MSc Humane Cognitieve Neuropsychologie

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

De MSc Human Cognitive Neuropsychology biedt u de mogelijkheid om intensieve training en specialistische kennis te ontvangen via onderwezen cursussen en onafhankelijk onderzoek.

Gevestigd door professor Sharon Abrahams in 2006, biedt dit programma intensieve training en specialistische kennis binnen de menselijke cognitieve neuropsychologie en aanverwante vakgebieden.

Het onderwijs is nauw geïntegreerd met de onderzoekseenheid Menselijke Cognitieve Neurowetenschappen, een groep internationaal erkende cognitieve psychologen en neuropsychologen.

  • De Universiteit van Edinburgh is een gevestigde waarde als een toonaangevend centrum van onderzoek.
  • Onze onderzoeksomgeving wordt beoordeeld als 100% bevorderlijk voor het produceren van wereldwijd toonaangevend onderzoek, en 81,5% van ons onderzoek wordt beoordeeld als uitstekend in termen van zijn bereik en betekenis (REF 2014).
  • Studenten aan de MSc Human Cognitive Neuropsychology hebben toegang tot een breed scala aan onderzoeksfaciliteiten, zoals de Cognitive Neuroscience-suite.
  • De universiteit trekt een hoog niveau aan gastsprekers aan. Deze gesprekken zijn een uitstekende manier om nieuwe onderwerpen te verkennen en andere postdoctorale studenten te leren kennen.

Dit programma bestaat uit twee semesters van verplichte verplichte en keuzevakken, gevolgd door een proefschrift

Verplichte vakken

Verplichte cursussen zijn gericht op het bieden van een uitgebreid begrip van de basisprincipes van onderzoeksontwerp en -toepassing. Er zijn statistiekcursussen die zowel een basis bieden voor het principe en de theorie van de statistiek als voor statistische programmeersoftware (R). Daarnaast zijn er cursussen die zich richten op een reeks onderzoeksvaardigheden , van het begrijpen en toepassen van verschillende methoden en onderzoekstools tot het schrijven van onderzoeksvoorstellen en de verspreiding van onderzoek.

Optionele cursussen

Je hebt de mogelijkheid om een breed scala aan verdere cursussen te volgen over onderwerpen zoals klinische neuropsychologie, beeldvorming van de hersenen, frontale kwabfuncties, taalstoornissen, werkgeheugen, perceptueel bewustzijn en multisensorische integratie . Daarnaast kunt u ook kiezen uit een reeks cursussen in bijbehorende disciplines van individuele verschillen, informatica en psycholinguïstiek.

Proefschrift

Het proefschrift is een derde van de totale credits waard die nodig zijn om in aanmerking te komen voor een MSc en omvat het uitvoeren van een onderzoeksproject onder toezicht van een personeelslid. U maakt vervolgens een schriftelijk rapport waarin zij hun onderzoek beschrijven en hun bevindingen interpreteren.

Voorbeeldstructuur

Gemiddeld zullen voltijdstudenten ongeveer zes uur per week besteden aan lezingen / seminars , ongeveer drie uur aan tutorials en ongeveer drie uur aan praktische lessen. Het aantal contacturen en het onderwijsformaat hangen in zekere mate af van de gekozen optiecursussen.

De rest van je tijd zal worden besteed aan de onafhankelijke studie. Na het beëindigen van de lessen in april, besteedt u al uw tijd aan het zelfstandig werken aan cursussen en uw proefschrift.

Beoordeling

Dit programma bestaat uit twee semesters van onderwezen verplichte en optionele cursussen, gevolgd door een proefschrift. Optionele cursussen op het gebied van menselijke cognitieve neurowetenschappen kunnen worden gekozen om het programma aan uw interesses aan te passen. U kunt ook uw optionele cursussen kiezen uit een reeks bijbehorende disciplines, zoals individuele verschillen, informatica en psycholinguïstiek, met toestemming van de programmadirecteur.

De meeste cursussen worden gegeven door een combinatie van lezingen, seminars / tutorials en praktische sessies .

De inhoud van seminars en tutorials varieert, maar bestaat vaak uit presentaties en discussies op basis van metingen. Praktische sessies omvatten meestal het leren van onderzoeksvaardigheden en worden ondersteund door huiswerkopdrachten en andere oefeningen.

De cursussen omvatten individueel en groepswerk

Wanneer u uw begeleide proefschriftonderzoek uitvoert, ontvangt u begeleiding van uw supervisor via één-op-één-vergaderingen, opmerkingen over geschreven werk en e-mailcommunicatie.

De beoordelingen variëren en zijn bedoeld om verschillende aspecten van uw leerproces te ondersteunen, maar omvatten onderzoeksrapporten en voorstellen, essays, mondelinge en posterpresentaties, methodologische oefeningen, statistische en kwalitatieve analyses en een proefschrift van 8.000-10.000 woorden.

Dit programma biedt je een scala aan kennis en vaardigheden om je voor te bereiden op verschillende loopbaantrajecten

Na succesvolle afronding van dit programma, heb je gewonnen:

  • specialistische kennis op het gebied van menselijke cognitieve neuropsychologie en geïntegreerde studiegebieden, naast training in psychologische onderzoeksmethoden.
  • inzicht in klinische neuropsychologie (beoordeling en revalidatie van patiënten met neurologische aandoeningen), beeldvorming van de hersenen, cognitieve psychologie en cognitieve neuropsychologie en kritisch bewustzijn van cognitief en neuropsychologisch onderzoek en de toepassing ervan op de klinische praktijk.
  • een basis voor geavanceerd onderzoek binnen cognitieve neuropsychologie bij de mens.
  • een uitgebreid begrip van de basisprincipes van onderzoeksontwerp en -toepassing.
  • competentie in het toepassen van een reeks methoden en onderzoekstools.
  • vaardigheden in onderzoekbeheer, waaronder het beheren van gegevens en het uitvoeren en verspreiden van onderzoek op manieren die consistent zijn met zowel de professionele praktijk als de normale principes van onderzoeksethiek.
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The School comprises Philosophy, Psychology and Language Sciences (Linguistics and English Language). The school aims to maintain its internationally-renowned reputation for research and to use this a ... Lees meer

The School comprises Philosophy, Psychology and Language Sciences (Linguistics and English Language). The school aims to maintain its internationally-renowned reputation for research and to use this as a solid foundation for teaching. Lees Minder