MSc Finance and Investment

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Dit programma is ideaal als u op zoek bent naar een carrière in investeringsanalyse of portefeuillebeheer. Dit werd in 1973 opgericht en was de allereerste master in financiën in het Verenigd Koninkrijk en heeft de afgelopen 40 jaar een internationale reputatie opgebouwd voor het bieden van uitstekende training en academische kennis.

Het programma is sinds 2008 geaccrediteerd door het Chartered Institute for Securities and Investment (CISI) en we zijn er trots op ook een CISI Center of Excellence te zijn. Dit betekent dat u naast uw MSc de mogelijkheid heeft om te werken aan een kwalificatie van de CISI.

Uw inzetbaarheid is de belangrijkste focus voor ons, dus we omvatten een aantal extra activiteiten om uw overdraagbare vaardigheden te ontwikkelen, waaronder:

Een niet-beoordeelde intensieve financiële database training gegeven door de dataspecialisten van bekende financiële gegevensproviders zoals Bloomberg, Thomson Reuters, Bureau Van Dijk, de Standaard en Poor's Global Market Intelligence

Intensieve workshop voor bedrijfsanalyse door een beoefenaar om praktisch inzicht in investeringen te helpen ontwikkelen, presentatievaardigheden te vergroten en inzicht te geven in actuele informatiebronnen en technieken uit de praktijk

Dit programma is ontworpen om flexibel te zijn en wordt aangeboden in een indeling van negen of twaalf maanden:

Het 9 maanden durende programma bestaat uit 12 aangeleerde modules, waarvan er vijf verplichte modules zijn die worden gevolgd in term één, en waarvan zeven worden geselecteerd uit optionele modules, en worden genomen tijdens termijnen twee en drie.

Het 12 maanden durende programma bestaat uit negen aangeleerde modules, waarvan zes verplichte modules die worden gevolgd tijdens de eerste en de tweede periode, en waarvan drie worden geselecteerd uit optionele modules, en worden genomen tijdens de tweede en de derde termijn. Studenten doen ook een proefschrift in termijn drie.

Het enige verschil tussen de cursussen van 9 maanden en 12 maanden is dat de cursus van 12 maanden een proefschrift bevat. Studenten van de 9 maanden durende cursus nemen extra onderwezen modules om deze leerkredieten te maken. Beide programma's hebben exact dezelfde toelatingseisen en resulteren in exact dezelfde prijs.

Verbeter je diploma met mogelijkheden voor Study Abroad

QTEM-programma *

Na je eerste studiejaar bij Exeter kunnen in aanmerking komende studenten doorgaan naar het QTEM-programma. QTEM heeft als doel studenten voor te bereiden met uitstekende kwantitatieve en analytische vaardigheden om hun toekomstige loopbaan als besluitvormers in de wereldwijde bedrijfsomgeving te ondersteunen.

Studenten die zijn toegelaten tot het QTEM-programma zullen na het voltooien van hun Exeter Masters een extra semester studeren aan een van de academische partners. Dit extra semester wordt gevolgd door een stage van 1,5 maand en deelname aan de QTEM Data Challenge.

Studenten worden geselecteerd en genomineerd voor QTEM door de University of Exeter Business School na een competitief intern sollicitatieproces. Plaatsen zijn beperkt, dus we raden je aan je interesse te registreren voordat je je Masters aanvraagt.

* Open voor hoogpresterende studenten die zijn ingeschreven bij de volgende University of Exeter Business School programma's: MSc Financial Analysis and Fund Management, MSc Finance and Investment, MSc Economics, MSc Economics and Econometrics, MSc Financial Economics

Double Degree

Breng je eerste jaar door bij Exeter en een tweede jaar bij een andere internationale instelling van wereldklasse, wat resulteert in twee Masters-graden en de mogelijkheid om je kennis nog verder uit te breiden. We bieden drie fantastische Double Degree-opties met:

 • Grenoble Ecole de Management in Frankrijk
 • EBS University of Business and Law in Duitsland
 • Fudan University School of Economics in China

De mogelijkheid om te studeren bij Fudan is specifiek voor MSc Economics, MSc Economics

Programmastructuur

Programma structuur (9 maanden)

De 9 maanden variant van dit programma is beschikbaar voor studie negen maanden full-time over drie termijnen van september tot juni en is universitair gebaseerd gedurende deze periode.

Tijdens het programma, studeer je modules met in totaal 180 credits.

Houd er rekening mee dat programmastructuren kunnen worden gewijzigd.

Het programma is onderverdeeld in onderwijseenheden, modules genaamd waaraan een aantal 'credits' is toegewezen. De credit rating van een module is evenredig met de totale werkbelasting, waarbij 1 credit nominaal overeenkomt met 10 uur werk.

Programmastructuur (12 maanden)

De 12 maanden-variant van dit programma is van september tot september twaalf maanden full-time beschikbaar voor studie en is gedurende deze periode universitair.

Tijdens het programma, studeer je modules met in totaal 180 credits.

Houd er rekening mee dat programmastructuren kunnen worden gewijzigd.

Het programma is onderverdeeld in onderwijseenheden, modules genaamd waaraan een aantal 'credits' is toegewezen. De credit rating van een module is evenredig met de totale werkbelasting, waarbij 1 credit nominaal overeenkomt met 10 uur werk.

Leren en onderwijzen

Onze postdoctorale onderwijsprogramma's maken gebruik van een scala aan lesmethoden, waaronder lezingen, seminars en tutorials.

lezingen

Het doel van lezingen is om u informatie te geven over ideeën die centraal staan ​​in de module en om u te helpen bij het ontwikkelen van uw begrip van complexe ideeën. Veel lesmateriaal voor colleges wordt elektronisch ter beschikking gesteld om de aantekeningen die je tijdens het college maakt te begeleiden. Lezingen worden gegeven door een reeks stafleden, waaronder vooraanstaande professoren, die hun nieuwste onderzoeksresultaten integreren in de les die u ontvangt. Gastsprekers, waaronder leden van het bedrijfsleven, dragen ook bij aan sommige modules.

Seminars en tutorials

Seminars en tutorials omvatten een grondige verkenning van de onderwerpen die in colleges worden behandeld, en geven je de gelegenheid om verschillende concepten en theorieën te bespreken en feedback te krijgen op je schriftelijke opdrachten.

Beoordeling

Modules worden beoordeeld door een combinatie van groepswerk, cursussen, projectwerk en examens; de weging van elk van deze componenten zal variëren volgens de academische vereisten van de module. Examens worden normaliter aan het einde van de module afgenomen, in januari en mei / juni.

Toelatingseisen 2020

 • Een gemiddelde 2: 2 graad (55%) met onderscheidingen in Accounting, Finance, Investment, Economics of aanverwante discipline van een erkende universiteit. Bewijs van wiskundig / kwantitatief * vermogen is essentieel.
 • IELTS (Academisch) Algemene score 6.5. Niet minder dan 6.0 in elke sectie.
 • TOEFL IBT * Algemene score 90 met minimumscores van 21 voor schrijven, 21 voor luisteren, 22 voor lezen en 23 voor spreken.

voorwaarden

Om zich aan te melden voor de MSc Finance en Investment moeten aanvragers op 2: 1-niveau zijn geslaagd voor ten minste één module in een wiskundig / kwantitatief vak en één boekhoudmodule in hun bachelordiploma en moeten ze ten minste nog drie modules op 2: 1-niveau aanbieden in een van de volgende: boekhouding, economie, financiën en wiskunde.

* Wiskundemodules kunnen bijvoorbeeld Algebra, Calculus, Econometrie, Statistiek, Waarschijnlijkheid of Optimalisatie omvatten.

Internationale studenten

Als u een internationale student bent, bezoekt u onze internationale equivalentiepagina's zodat u kunt zien of uw bestaande academische kwalificaties voldoen aan onze toelatingseisen.

Careers

Onze masterprogramma's zijn ontworpen om je voor te bereiden op een succesvolle carrière, waar ter wereld je ook van plan bent te werken. Werkgevers verwachten geavanceerde communicatie- en technische vaardigheden, teamwerk en onafhankelijk onderzoek, projectmanagement en de nieuwste specialistische kennis van hun postdoctorale rekruten.

Een MSc in Finance

Carrières in financiën en investeringen

Deze opleiding kan je voorbereiden op verschillende rollen, twee van de meest populaire zijn:

 • Investment Analyst (marktonderzoek, analyse van fondsen, trends voor strategische planning).
 • Investment / Portfolio Manager (omgaan met de portefeuille van de klant

Door het onderzoeksonderwerp voor uw proefschrift en uw optionele modules zoals bedrijfsfinanciering, corporate governance, derivaten, internationaal financieel beheer, fusies of financiële economie zorgvuldig te selecteren, kunt u een specialisatie ontwikkelen om uw inzetbaarheid te verbeteren.

Door toegepaste IT-vaardigheden te ontwikkelen door Thomson Reuters Datastream en andere financiële databases en softwaresystemen als onderdeel van uw modules te gebruiken, beschikt u ook over de nieuwste technische knowhow om uw carrière een boost te geven.

Potentiële werkgevers zijn onder meer:

 • Beleggingsbeheerders waar analisten informatie verstrekken aan interne fondsbeheerders
 • Effectenmakelaars en investeringsbanken, waar het onderzoek van de analisten klanten van hun bedrijf helpt, meestal fondsmanagers, maar soms ook bedrijfsleiders en directeuren
 • Wealth management divisies van zakenbanken
 • Institutionele beleggers, zoals grote goede doelen, pensioenfondsen en levensverzekeringsmaatschappijen
 • Hedgefondsen
 • Overheid of publieke organisaties
 • MKB (kleine en middelgrote ondernemingen)

Multinationals zoals Bank of America Merrill Lynch, Barclays, HSBC, Vanguard Asset Management, Credit Suisse, Citibank, Amundi en Deutsche Bank hebben in veel landen waar ze gevestigd zijn een opleidingstraject voor afgestudeerden. Landspecifieke banken zoals China Construction Bank en Bank of China (Hong Kong) en kleinere organisaties over de hele wereld bieden ook afgestudeerde trainingsroutes en werkgelegenheidskansen met specifieke wervingscycli die geschikt zijn voor hun lokale arbeidsmarkt.

Voorafgaande afgestudeerden van dit programma hebben functies als financiële analisten bij verschillende organisaties, waaronder Coutts (VK), KPMG (Vietnam), HSBC (Vietnam), JP Morgan First Capital, Ernst

Onze carrières

Je vaardigheden en carrièreperspectieven ontwikkelen

De University of Exeter Business School biedt een scala aan ondersteuning om vaardigheden te ontwikkelen die aantrekkelijk zijn voor werkgevers.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

The University of Exeter, in the south-west of the UK, is one of the top universities in the world. Our two locations in Exeter and Cornwall offer beautiful campuses in vibrant communities and are ide ... Lees meer

The University of Exeter, in the south-west of the UK, is one of the top universities in the world. Our two locations in Exeter and Cornwall offer beautiful campuses in vibrant communities and are ideal environments in which to study and live. Lees Minder