MSc Human Resource Management en arbeidsverhoudingen

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Mensen staan ​​centraal in elke organisatie, dus het vermogen om werknemers te beheren en te ontwikkelen, hun welzijn te verzekeren en inzicht te krijgen in de veranderende arbeidswetgeving is essentieel voor het overleven van bedrijven. De cursus is gericht op het produceren van goed afgeronde HR-professionals met voorbeeldige kennis en relevante hands-on ervaring.

Geaccrediteerd door het Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD), is de cursus ontworpen om:

 • Ontwikkel een kritische waardering van de theoretische grondslagen en de empirische praktijk van HRM en IR
 • Laat u kennismaken met een breed scala aan organisatiepraktijken door gebruik te maken van lesmateriaal op basis van hoogwaardig hedendaags onderzoek uitgevoerd door docenten en hun eigen onderzoek voor een onafhankelijk individueel proefschrift
 • Stel je in staat praktische vaardigheden te ontwikkelen op het vakgebied om je uit te rusten voor een carrière in of verdere studie van het HR / IR-veld en geeft je een basis in onderzoeksmethoden die je op de juiste manier kunt toepassen in het bedrijfsleven of in academisch onderzoek
 • Geef je de mogelijkheid om een ​​gradueel lidmaatschap van het CIPD (Chartered Institute of Personnel and Development) te behalen, wat extreem voordelig is in het veiligstellen van een carrière in HRM.
 • Je hebt de mogelijkheid om workshops voor ontwikkeling van vaardigheden bij te wonen die worden uitgevoerd door deskundige HR-professionals om praktische HR-vaardigheden te verwerven, om een ​​geval van een live-arbeidsrechtbank bij te wonen en om een ​​groepsproject in een organisatie uit te voeren om teamwork en praktische HR- en onderzoeksvaardigheden te ontwikkelen.

CIPD Cursusherkenning

Deze cursus is goedgekeurd voor de nieuwe gelijkwaardige postgraduaat-norm op gevorderd niveau en u kunt uw studies verbeteren door aanvullende CIPD-componenten te nemen die u voorbereiden op het CIPD-lidmaatschap. Als u besluit om dit te doen, kunt u een reeks vaardigheidsworkshops bijwonen, horen van gastsprekers en een reeks activiteiten voltooien waarmee u praktische HR-vaardigheden kunt ontwikkelen.

Je gaat lid worden van CIPD als studentlid en bij het slagen voor alle modules van het masterdiploma (inclusief het proefschrift) en de CIPD-componenten, zal je CIPD-lidmaatschap automatisch worden bijgewerkt naar een geassocieerd lid. Zodra u uw kennis op de werkplek hebt toegepast, kunt u een Chartered-lidmaatschap aanvragen.

Let op: er is een administratieve vergoeding van £ 450 te betalen aan Alliance Manchester Business School bij aankomst als u ervoor kiest om u te registreren bij de CIPD, en u bent twee jaar lid van de CIPD - het jaar van uw cursus en het jaar van afstuderen. De huidige vergoeding voor deelname aan de CIPD is £ 178 voor het 1e jaar en £ 138 voor het 2e jaar. Bezoek de CIPD-website voor meer informatie.

Als u bijzonder geïnteresseerd bent in internationaal human resource management en / of vergelijkende arbeidsverhoudingen, kunt u overwegen onze MSc International Human Resource Management en Comparative Industrial Relations.

Speciale functies

Studentenprijzen

De Business School presenteert drie prijzen in verband met het CIPD-programma. De ene is voor de beste portfolio, een voor het beste Management Research Report en een voor de algehele beste student. Verdere details van de prijzen zijn beschikbaar tijdens het programma.

Cursuseenheden details

De cursus bestaat uit zowel verplichte als optionele leseenheden. Verplichte vakken omvatten:

 • Human Resource Management: strategie en praktijk
 • Industriële relaties
 • Multinationals en vergelijkende werkgelegenheidssystemen
 • Onderzoeks- en analysevaardigheden op de werkplek
 • Werknemers wet
 • Werkgelegenheid en gelijkheid
 • Human Resource Management: context en organisatie

Optionele opleidingsonderdelen omvatten:

 • Vergelijkende arbeidsverhoudingen
 • Human Resource Management in Azië
 • Internationaal Human Resource Management
 • Internationale arbeidswetgeving en regelgeving

Cursus en beoordeling

Beoordeling van de verschillende opleidingsonderdelen varieert en omvat een combinatie van examens, essays, cursussen, opdrachten, rapporten en groepspresentaties. Een proefschrift van tussen de 12.000 en 15.000 woorden wordt normaal gesproken ook uitgevoerd.

Toelatingseisen:

We zijn normaal gesproken op zoek naar een Brits bachelor diploma met eerste of hogere tweede klasse honours, of het overzeese equivalent, in welke discipline dan ook.

Bij het beoordelen van je academisch record houden we rekening met je cijfergemiddelde, positie in de klas, referenties en de status van de instelling waar je je kwalificatie hebt gestudeerd. We verwelkomen met name aanvragen van instellingen van hoge rang en reputatie.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Alliance Manchester Business School is one of the UK’s first two business schools, set up in 1965), and is now the largest campus-based business and management school in the UK. Manchester is recognis ... Lees meer

Alliance Manchester Business School is one of the UK’s first two business schools, set up in 1965), and is now the largest campus-based business and management school in the UK. Manchester is recognised for its original thinkers: our long and proud history of research excellence continues the spirit of innovation and achievement for which the city is renowned. Lees Minder