MSc Food Science and Innovation

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Hoe beoordeelt u microbiële contaminanten en beslist u over de microbiologische veiligheid van kant-en-klaarmaaltijden? Hoe kunnen we de smaak en textuur van voedingsmiddelen beïnvloeden om ze aantrekkelijker te maken? Hoe kunnen we nieuwe technologieën gebruiken om veilig en duurzaam voedsel te maken?

Tijdens deze cursus zul je de voedselproductie van de 21ste eeuw verkennen en je begrip ontwikkelen van hoe de biochemische eigenschappen van voedselcomponenten van invloed zijn op hoe voedsel smaakt en aanvoelt, en hoe ze de voeding en gezondheid beïnvloeden.

Je onderzoekt sensorische evaluatie, voedselwetgeving en hoe wereldwijde trends in handel, regelgeving en beleid de duurzaamheid en bredere impact van de voedselketen beïnvloeden. U zult ook onderwerpen als moderne productie- en analytische technologieën, functionele voedingsmiddelen en etiketteringswetgeving overwegen en hoe u ervoor kunt zorgen dat voedingsmiddelen voedzaam en veilig zijn om te eten.

Technische vaardigheden zijn essentieel voor de voedingsindustrie en vormen een belangrijk onderdeel van deze cursus. In onze speciale laboratoria voor voedseltechnologie en biochemie heb je praktische sessies op het gebied van voedselproductie, waarbij je de sensorische eigenschappen van voedingsmiddelen, de microbiologische kwaliteit en de chemische en fysische analyse van voedingsmiddelen evalueert.

Je zult ook een voedselontwikkelingsproject voltooien waar je je eigen innovatieve voedingsmiddelen maakt, die werken aan alles, van marketing en sensorische analyse tot wettelijke vereisten - en je maakt ook je product.

Eerdere projecten omvatten bier gemaakt van afvalpatisserieproducten, functionele yoghurt voor oudere consumenten en duurzaam veganistisch ijs gemaakt met tijgernoten.

Deze cursus is ook beschikbaar om parttime online te studeren.

Kenmerken en voordelen

 • Technische vaardigheden - Je leert vaardigheden op het gebied van voedselproductie, sensorische analyse, microbiologie en biochemie.
 • Industriestandaard faciliteiten - U maakt gebruik van onze voedselproductiefaciliteiten op de campus, waaronder een sensorische smaakpanelsuite met 10 cabines, ontwikkelingskeukens en laboratoria voor voedselbiochemie en fysiologie.
 • Voedselveiligheid - Je voert alle aspecten van voedselveiligheidstests uit (inclusief voedselmicrobiologie, houdbaarheidsstudies, mycologie, RT-PCR, microscopie en soortidentificatie) in ons laboratorium voor voedselveiligheid op de campus.
 • Professionele ontwikkeling - Je hebt toegang tot het studentenlidmaatschap van het Institute of Food Science and Technology (IFST).

Cursusinformatie

Onze cursus is bedoeld om u voor te bereiden op het werken in de voedingsindustrie, in functies die expertise vereisen in voedseltechnologie en productontwikkeling.

Je hebt dagen met een mix van lezingen, seminars en praktische sessies (zoals productontwikkeling in onze laboratoria voor voedseltechnologie), zodat je zowel technische vaardigheden als academische kennis van de voedingswetenschap ontwikkelt.

Door middel van onderwezen lessen, zul je onderwerpen verkennen van voedselwetgeving tot smaakontwikkeling, van duurzaamheid tot voedselverwerking en conservering.

U zult de impact van gezondheidswerkers en consumenten op productinnovatie, de effecten van macronutriënten en micronutriënten op het menselijk lichaam bekijken, en hoe deze de formulering van voedingsmiddelen kunnen beïnvloeden.

En je leert over de impact van bacteriën en schimmels op voedsel door microbiologische practica uit te voeren in onze goed uitgeruste voedselveiligheidslaboratoria. Dit helpt je om de vaardigheden te ontwikkelen die je nodig hebt om de bruikbaarheid en veiligheid van microben in voedingsmiddelen te bestuderen.

In andere seminarsessies en workshops leert u hoe u voedselveiligheid bevordert door middel van kwaliteitsmanagementsystemen, waaronder Hazard Analysis and Critical Control Points (HACCP). Dit is zodat u begrijpt hoe u kunt voldoen aan de wettelijke verantwoordelijkheden van de bedrijfsvoering van levensmiddelenbedrijven bij het produceren van veilige producten, evenals aan de kwaliteitseisen van uw klanten.

Om je technische vaardigheden en wetenschappelijke kennis te beoordelen, doe je verschillende assessments. Deze zullen afhangen van de eenheden die u bestudeert, maar sommige van uw taken kunnen zijn om laboratoriumrapporten te maken over het chemische profiel van voedingsmiddelen en hun geschiktheid voor menselijke consumptie, een paper te schrijven over de sociale, economische en politieke factoren die de voedingsindustrie beïnvloeden, of de ontwerp van een voedselproductiefabriek en een voedselveiligheidsmanagementsysteem.

Tijdens de duur van je cursus bestrijk je de volgende kerneenheden:

 • Fundamentele voeding
 • Moleculaire voeding en biochemie
 • Food Microbiology
 • Voedselverwerking
 • Voedselveiligheid en kwaliteitsbeheer
 • Voedselsamenstelling en analyse
 • Innovatie in NPD
 • Toekomstige voedselduurzaamheid
 • Proefschrift met onderzoeksmethoden

Uitsplitsing van studie en beoordeling

10 studiepunten staan gelijk aan 100 uren studie, wat een combinatie is van lezingen, seminars en praktische sessies, en onafhankelijke studie. Een Masters-kwalificatie bestaat meestal uit 180 credits, een PGDip 120 credits, een PGCert 60 credits en een MFA 300 credits. De exacte samenstelling van je studietijd en beoordelingen voor de cursus is afhankelijk van je optiekeuzes en leerstijl, maar dit kan zijn:

Studie

 • Fulltime 30% lezingen, seminars of iets dergelijks; 0% plaatsing; 70% zelfstudie
 • Deeltijds 30% hoorcolleges, seminars of iets dergelijks; 0% plaatsing; 70% zelfstudie

Beoordeling

 • Fulltime 100% cursussen; 0% praktisch; 0% onderzoek
 • Parttime 100% cursussen; 0% praktisch; 0% onderzoek

Toelatingseisen

Meestal heb je een minimum 2: 2 undergraduate honours degree, of een internationaal equivalent, in een passend wetenschappelijk of technisch gerelateerd onderwerp. Goede honourskandidaten uit andere vakken kunnen nog steeds in aanmerking komen als ze een aantoonbare bewezen professionele ervaring op een relevant gebied kunnen aantonen.

Engelse taalvereisten

Voor internationale aanvragers is IELTS vereist met een overall score van 6,5 met niet minder dan 5,5 in elke categorie, of een equivalent geaccepteerde Engelse kwalificatie.

Vergoedingen en financiering

Britse en EU-studenten

 • Voltijdvergoeding: £ 8.500 per jaar. Het collegegeld blijft hetzelfde voor elk jaar van je opleiding, op voorwaarde dat je het binnen het normale tijdsbestek voltooit (geen herhalingsjaren of studieonderbrekingen).
 • Deeltijdvergoeding: £ 1417 per 30 studiepunten per jaar. Het collegegeld blijft hetzelfde voor elk jaar van je opleiding, op voorwaarde dat je het binnen het normale tijdsbestek voltooit (geen herhalingsjaren of studieonderbrekingen).
 • Kosten voor afstandsonderwijs: £ 860 per 15 studiepunten per jaar. Het collegegeld blijft hetzelfde voor elk jaar van je opleiding, op voorwaarde dat je het binnen het normale tijdsbestek voltooit (geen herhalingsjaren of studieonderbrekingen).

Niet-EU- en Channel Island-studenten

 • Voltijdvergoeding: £ 16.000 per jaar. Het collegegeld blijft hetzelfde voor elk jaar van je opleiding, op voorwaarde dat je het binnen het normale tijdsbestek voltooit (geen herhalingsjaren of studieonderbrekingen).
 • Deeltijdvergoeding: £ 2667 per 30 studiepunten per jaar. Het collegegeld blijft hetzelfde voor elk jaar van je opleiding, op voorwaarde dat je het binnen het normale tijdsbestek voltooit (geen herhalingsjaren of studieonderbrekingen).
 • Kosten voor afstandsonderwijs: £ 860 per 15 studiepunten per jaar. Het collegegeld blijft hetzelfde voor elk jaar van je opleiding, op voorwaarde dat je het binnen het normale tijdsbestek voltooit (geen herhalingsjaren of studieonderbrekingen).

Extra informatie

Een Masters-kwalificatie omvat typisch 180 credits, een PGDip 120 credits, een PGCert 60 credits en een MFA 300 credits. Collegegeld zal hetzelfde blijven voor elk jaar van de studie, mits de cursus wordt voltooid in de normale tijd (geen herhaling jaar of pauzes in studie).

Bijkomende kosten

Andere kosten

 • Optionele schatting: £ 400

Alle boeken die nodig zijn voor de cursus zijn verkrijgbaar bij de bibliotheek. De universiteit heeft ook pc-labs en een leenservice voor laptops. Veel studenten kiezen er echter voor om enkele van de basisboeken voor de cursus en / of een laptop te kopen. Studenten moeten mogelijk ook hun opdrachten en andere documenten afdrukken. Printkosten op de campus beginnen vanaf 5 cent per pagina. De geschatte kosten zijn £ 300 voor een laptop tot £ 100 per jaar voor boeken en afdrukken.

Carriere vooruitzichten

Veel van onze afgestudeerden beginnen hun carrière in de ontwikkeling van nieuwe producten.

Je zou echter in verschillende rollen in de voedsel- en voedingsindustrie kunnen werken, op gebieden zoals kwaliteit en voedselveiligheid, voedselproductie, voedselmarketing en technisch beheer.

Enkele van de functies die u zou kunnen vervullen zijn onder meer manager van de voedselproductie, voedseltechnoloog, manager consumentenzorg, technisch manager, voedselinkoper en functionaris voor juridische compliance.

Laatst bijgewerkt op sep 2020

Over de school

Manchester Metropolitan University is home to a diverse international student population from more than 130 countries. The University is ranked amongst the world’s top 200 universities under 50 years ... Lees meer

Manchester Metropolitan University is home to a diverse international student population from more than 130 countries. The University is ranked amongst the world’s top 200 universities under 50 years old, which is a measure of its commitment to delivering and supporting quality research and teaching. Manchester Metropolitan provides its students with regular employability events including advice workshops, industry networking, guest speakers and careers fairs. The University also has industry links with many global companies, including IBM, Bentley Motors, Bosch, Microsoft, Nike, Adidas, Manchester City Football Club and Walt Disney. A range of scholarships exclusive to international students is also available, up to the value of £5,000. Lees Minder