MSc Fashion, Design en Luxury Management

Algemeen

2 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

Overzicht

Programmaduur: Een academisch jaar (op de campus) Final Management Project (kan op afstand worden voltooid terwijl u werkt)

Toelatingseisen: Bachelor-niveau undergraduate-diploma in een onderwerp. vloeiend Engels

Volledige programmakosten: 23,450 €

Campuslocaties: Parijs, Grenoble, Frankrijk

Taal Engels

Waarom kiezen voor het programma MSc in Fashion, Design en Luxury Management?

De MSc in Fashion, Design en Luxury Management is ontworpen om internationale bedrijven in deze industrieën de profielen te bieden die ze nodig hebben om zeer concurrerend te zijn in een complexe omgeving. De mode-, design- en luxe-industrie zijn ontwerpintensieve en op innovatie gerichte industrieën, die zeer goede groeikansen bieden in een hypercompetitieve omgeving. Om deze reden zijn bedrijven in deze industrieën op zoek naar experts die zich bewust zijn van de specifieke dynamiek van deze gebieden, in staat zijn om bedrijven te beheren en merken op een succesvolle manier te ontwikkelen.

Programma voordelen

 • Versnel uw carrière door de zakelijke en managementvaardigheden te verwerven die nodig zijn voor de mode-, design- en luxe-industrie
 • Ontwikkel een diep inzicht in de dynamiek van de op innovatie gerichte mode- en ontwerpindustrieën en het vermogen om bedrijven te beheren en merken op een succesvolle manier te ontwikkelen.
 • Profiteer van onderwijzend personeel met uitgebreide wetenschappelijke en professionele ervaring in de industrie .
 • Geniet van studiereizen met exclusieve bezoeken achter de schermen aan bedrijven en branchespecifieke beurzen en evenementen.
 • Ervaar levensechte ervaring via een Live Business Case.
 • Bereid je voor op het werken in internationale contexten met een multiculturele en creatieve leeromgeving .
 • Verdien een diploma van een drievoudig geaccrediteerde instelling.

Programma

Studenten ingeschreven in de MSc Fashion, Design en Luxury Management zullen profiteren van een hoog niveau faculteit met zowel academische als professionele ervaring. Dit programma is volledig in het Engels gegeven en biedt studenten het internationale perspectief en de branchespecifieke cultuur die ze nodig hebben om bekwame managers te worden in deze hypercompetitieve industrieën. Door middel van hun cursussen verwerven studenten de managementtools en -technieken en de algemene industriecultuur die nodig is om mode-, design- en luxemerken te ontwikkelen en te besturen in een zeer competitieve wereldwijde en complexe omgeving. De cursus behandelt essentiële managementvaardigheden en meer branchespecifieke competenties.

Inhoud van het programma *

Jaar 1 - Campusjaar

Introductie Session - Management Essentials

 • afzet
 • Branding en Brand Equity Management
 • Strategisch management
 • Accounting
 • Bedrijfsfinanciën
 • Intercultureel management
 • Talent Management
 • Internationale handel
 • Onderzoekstechnieken en workshop eindmanagementproject

Mode, design en luxemanagement

 • Grondbeginselen van mode en design
 • De juridische context van de design- en mode-industrie
 • Beginselen van luxe en beheer van luxe merken
 • Geïntegreerde communicatiestrategie (bedrijfscommunicatie en PR)
 • Productie, operaties, inkoop en supply chain in de mode-industrie
 • Customer Management en Customer Intelligence
 • Technologie en innovatie in de mode- en designwereld
 • Industrieel ontwerp
 • Retail Management
 • Duurzame luxe en design
 • Gespecialiseerd veldonderzoeksproject
 • Digitale marketing in mode-, design- en luxesectoren
 • Luxury Sectorial Analysis, bijvoorbeeld:
 • Eten, wijn en gastvrijheid
 • Boten, auto's en motoren
 • Sieraden en horloges
 • Parfums en brillen
 • Accessoires en lederwaren
 • Projectvoorstel
 • Onderzoeksmethoden voor managers
 • Taal (optioneel)

* De inhoud van het programma kan van jaar tot jaar worden aangepast om rekening te houden met de behoeften van de industrie. Het bijwonen van lessen is verplicht.

Jaar 2 - Eindmanagementproject

Aan het einde van het voltijdse deel van het programma van een academisch jaar, zal elke student een Finaal Management Project van ongeveer 15.000 woorden moeten voltooien, onder begeleiding van een tutor. Dit is een toegepast of theoretisch onderzoeksproject dat op afstand en parallel aan een voltijdse betrekking of een goedgekeurde stage kan worden voltooid. Om het Final Management Project met succes af te ronden, moeten studenten een specifieke onderzoeksvraag of kenniskloof in hun gekozen vakgebied aanpakken. Dit zal bedrijfsgericht zijn en coherent zijn met de doelstellingen van het programma. Een student kan ervoor kiezen om hun project te schrijven over een onderwerp gebaseerd op hun stage-ervaring.

Live Business Case

Studenten van de Intake 2019-2020 krijgen de exclusieve mogelijkheid om een Live Business Case te voltooien met twee spannende partners: Snipes Group

Gespecialiseerd veldonderzoeksproject / studiereis

Studenten nemen deel aan een studiereis van een week in een Europese modekapitaal. Ze krijgen de kans om toonaangevende professionals uit de industrie te ontmoeten en bedrijven in de mode-, design- en luxe-industrie te bezoeken. Tijdens de bedrijfsbezoeken zullen studenten werken aan een project met betrekking tot een van deze industrieën en in lijn met hun toekomstige carrièreambities.

Vreemde talen

Het programma wordt in het Engels gegeven, maar biedt tegelijkertijd de mogelijkheid om een vreemde taal te leren. Er is geen voorafgaande kennis van het Frans vereist om het programma bij te wonen. Het leren van een vreemde taal is een aanbevolen (maar niet verplichte) programma-optie voor alle studenten die internationaal willen werken. Niet-Franstaligen hebben de mogelijkheid om Frans te studeren (van beginner tot gevorderd niveau), terwijl Franstaligen kunnen kiezen uit een aantal andere talen op beginnersniveau.

Persoonlijke en professionele ontwikkelingsworkshops

Naast de kerncursussen kunnen studenten deelnemen aan persoonlijke en professionele ontwikkelingsworkshops, waaronder psychometrische testen. Deze workshops behandelen actuele interessegebieden, recente trends in management, onderzoek en loopbaanontwikkeling. Ze dienen als een aanvulling op de kernmodules en versterken de inzetbaarheidsprofielen van afgestudeerden.

Stage

Studenten worden aangemoedigd om een ​​stage van minimaal drie maanden te volgen in een bedrijf van hun keuze aan het einde van het onderwezen onderdeel van het programma. Naar verwachting zal de stage bijdragen aan de inhoud van het Eindmanagementproject. De stage kan overal ter wereld plaatsvinden.

employability

Naar verwachting zullen afgestudeerden van dit MSc-programma posities innemen in multinationale bedrijven in de mode-, design- en luxesector of ondernemers worden die in staat zijn om hun eigen bedrijven op te richten en te ontwikkelen.

Het programma bereidt afgestudeerden voor op functies in sourcing, inkoop, productontwikkeling, productbeheer, public relations, evenementen, winkelbeheer, people management en ondernemerschap.

Topwerkgevers van MSc FDLM-afgestudeerden

Anaki Paris, Alexander Wang, Baccarat, Burberry, Carlson Rezidor Group of Hotels, Cartier, Céline, Chanel, Chaumet, Christian Dior, Courrèges, Crowne Plaza Dubai, Delvaux, Escada, Estee Lauder, Fendi, Ferragamo Fashion Trading, Galeries Lafayette, Givenchy, Gucci, Guerlain, Hermes, Hugo Boss, Jil Sander, John Richmond, L'Oréal, La Rinascente, Le Labo UK Limited, Le Meurice, Paris, Levis, Louis Vuitton, LVMH, Maison Margiela, Marni, NIKE, Ogilvy One , Oyuna, Paul

getuigenis

"Nu ik werk bij Christian Dior Couture in Marketing, realiseer ik me dat het MSc Fashion, Design en Luxury Management-programma in veel verschillende aspecten heeft bijgedragen aan mijn carrièresucces.

Vanuit een theoretische benadering ontwikkelt het programma kernmanagementvaardigheden op het gebied van mode, design en luxe, wat mij uitrustte met een concurrentievermogen, zeer inzetbare vaardigheden en flexibele loopbaanopties.

Vanuit een praktische kant stelt samenwerking met toonaangevende professionals uit de industrie en het bezoeken van bedrijven in de luxe-, mode- en designsector ons in staat om onze smaak en creativiteit op deze gebieden te verbeteren en geeft ons een echt inzicht in de luxewereld.

Ten slotte opent het programma de deur naar het vervullen van stageplaatsen over de hele wereld. Ik werd voor het eerst geselecteerd als Retail Trainee in Dior door werving op de campus. Het MSC FDLM-programma biedt waardevolle bronnen en bevoorrechte verbindingen met toonaangevende merken op het gebied van luxe.

Terwijl ik deze woorden schrijf, ben ik net bezig met de werken van de Paris Haute Couture Show en vier ik mijn 2e verjaardag in een luxe modehuis. Ik hou van mijn werk en deze carrièrestevredenheid komt van het behalen van mijn carrièredoelen via het MSc FDLM-programma. "

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Grenoble Ecole de Management (GEM) has earned both national and international recognition. More than just a school, GEM represents an open-ended laboratory through which 8,000 students and 500 employe ... Lees meer

Grenoble Ecole de Management (GEM) has earned both national and international recognition. More than just a school, GEM represents an open-ended laboratory through which 8,000 students and 500 employees learn and work every day to solve complex problems and overcome major challenges for business and society. Lees Minder
Grenoble , Medellín , Grenoble , Tbilisi , Berlijn , Moskou , Île-de-France , Singapore + 7 Meer Minder