MSc Filosofie

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Dit programma biedt de ideale basis voor toekomstig onderzoek , zoals in ons PhD-programma

Je krijgt een brede selectie cursussen aangeboden om uit te kiezen en je kunt een algemene opleiding volgen of je specialiseren in een van de filosofische gebieden waar we bijzonder sterk zijn.

U kunt ook profiteren van de zeer interdisciplinaire aard van onderzoek binnen de wijsbegeerte en gebruikmaken van onderwijs en onderzoek, zowel elders in de School of Philosophy, Psychology and Language Sciences als binnen andere relevante scholen, zoals klassiekers, informatica en sociale en politieke wetenschappen.

 • We staan in de top 10 van het Verenigd Koninkrijk en in de top 20 van universiteiten voor filosofie (QS World University Rankings per onderwerp 2019)
 • Filosofisch onderzoek in Edinburgh staat op de tweede plaats in Schotland en op de 7e plaats in het VK in de ranglijst van THE's naar het onderwerp van de REF 2014.
 • Een kans om een ​​breed programma in de filosofie te volgen of je te richten op een van onze belangrijkste specialisatiegebieden

Dit programma bestaat uit twee semesters van verplichte verplichte en keuzevakken, gevolgd door een proefschrift

Deze graad omvat 180 studiepunten van beoordeling, meer dan een jaar (voltijds). Alle studenten nemen de volgende kernelementen:

 • Filosofische methode I (20 studiepunten)
 • Filosofische methode II (20 studiepunten)
 • Dissertatie (60 studiepunten, 8.000 woorden)

De resterende studiepunten worden dan besteed aan keuzevakken die u kiest in overleg met de programmadirecteur.

Meestal zijn deze cursussen in de filosofie, maar met goedkeuring van de programmadirecteur kunt u maximaal 40 studiepunten van optiecursussen volgen op niveau 11 van andere vakgebieden dan filosofie. Bovendien, met de goedkeuring van de programmadirecteur, kunt u cursussen op elk niveau en in principe volgen vanuit elk vakgebied.

Als onderdeel van het MSc Philosophy-programma kun je ervoor kiezen om een ​​algemene graad in de wijsbegeerte te behalen of je te specialiseren in:

 • Oude filosofie
 • epistemology
 • Ethiek
 • Geschiedenis van de filosofie
 • Geest en cognitie
 • Philosophy of Science

Het idee achter deze specialisaties is om u een heel specifiek programma van onderzoekstraining te bieden. Voor elke specialisatie volg je een aantal kerncursussen die betrekking hebben op relevant onderzoek en typ je je proefschrift meestal over een geschikt onderzoeksthema onder supervisie van een van de personeelsleden in het desbetreffende onderzoekscluster.

Dit programma biedt je een scala aan kennis en vaardigheden om je voor te bereiden op verschillende loopbaantrajecten

Dit is het ideale programma om je betrokkenheid bij filosofie te verdiepen , je een basis te geven in postdoctoraal werk of een academische carrière in de filosofie te ontwikkelen.

De studie van de filosofie helpt bij het ontwikkelen van algemene intellectuele vaardigheden en het verbeteren van analytische, kritische, interpretatieve en probleemoplossende vaardigheden . Dit programma brengt je in een postdoctorale gemeenschap met een zeer hoog academisch aantal banen.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The School comprises Philosophy, Psychology and Language Sciences (Linguistics and English Language). The school aims to maintain its internationally-renowned reputation for research and to use this a ... Lees meer

The School comprises Philosophy, Psychology and Language Sciences (Linguistics and English Language). The school aims to maintain its internationally-renowned reputation for research and to use this as a solid foundation for teaching. Lees Minder