beschrijving van opleiding

cs

Het doel van het Computer Science-programma is om de fundamenten uit te breiden en de vooruitgang te verkennen in de computationele theorie, programmeertalen, softwaresystemen, hardware-integratie en informatietechnologie.

Een studieprogramma dat leidt tot de Master of Science in de computerwetenschappen is een interdisciplinair programma dat gezamenlijk wordt aangeboden door de afdeling Electrical and Computer Engineering en het Department of Computer Science. Cursussen worden in beide afdelingen aangeboden op een groot aantal verschillende gebieden, variërend van theoretische topialt = "cs tot applied topialt =" cs. Studenten met een niet-gegradueerde achtergrond met de juiste computerwetenschappelijke inhoud worden uitgenodigd om een ​​aanvraag in te dienen. Dertig credit-uren en een scriptie zijn vereist voor de MS-graad.

85310_10-22-07-FallColor_006.jpg

MS Curriculum

Cursus- en seminarwerk omvat een minimum van 20 credit-uren.

Om wat ruimte in het programma te krijgen, moeten vier cursussen aan het volgende voldoen:

Er moeten twee basiscursussen worden gevolgd:

  • CS541 Inleiding tot de automatentheorie en formele talen en
  • CS547 Computeralgoritmen

Twee cursussen uit de volgende reeks, waarbij elk van deze cursussen een aanzienlijke hoeveelheid programmering vereist:

  • CS544-besturingssystemen,
  • CS545-compilerconstructie,
  • CS550-softwareontwerp en -ontwikkeling,
  • EE505 Computergraphics,
  • EE569 Softwareontwerp en -analyse

Voor die studenten die kunnen aantonen dat ze met succes vergelijkbare cursussen op graduate niveau hebben voltooid voordat ze naar Clarkson zijn gekomen, kan de Advisor Committee afzien van de eis dat de student deze specifieke cursussen op verzoek neemt.

Er worden ten minste twee beperkte keuzevakken aangeboden uit de cursussen die worden aangeboden in informatica- of computertechnologieafdelingen die door de student en zijn adviseur worden geselecteerd. Van deze 2 beperkte keuzevakken: een moet een cursus zijn die zich richt op onderzoeksthema's in de informatica, het moet een cursus computertechniek zijn met relevante nadruk op informaticaonderwerpen.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

At Clarkson, innovation is impact. Students who choose Clarkson for graduate and professional programs come here with a purpose: to advance knowledge, to explore ideas that propel society, and to buil ... Lees meer

At Clarkson, innovation is impact. Students who choose Clarkson for graduate and professional programs come here with a purpose: to advance knowledge, to explore ideas that propel society, and to build meaningful careers. Lees Minder
Potsdam , Schenectady , Beacon + 2 Meer Minder