MSc Global Business & Sustainability

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

In de MSc Global Business & Sustainability richt je je op bedrijfsstrategieën en verantwoordelijkheden in het licht van wereldwijde economische, sociale en ecologische uitdagingen. Het onderzoekt hoe bedrijfsleiders omgaan met duurzaamheidsdreigingen en hoe nieuwe marktkansen worden nagestreefd door middel van duurzame waardecreatie.

De MSc Global Business & Sustainability onderzoekt complexe duurzaamheidsuitdagingen op een brede, geïntegreerde en holistische manier, gericht op de verschillende perspectieven van bedrijven, overheden en NGO's. Het leert u baanbrekende vorderingen in de theorie en praktijk van duurzaam ondernemen en daagt u uit om uw eigen ideeën te formuleren en oplossingen voor te stellen voor transformatieve verandering naar duurzamere samenlevingen.

109942_gbs_1.jpg

Voor wie is dit programma?

Dit programma is bedoeld voor ambitieuze jonge bachelorstudenten die deel willen uitmaken van de oplossing voor de hedendaagse duurzaamheidsuitdagingen voor het bedrijfsleven en de maatschappij; een nieuwe generatie leiders die kritisch kunnen nadenken over bedrijfsstrategieën en nieuwe duurzame bedrijfsmodellen voor de toekomst kunnen ontwikkelen.

Dit programma brengt studenten in contact met de wereldwijde koplopers in duurzaam ondernemen, met overheidsorganisaties en met de non-profitsector. Onze afgestudeerden zijn uitgerust voor een internationale zakelijke carrière met een betekenisvolle impact in een breed scala van sectoren.

Wat biedt dit programma aan?

RSM is van mening dat bedrijven de belangrijkste motor zijn voor het opschalen van onze wereldwijde inspanningen op het gebied van duurzaamheid om een veilige en rechtvaardige operationele ruimte voor de mensheid te creëren en de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling te bereiken.

Dit programma onderzoekt hoe bedrijven proactieve strategieën ontwikkelen om problemen zoals schaarste van hulpbronnen en klimaatdreigingen aan te pakken, en nieuwe manieren te ontwikkelen om waarde te creëren en te leveren om leveranciers van duurzaamheidsoplossingen te worden. Je leert hoe bedrijven duurzaamheid kunnen verankeren in de kern van hun internationale activiteiten, samenwerken om grote uitdagingen aan te gaan en nieuwe circulaire en inclusieve bedrijfsmodellen implementeren.

Je neemt een praktische en kritische benadering van duurzaamheidskwesties om een idee te krijgen van hoe internationale bedrijven hun sociale en natuurlijke kapitaalafhankelijkheden effectief kunnen beheren en nieuwe kansen voor een concurrentievoordeel kunnen ontsluiten. Dit programma beschouwt de theoretische kern van wat er voor duurzaamheid is, terwijl het ook de nieuwste geavanceerde ontwikkelingen van de praktijk onderzoekt, inclusief hoe nieuwe sociale ondernemingen het gezicht van industrieën veranderen.

Dit masterprogramma biedt je de nieuwste kennis en ideeën van duurzaam ondernemen door een mix van theoretische perspectieven en interactief leren, zoals live business cases, kritisch debat, simulaties en veldbezoeken.

109939_Campus_1.jpg

Collegegeld

Het studiegeld van 2019-2020 voor de MSc-programma's is ongeveer € 18.000 per jaar. De Nederlandse overheid draagt bij aan deze kosten voor studenten die de nationaliteit hebben van een land dat behoort tot de Europese Economische Ruimte (EER). Deze studenten betalen daarom alleen de wettelijke vergoeding van € 2.083 per jaar.

  • EER: € 2.083 per jaar
  • Niet-EER: € 18.000 per jaar
Laatst bijgewerkt op May 2020

Over de school

Over the past 40 years, Rotterdam School of Management, Erasmus University has firmly established its reputation as one of Europe’s leading business schools.

Over the past 40 years, Rotterdam School of Management, Erasmus University has firmly established its reputation as one of Europe’s leading business schools. Lees Minder
Ga naar de website van de school