MSc Forensic Science

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Waarom forensische wetenschap studeren?

Deze conversiecursus betekent dat je momenteel geen bachelordiploma Forensic Science hoeft te hebben om je hiervoor aan te melden.

Forensische wetenschap is de toepassing van een breed scala aan wetenschappelijke analyses ter ondersteuning van rechtbanken.

Als je een analytische instelling hebt en probleemoplossend bent, kun je met deze masteropleiding je kennis verdiepen die is opgedaan vanuit een wetenschappelijke of analytische achtergrond, om je te specialiseren op een gebied waar je echte waarde toevoegt aan de samenleving.

Tijdens deze eenjarige cursus ontvang je een training op hoog niveau in de analytische wetenschap, waarin elementen van biologie, scheikunde en rechten zijn opgenomen. Je krijgt een diepgaand inzicht in niet alleen de wetenschappelijke kwesties die van invloed zijn op de uitkomst van strafrechtelijke processen, maar ook maatschappelijke factoren zoals onbewuste vooringenomenheid en jurylidverwachting.

Je zult ook een substantieel onderzoeksproject uitvoeren op basis van je interesses en carrièredoelen.

Waarom UWE Bristol?

Ontworpen met input van professionals uit de industrie en met een sterke praktische focus die het echte leven weerspiegelt, leer je alle vaardigheden die nodig zijn om een carrière in dit interessante vakgebied te starten.

Je leerproces volgt de reis van bewijsmateriaal van een plaats delict tot analyse in het laboratorium en eindigt met de evaluatie en presentatie van het bewijsmateriaal in de strafrechtbanken.

U zult volledig gebruik maken van ons assortiment simulatiefaciliteiten, waaronder een 'crime scene house', evenals laboratoria en onechte rechtszalen.

U profiteert van gespecialiseerde gastcolleges en onderzoeksseminars en kunt profiteren van ons brede scala aan buitenschoolse activiteiten, zoals forensische boekenclub, forensische filmclub, CV en online portfolio-ontwikkeling en workshops en beurzen voor inzetbaarheid.

Waar kan het mij heen brengen?

Uw wetenschappelijke en juridische kennis, gecombineerd met het zeer analytische karakter van deze cursus, betekent dat u vaardigheden ontwikkelt die een breed scala aan werkgevers zullen aanspreken.

Carrières kunnen omvatten forensisch bioloog, DNA-analist, forensisch chemicus (sporenmateriaal), forensisch toxicoloog, plaats delict onderzoeker, geneticus, leraar of projectmanagement.

129473_photo-1562789233-495f52b583dd.jpgVertrouw op "Tru" Katsande / Unsplash

Inhoud

Jaar een

Je zult studeren:

 • Crime Scene Investigation - De opname, verzameling en bewaring van gemeenschappelijke en ongebruikelijke soorten bewijsmateriaal uit volume- en serieuze plaats delictscènes zal in theorie en in de praktijk worden onderzocht in onze faciliteiten voor plaats delict.
 • Geavanceerde forensische analyse - De opname, verzameling en bewaring van gemeenschappelijke en ongebruikelijke soorten bewijsmateriaal uit volume- en ernstige plaats delict zal in onze plaats van delict in theorie en in praktijk worden onderzocht.
 • Interpretatie, evaluatie en presentatie van bewijsmateriaal - De rol en regulering van forensisch artsen bij de interpretatie, evaluatie en presentatie van forensisch bewijsmateriaal in strafprocedures. De impact van maatschappelijke factoren op rechtvaardigheid.
 • Forensisch onderzoeksproject - Een onderzoekgebaseerd onderzoeksproject in een onderhandeld gebied van forensische praktijk. Ontwikkelen en demonstreren van geavanceerde vaardigheden in forensisch wetenschappelijk onderzoek en professionaliteit.

De universiteit verbetert ons aanbod voortdurend door te reageren op feedback van onze studenten en andere belanghebbenden, zodat het curriculum up-to-date wordt gehouden en onze afgestudeerden zijn uitgerust met de kennis en vaardigheden die ze nodig hebben voor de echte wereld. Dit kan leiden tot wijzigingen in de koers. Als wijzigingen in uw cursus worden goedgekeurd, zullen wij u informeren.

Leren en onderwijzen

In overeenstemming met het praktische karakter van Forensic Science en onze focus op real-world leren, biedt de cursus een evenwicht tussen academische theorie en talloze mogelijkheden om praktijkervaring op te doen met behulp van onze uitstekende faciliteiten. Ongeveer 50% van de cursuslevering zal plaatsvinden in de faciliteiten voor simulatie van plaats delict (huis, tuin en garages), het laboratorium en de rechtszaal.

Alle onderwerpen worden zowel theoretisch als in de praktijk onderwezen. De cursus is ontworpen om gedurende twee dagen per week gedurende een heel academisch jaar te worden gegeven.

Leer tijd

Dit is een voltijdse masteropleiding die gedurende een volledig academisch jaar wordt gegeven. Je krijgt gemiddeld minimaal 12 uur les per week gedurende twee dagen.

Tijdens de onderzoeksprojectmodule studeer je meestal zelfstandig, met ondersteuning van je academische begeleider. Je moet ook zelfstandig lezen en onderzoek doen tijdens de duur van de cursus.

Beoordeling

Deze cursus wordt beoordeeld op vier opeenvolgende modules en er zijn geen examens. Elke module wordt op enigszins verschillende manieren beoordeeld op criteria van de module zelf:

 • Crime scene science module assessment richt zich op je onderzoek naar een gesimuleerde plaats delict.
 • Geavanceerde forensische analyse wordt beoordeeld door een praktisch onderzoek van forensisch bewijs.
 • Interpretatie, evaluatie en presentatie van bewijsmateriaal worden beoordeeld door de presentatie van bewijsmateriaal in de schijnrechtbank.
 • Forensic Research Project wordt beoordeeld door de productie van een substantieel onderzoekspaper.

Studiefaciliteiten

Forensic Science bij UWE Bristol is gebaseerd op twee campussen; onze hoofdcampus Frenchay en ook Glenside, onze speciale gezondheidszorgcampus. Beide zijn gastvrije gemeenschappen die een prachtige omgeving combineren met eersteklas voorzieningen en apparatuur.

In deze MSc Forensic Science-cursus is de academische theorie in balans met talloze mogelijkheden om praktijkervaring op te doen met behulp van onze uitstekende faciliteiten.

Je leert hoe je bewijs kunt vinden en verzamelen in een reeks realistische scenario's met behulp van ons speciaal aangepaste Crime scene-huis en tuin, evenals garagefaciliteiten.

Vervolgens ga je verder met het analyseren van het bewijsmateriaal dat je hebt verzameld in onze geavanceerde wetenschappelijke laboratoria en praktische ervaring opgedaan met apparatuur van industriële kwaliteit.

Ten slotte presenteer je bewijs in onze onechte rechtszalen, onderdeel van Bristol Law School op Frenchay Campus.

Naast deze specialistische faciliteiten heeft u toegang tot onze 24/7 bibliotheekfaciliteiten, uitgerust met een breed scala aan studiemiddelen en verschillende soorten studieruimtes, evenals hoogwaardige leslokalen en studieplekken.

Toelatingseisen

Aanvragers hebben normaal gesproken een van de volgende:

 • Een honours diploma uitgereikt door een Britse instelling voor hoger onderwijs (minimaal 2: 2), in een relevant vakgebied van toegepaste of sociale wetenschappen.
 • Relevante onderwerpen omvatten maar zijn niet exclusief voor Biologische Wetenschap, Chemische Wetenschap, Biomedische Wetenschap, Milieukunde, Geologie, Fysische Geografie, Engineering, Wiskunde, Psychologie, Criminologie, Sociologie enz.
 • We zullen ook kijken naar andere onderwerpen die een component van kwantitatief onderzoek omvatten.

Dit programma is een conversiecursus. Daarom accepteren we geen aanvragers met een BSc (Hons) of MSci in Forensic Science.

Loopbaan / verdere studie

De wetenschappelijke en juridische kennis die je zult opdoen, samen met het zeer analytische karakter van deze cursus, betekent dat je afstudeert met vaardigheden waar veel verschillende werkgevers naar vragen.

Afgestudeerden in de forensische wetenschappen gaan naar verschillende soorten laboratoriumwerk en een aanzienlijk aantal wordt wetenschapsleraar. Carrières binnen de forensische wetenschap kunnen onder meer forensisch bioloog, DNA-analist, forensisch chemicus (sporenmateriaal), forensisch toxicoloog, onderzoeker van de plaats delict en nog veel meer zijn. Afgestudeerden van UWE Bristol forensische wetenschappen zijn rollen gaan vervullen bij enkele van de grootste aanbieders van forensische wetenschappen in het land, waaronder Eurofins Forensics, Cellmark Forensic Services en Key Forensic Services, evenals in een reeks functies bij de politie.

De wetenschappelijke probleemoplossende, numerieke en analytische focus, evenals de communicatie- en samenwerkingsvaardigheden die je zult opdoen, zullen je ook in een sterke positie voor carrières in andere sectoren plaatsen. Bijvoorbeeld genetica, onderwijs, projectmanagement, financiële dienstverlening en rechten.

Raak geïnspireerd

Onze prijswinnende carrièreservice kan je helpen je carrière te ontwikkelen door coaching, stages en wereldwijde kansen, vacatures en meer.

We kunnen ook helpen bij het vinden van lokale vrijwilligers- en gemeenschapsmogelijkheden, ondersteuning voor ondernemersactiviteiten en toegang tot evenementen voor werkgevers.

Laatst bijgewerkt op sep 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

UWE Bristol is a University Alliance university with a common mission to make the difference to our cities and regions. We use our experience of providing high-quality teaching and research with real- ... Lees meer

UWE Bristol is a University Alliance university with a common mission to make the difference to our cities and regions. We use our experience of providing high-quality teaching and research with real-world impact to shape higher education and research policy for the benefit of our students and business and civic partners. We innovate together, learn from each other and support every member to transform lives and deliver growth. Lees Minder