MSc geavanceerde mobiliteitsservices

Algemeen

2 locaties beschikbaar
Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Waarom Advanced Mobility Services studeren aan de EIT Urban Mobility Master School?

De mobiliteitsuitdagingen die worden veroorzaakt door snelle verstedelijking, e-commerce-activiteiten die huis-aan-huisbezorging bieden, evenals de dringende behoefte aan duurzamere vervoerssystemen, vereisen het creëren en ontwikkelen van innovatieve stedelijke mobiliteitsoplossingen voor mensen en goederen. Trends zoals Mobility as a Service, Logistic as a Service, Vehicle Sharing, Internet of Things en Micromobiliteit zijn enkele van de ontwikkelingen die het potentieel hebben om onze stedelijke systemen radicaal te hervormen en meer leefbare en veiligere steden te creëren.

Dit programma hanteert een holistische benadering voor het bestuderen, ontwerpen en implementeren van geavanceerde mobiliteitsdiensten door technische expertise te integreren met innovatieve benaderingen en ondernemersvaardigheden, zodat afgestudeerden de tools hebben die ze nodig hebben om nieuwe ideeën te implementeren en vorm te geven aan een duurzamere stedelijke toekomst.

Wie kan aanvragen?

Kandidaten moeten een solide basis hebben in kwantitatieve, technische en zakelijke en / of economische methoden, zoals blijkt uit een bachelordiploma in industriële engineering of informatietechniek.

Bovendien verwelkomt het Advanced Mobility Services-programma ook kandidaten met een technische graad (elk ander ingenieursdiploma, wiskunde, natuurkunde, statistiek, informatica) die ook 35 ECTS in bedrijfskunde en / of economie kunnen bewijzen.

Hoe is het programma gestructureerd?

Alle programma's op de EIT Urban Mobility Master School volgen hetzelfde schema:

 • Studenten studeren elk een jaar aan twee verschillende universiteiten - de 'entry'-universiteit en de' exit'-universiteit. Alle opties bevinden zich aan een toonaangevende universiteit in Europa op het gebied van stedelijke mobiliteit.
 • Afstudeerders ontvangen twee officieel erkende Master of Science-graden van elk van de twee universiteiten. Bovendien is het programma zo ontworpen dat studenten de kwalificaties kunnen behalen voor een certificaat dat wordt uitgereikt door het Europees Instituut voor innovatie en technologie. *
 • Tijdens de eerstejaarsstudies maken studenten kennis met Innovatie en Ondernemen en nemen ze deel aan een uitgebreid Challenge Project. In hetzelfde jaar verwerven studenten essentiële technische vaardigheden om te werken met uitdagingen op het gebied van stedelijke mobiliteit.
 • Tussen het eerste en tweede jaar zullen studenten deelnemen aan een Summer School om nieuwe vaardigheden toe te passen in twee verschillende steden binnen Europa.
 • In het tweede jaar zullen studenten kiezen uit verschillende meer gespecialiseerde cursussen in zowel technische inhoud als innovatie en ondernemerschap. Studenten zullen ook deelnemen aan een korter uitdagingsproject dat een stage omvat bij een bedrijf of organisatie die zich bezighoudt met uitdagingen op het gebied van stedelijke mobiliteit. Om hun opleiding af te ronden, zullen studenten in het tweede jaar een onafhankelijke masterproef uitvoeren, waarbij ze hun volledige set technische en ondernemersvaardigheden combineren en demonstreren.
 • Je krijgt een breed scala aan carrièremogelijkheden in de publieke en private sector, evenals de zakelijke knowhow om je eigen bedrijf te starten of grondig onderzoek te doen.

Waar kan ik Advanced Mobility Services studeren?

De beschikbare universiteiten voor het programma Advanced Mobility Services zijn **:

 • Politecnico di Milano, Milaan, Italië
 • UPC Barcelona Tech, Spanje
 • Universiteit voor Technologie en Economie van Boedapest, Hongarije
 • Technische Universität Braunschweig, Duitsland

** Let op: niet alle combinaties zijn mogelijk.

Wat zijn de carrièremogelijkheden?

Carrièremogelijkheden voor afgestudeerden van het Advanced Mobility Services Master-programma zijn te vinden in zowel de publieke als de private sector, in Europa en wereldwijd, en ze moedigen afgestudeerden aan om betrokken te raken bij innovatiestrategieën en het opzetten van bedrijven. De vaardigheden die in dit programma worden geleerd, worden in brede zin zeer gevraagd op het gebied van onder meer logistiek, transportmanagers, mobiliteitsautoriteiten en de automobielsector.

Tijdens de masterprogramma-ervaring leren studenten door middel van uitdagende cursussen en werken ze samen met lokale belanghebbenden, evenals met grotere groepen stads- en industriepartners in verschillende delen van Europa, om echte innovatie-uitdagingen in stedelijke mobiliteit vandaag en in de toekomst aan te pakken. .

Admissions Criteria

Om in aanmerking te komen voor toelating, moeten aanvragers voldoen aan de toelatingseisen, namelijk een volledige en geschikte bachelordiploma in een relevant studiegebied en een bewijs van Engelse taalvaardigheid.

Bachelor diploma

 • Aanvragers moeten een bachelor hebben behaald die minimaal 180 ECTS-credits of gelijkwaardige academische kwalificaties van een internationaal erkende universiteit omvat.

Voorwaardelijke acceptatie

 • Studenten in hun laatste jaar van de bacheloropleiding kunnen ook een aanvraag indienen en, indien gekwalificeerd, een voorwaardelijke acceptatie ontvangen.
 • Als je je studie nog niet hebt afgerond, stuur dan een schriftelijke verklaring van het studiebureau (of een gelijkwaardige afdeling) mee waarin je bevestigt dat je in het laatste jaar van je opleiding bent ingeschreven en vermeld je de verwachte einddatum - die moet vóór de start van je opleiding zijn. de masteropleiding.
 • Als je een voorwaardelijk aanbod ontvangt, moet je je diplomacertificaat uiterlijk aan je universiteit voorleggen. Kandidaten die langere technische programma's volgen en die cursussen hebben gevolgd die gelijk zijn aan een bedrag van 180 ECTS, worden per geval in overweging genomen.

Toepassingsdata en deadlines

Het aanmeldingsproces is opgedeeld in twee periodes en er is slechts één aanmelding per intake mogelijk:

Periode 1

 • 17 november 2020-1 februari 2021

Periode 2

 • 15 februari 2021-16 april 2021

Kandidaten in periode 1 hebben de mogelijkheid om zich aan te melden voor twee verschillende opleidingen. Dit betekent dat als u niet wordt aanbevolen voor uw eerste keusprogramma, u de mogelijkheid zou kunnen hebben om over te stappen naar uw tweede keus.

Houd er rekening mee dat aanvraagperiode 2 niet wordt aanbevolen voor aanvragers die een EU-studievisum nodig hebben vanwege tijdgebrek.

Laatst bijgewerkt op nov 2020

Over de school

Our double degree programmes combine excellent technical education with training in innovation and entrepreneurship as well as internships at companies, industry partners and cities across Europe.

Our double degree programmes combine excellent technical education with training in innovation and entrepreneurship as well as internships at companies, industry partners and cities across Europe. Lees Minder
Stockholm , Helsinki , Boedapest , Eindhoven , Barcelona , Milaan + 5 Meer Minder