MSc Humanitarianism, Conflict and Development

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Ontwikkel kritisch inzicht in conflicten en humanitaire crises in deze cursus op afstand. Krijg vaardigheden in vredesopbouw en humanitaire respons.


Deze cursus behandelt de belangrijkste mondiale uitdagingen van een conflict- en humanitaire crisis, met een praktische focus op de tools en benaderingen die op deze uitdagingen kunnen reageren. Je zult diepgaand onderzoeken hoe complex het is om conflicten op te lossen en vrede te bevorderen. Daarnaast onderzoekt u ook duurzame beleidsoplossingen die tegemoetkomen aan de behoeften van mensen die zijn ontheemd door conflicten en natuurrampen.

Op basis van casestudy's uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika, Afrika ten zuiden van de Sahara en Zuid-Azië, leert u hoe de praktische en beleidsgerelateerde uitdagingen van het reageren op conflicten en humanitaire crises zich in specifieke contexten afspelen.

Je verlaat deze cursus met:

 • diepgaande kennis van humanitaire conflictrespons, en ontwikkelingsbeleid en -praktijk
 • de professionele en analytische vaardigheden om politieke, ethische en praktische spanningen op het terrein aan te pakken
 • de vaardigheden en kennis om verschillende perspectieven en hulpmiddelen voor conflictrespons en humanitaire actie in verschillende settings te evalueren
 • een gevestigd professioneel netwerk voor voortdurende kennisuitwisseling en effectieve loopbaanontwikkeling

De cursus is bedoeld voor diegenen die al werken op het gebied van humanitaire en conflictreacties, en recent afgestudeerden die ernaar streven dit te doen. Afgestudeerden van de cursus bevinden zich in een goede positie om te werken of verder te gaan, op dit gebied.

Leren en onderwijzen

De cursus wordt geleverd in een inspirerend format, dat combineert:

 • zeer gestructureerde en interactieve online content
 • face-to-face leren en netwerken bij korte residenties in Bath (verplicht) en Jordanië (optioneel)
 • intensieve ondersteuning door vooraanstaande academici uit Bath

Graduate prospects

Deze cursus biedt een uitstekende achtergrond voor diegenen die een carrière in humanitaire, conflictreactie of vredesopbouw willen nastreven. Het is even relevant voor diegenen die al werkzaam zijn op het gebied van humanitaire en conflictsituaties, en die hun carrière willen bevorderen met een dieper niveau van specialistische kennis.

Je zult goed gekwalificeerd zijn om te werken met ontwikkelings- of humanitaire NGO's, de Verenigde Naties en andere intergouvernementele organisaties, of in conflict- of humanitaire adviseursrollen bij overheidsafdelingen zoals DFID.

Je zou ook kunnen doorstromen naar doctorale studies.


Cursus structuur

Deze cursus duurt 2 jaar. Het begint in september 2018 en eindigt in 2020.

Af en toe brengen we wijzigingen aan in onze programma's als reactie op, bijvoorbeeld, feedback van studenten, ontwikkelingen in onderzoek en het gebied van studies, en de vereisten van accrediterende instanties. U wordt op de hoogte gebracht van belangrijke wijzigingen in het geadverteerde programma, in overeenstemming met onze Algemene voorwaarden.

eenheden

De cursus combineert twee intensieve residenties in Bath, met diepgaand en gestructureerd online leren gefaciliteerd door wetenschappelijk personeel met internationaal bekende expertise. Gedurende de cursus, zult u in staat zijn om uw leren te passen rond professionele toezeggingen terwijl u deze toepast op uw praktijk.

Er is ook een optionele derde woning in Amman, Jordanië, die een uitstekende gelegenheid biedt om van senior beleidsmakers te leren en te onderzoeken hoe kwesties met betrekking tot menselijke verplaatsing en humanitair handelen van toepassing zijn op een specifieke regionale context.

Verplichte vakken

Deze verplichte eenheden worden momenteel door onze studenten bestudeerd, of worden nieuwe eenheden voorgesteld.

Jaar 1

 • Conflict, ontwikkeling en vredesopbouw
 • Humanitarianisme in principe en in de praktijk

Jaar 2

 • Benaderingen van mensenrechten
 • Onderhandelen over het veld
 • Proefschrift


Residentiële evenementen

Je moet tijdens deze cursus twee verplichte voltijds residentiële evenementen bijwonen.

Jaar 1: Residentieel

9 tot 14 september 2018

Deze residentie vindt plaats op de University of Bath de University of Bath . Universitaire accommodatie is beschikbaar.

Jaar 1: Residentieel / Masterclass

Februari 2019

Deze residentie zal plaatsvinden in Amman, Jordanië.

Dit evenement is geen verplicht onderdeel van de cursus.

Jaar 2: Residentieel 2

Januari 2020

Deze residentie vindt plaats op de University of Bath de University of Bath . Universitaire accommodatie is beschikbaar.


Leren en beoordelen

Aan het leren

Online bronnen

 • Podcasts en video's
 • Onderwerpoverzichten met gespecificeerde lectuur, hoofdthema's, vragen en debatten
 • Gestructureerde online web-discussie met wetenschappelijk personeel
 • Blogs en forums
 • Diepgaande case-study's gebaseerd op specifieke conflictregio's, ontwikkeld door vooraanstaande experts

Residentiële bronnen

 • tutorials
 • lezingen
 • Uitgebreide seminars met bezoekende professionals die betrokken zijn bij humanitaire en conflictreacties
 • Gratis deelname aan het jaarlijkse symposium van het Institute for Policy Research

Beoordeling

 • blog
 • Proefschrift
 • opstel
 • Online web-forum bijdragen
 • Beleidsnota
 • presentaties


Case study

MSc Humanitarianism, Conflict and Development van University of Bath on Vimeo.


Toelatingseisen

Britse kwalificaties

 • Je moet een bachelor's honours degree of een internationaal equivalent hebben, meestal een 2: 1 of hoger.
 • Voor het aanvragen van deze cursus moet je een undergraduate-diploma hebben in een geschikt onderwerp, zoals ontwikkelingsstudies, menselijke of politieke geografie, sociologie, gebiedsstudies, politiek, politieke economie, economie of internationale betrekkingen.
 • We zullen ook overwegen afgestudeerden met een undergraduate-diploma in andere vakken waar je relevante professionele ervaring hebt.
 • We kunnen een aanbieding doen op basis van een lagere rang als u kunt aantonen dat u geschikt bent voor de opleiding.
 • Als uw eerste taal geen Engels is, maar in de afgelopen 2 jaar, hebt u uw diploma in het VK voltooid, bent u mogelijk vrijgesteld van onze Engelse taalvereisten.

Engelse taalvereisten

 • IELTS: 6,5 algemeen met niet minder dan 6,0 in alle componenten
 • De Pearson-test van English Academic (PTE Academic): 62 met niet minder dan 59 in elk element
 • TOEFL IBT: 90 algemeen met een minimum van 21 in alle 4 componenten

Als je je Engelse taalvaardigheid wilt verbeteren voordat je aan je studie begint, kun je misschien een pre-sessionele cursus volgen om het vereiste niveau te bereiken.


Neem voor internationale studenten contact op met de school voor meer informatie.


Honoraria en financiering

Uw collegegeld en hoe u deze betaalt, hangt af van of u een thuis-, EU-, eiland- of buitenlandse student bent.


Collegegeldvrijstelling

Als je in september 2018 bij ons begint, kom je in aanmerking voor een vrijstelling van collegegeld van £ 1.000 per jaar voor de duur van de cursus (2 jaar). We kunnen deze vrijstelling van collegegeld niet garanderen als u na deze datum begint.


Hoe te betalen

Collegegeldleningen

Als je een postdoctorale opleiding volgt, kun je mogelijk een lening afsluiten voor je collegegeld en de kosten van levensonderhoud.


Beurzen en beurzen

Je zou in aanmerking kunnen komen voor een studiebeurs of een beurs om je te helpen bij het studeren in Bath. U hoeft het niet terug te betalen.


Andere betalingsmogelijkheden

U kunt uw collegegeld betalen via automatische incasso, bankpas, creditcard, cheque, bankoverschrijving of contant. U kunt ook in aanmerking komen voor een studielening om u te helpen uw vergoedingen te betalen.


budgettering

Elk jaar van de cursus heeft twee voltijds-residenties. U moet budgetreizen, accommodatie en maaltijden voor deze residenties reserveren.

Voor de residenties in Bath kunnen universiteitsaccommodaties worden geboekt. Details zullen dichter bij de tijd worden verstrekt. Voor de optionele woonwijk in Jordanië, moet u budgetreizen en een aantal maaltijden reserveren. Kosten voor accommodatie worden gedekt door het cursusgeld.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Our mission is to deliver world-class research and teaching, educating our students to become future leaders and innovators, and benefiting the wider population through our research, enterprise and in ... Lees meer

Our mission is to deliver world-class research and teaching, educating our students to become future leaders and innovators, and benefiting the wider population through our research, enterprise and influence. Our vision is to be recognised as an international centre of research and teaching excellence, achieving global impact through our alumni, research and strategic partnerships. Lees Minder