MSc Future Mobility Markets and Services

Algemeen

2 locaties beschikbaar
Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Een nieuw Double Degree-programma in stedelijke mobiliteit dat je niet alleen de opleiding geeft die industrie en steden nodig hebben, maar ook een waardevol netwerk en een echt internationale ervaring.

 • Het programma integreert toonaangevende technologische kennis met training en praktijk in innovatie en ondernemerschap.
 • Je studeert het eerste jaar aan de ene partneruniversiteit en het tweede aan een andere, waarbij je een dubbele graad en een EIT-label ontvangt.
 • In het curriculum is een unieke zomerschool opgenomen die kritieke uitdagingen in het echte leven aanpakt tijdens een bezoek aan twee Europese steden.
 • Stages bij bedrijven en steden in heel Europa maken ook deel uit van het curriculum.

Waarom toekomstige mobiliteitsmarkten en -diensten bestuderen?

Het Future Mobility Markets and Services-programma bereidt afgestudeerden voor op het creëren en verbeteren van nieuwe mobiliteitsmodellen, logistieke strategieën en zakelijke en digitale transformatie, met nauwe interactie met relevante belanghebbenden. Mobiliteit als een dienst, autodelen, internet der dingen, micromobiliteit en andere nieuwe opkomende ontwikkelingen verstoren het ecosysteem van mobiliteit en nieuwe markten en diensten worden overwogen. Het programma hanteert een holistische benadering van de studie, het ontwerp, de ontwikkeling en de evaluatie van stedelijke mobiliteitsmarkten en -diensten en integreert innovatietechnieken met ondernemersvaardigheden zodat jonge afgestudeerden de tools hebben die ze nodig hebben om nieuwe ideeën te implementeren. Het programma is gericht op het opleiden van wereldleiders in de stedelijke mobiliteitssector.

Hoe is het programma gestructureerd?

Alle programma's op de EIT Urban Mobility Master School volgen hetzelfde schema:

 • Studenten studeren elk een jaar aan twee verschillende universiteiten - de 'entry'-universiteit en de' exit'-universiteit. Alle opties bevinden zich aan een toonaangevende universiteit in Europa op het gebied van stedelijke mobiliteit.
 • Afstudeerders ontvangen twee masters, één van elk van die universiteiten. Bovendien is het programma zo ontworpen dat studenten de kwalificaties kunnen behalen voor een certificaat van het Europees Instituut voor innovatie en technologie. *
 • Tijdens de eerstejaarsstudies krijgen studenten een inleiding tot innovatie en ondernemerschap en nemen ze deel aan een uitgebreid Challenge Project. In hetzelfde jaar verwerven studenten essentiële technische vaardigheden voor het werken met uitdagingen op het gebied van stedelijke mobiliteit.
 • Tussen het eerste en het tweede jaar zullen studenten deelnemen aan een Summer School die nieuwe vaardigheden toepast op twee verschillende steden in Europa.
 • In het tweede jaar zullen studenten kiezen uit een aantal meer gespecialiseerde cursussen in zowel technische inhoud als innovatie en ondernemerschap. Studenten zullen ook deelnemen aan een korter uitdagingsproject met een stage bij een bedrijf of organisatie die werkt aan uitdagingen in de stedelijke mobiliteit.
 • Ten slotte zullen studenten, ook in het tweede jaar, hun eigen masterproefwerk uitvoeren en hun volledige set van technische en ondernemersvaardigheden combineren en demonstreren.

* Onder voorbehoud van het aanstaande EIT-goedkeuringsproces.

128243_Programme-structure-extended-3-1.png

Waar kan ik toekomstige mobiliteitsmarkten en -diensten bestuderen?

In de herfst van 2020 zullen studenten hun eerste jaar doorbrengen aan de UPC Barcelona Tech en hun tweede jaar aan de BME Budapest University of Technology and Economics. Na verloop van tijd zullen extra universiteiten worden toegevoegd.

Wat zijn de carrièremogelijkheden?

Carrièremogelijkheden voor afgestudeerden van het toekomstige masterprogramma Mobiliteitsmarkten en -diensten zijn te vinden in zowel de publieke als de private sector, in heel Europa en wereldwijd, en moedigt afgestudeerden aan om betrokken te raken bij innovatiestrategieën en het creëren van bedrijven. De vaardigheden die in dit programma zijn opgedaan, worden in brede zin veel gevraagd op het gebied van onder andere logistiek, transportmanagers, mobiliteitsautoriteiten en de automobielsector.

Tijdens de ervaring van het masterprogramma leren studenten door middel van uitdaginggestuurde cursussen en werken ze samen met lokale belanghebbenden, evenals met een grotere groep stads- en industriepartners in verschillende delen van Europa, om echte innovatie-uitdagingen in stedelijke mobiliteit vandaag en in de toekomst.

Wie kan aanvragen?

Om in aanmerking te komen voor toelating moet je een Bachelor of Science hebben of in je laatste studiejaar zijn van:

 • Engineering, informatica, informatica, statistiek of geo-informatietechnologie.
 • Daarnaast verwelkomt het Future Mobility Markets and Services-programma ook aanvragers met een BSc in stadsplanning, geografie of economie, op voorwaarde dat ze een bewezen staat van dienst hebben in programmeren, calculus, lineaire algebra en wiskundige statistieken.

Als je een bachelordiploma hebt dat afwijkt van onze aanbevolen graden, kun je nog steeds solliciteren door uit te leggen hoe je academische en professionele achtergrond past bij het specifieke programma waarin je geïnteresseerd bent.

Hoe kan ik solliciteren?

Het aanvraagproces is verdeeld in twee periodes:

Periode 1

 • 12 december 2019 - 3 februari 2020

Periode 2

 • 17 februari 2020 - 17 april 2020

Houd er rekening mee dat aanvraagperiode twee niet wordt aanbevolen voor aanvragers die vanwege tijdgebrek een EU-studievisum nodig hebben.

Collegegeld en beurzen

Het collegegeld voor de masterprogramma's van EIT Urban Mobility is EUR 4.000 per jaar voor EU / EER-burgers en EUR 16.000 per jaar voor niet-EU-burgers.

EIT Urban Mobility biedt genereuze beurzen om wereldwijd toptalenten aan te trekken. Onze beurzen zijn gebaseerd op verdiensten en dekken je studieduur van twee jaar. Ze omvatten gedeeltelijke vrijstelling van collegegeld en maandelijkse toelagen.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Our double degree programmes combine excellent technical education with training in innovation and entrepreneurship as well as internships at companies, industry partners and cities across Europe.

Our double degree programmes combine excellent technical education with training in innovation and entrepreneurship as well as internships at companies, industry partners and cities across Europe. Lees Minder
Stockholm , Helsinki , Boedapest , Eindhoven , Barcelona + 4 Meer Minder