MSc Evolution of Language

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Je wordt onderwezen door academici die momenteel hoog aangeschreven onderzoek op dit gebied uitvoeren

  • Wat maakt ons mens?
  • Hoe evolueerden onze hersenen?
  • Wat zijn de oorsprong van menselijke taal?
  • Waarom denken we zoals we doen?
  • Wat zijn de mechanismen van biologische, culturele en taalkundige evolutie?

Deze vragen, die de kern vormen van de recente renaissance in de wetenschappelijke studie naar de oorsprong en evolutie van menselijke taal, zullen worden aangepakt op dit interdisciplinaire postuniversitaire programma.

Het programma Evolutie van taal en cognitie is een uniek en fascinerend interdisciplinair programma dat zich richt op de behandeling van taal als een dynamisch evoluerend systeem dat oorsprong, verwerving en verandering samenbrengt.

Toonaangevend onderzoek

Als student van dit programma word je hier in Edinburgh een van de toonaangevende centra voor taalevolutie (CLE). De CLE bevindt zich op de grens van het huidige onderzoek naar de oorsprong en evolutie van menselijke taal en is de grootste onderzoeksgroep ter wereld op dit gebied.

Centrum voor taalevolutie (CLE)

Je zult direct betrokken zijn bij de lopende onderzoeksinspanningen van de CLE. Je dissertatieproject (uitgevoerd als onderdeel van de Masters) stelt je in staat om je eigen bijdrage te leveren aan ons begrip van de evolutie van taal en cognitie.

Het programma bevat lezingen door Britse en internationale onderzoekers te bezoeken, wat betekent dat uw studie zal worden geïnspireerd door de mensen die op het scherpst van de snede zijn van onderzoek op dit gebied. In voorgaande jaren waren masterclasses te zien van Dr. Nic Fay (University of Western Australia), Dr Dan Dediu (MPI Nijmegen), Dr Gary Lupyan (Wisconsin-Madison), Dr Fiona Jordan (Bristol) en Dr Katie Slocombe (York).

Voortbouwend op een eerste graad in psychologie, taalkunde, cognitieve wetenschappen of een verwante discipline, biedt het programma u een brede introductie op het gebied van taal en cognitieve evolutie, en kunt u uw studies afstemmen op uw eigen interesses, door een combinatie van een breed scala aan cursussen op het gebied van taal en cognitie.

  • Een unieke interdisciplinaire benadering van de studie van cognitie bouwt voort op de sterke punten en synergieën tussen vakgebieden in de school voor wijsbegeerte, psychologie en taalwetenschappen
  • De flexibele programmastructuur biedt u de mogelijkheid om cursuskeuzes en proefonderwerpen aan te passen aan uw eigen sterke punten en interesses
  • Je maakt deel uit van een leergemeenschap met de grootste concentratie taalwetenschappers in het VK

Dit programma bestaat uit twee semesters van verplichte verplichte en keuzevakken, gevolgd door een proefschrift

Dit programma biedt een reeks cursussen over de belangrijkste concepten en methoden in de evolutie van taal en cognitie.

Naast de kerncursussen kunt u aanvullende cursussen kiezen, op basis van uw interesses en gekozen onderzoeksfocus. Dit kan cursussen zijn die je kennis laten maken met de basis van linguïstiek of experimentele psychologie, of geavanceerde cursussen op verschillende gebieden, waaronder taalverwerving, taalverandering, de pragmatiek van menselijke communicatie, psycholinguïstiek, de neurowetenschappen van taal en evolutionaire psychologie.

Het proefschrift bestaat uit een stukje onafhankelijk onderzoek van ongeveer 8.000 woorden bedoeld om kennis van de literatuur en onderzoeksvaardigheden op een bepaald deel van het programma aan te tonen.

Dit programma biedt je een scala aan kennis en vaardigheden om je voor te bereiden op verschillende loopbaantrajecten

Veel van onze MSc-studenten gaan door met een doctoraat in Edinburgh of in een andere instelling.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The School comprises Philosophy, Psychology and Language Sciences (Linguistics and English Language). The school aims to maintain its internationally-renowned reputation for research and to use this a ... Lees meer

The School comprises Philosophy, Psychology and Language Sciences (Linguistics and English Language). The school aims to maintain its internationally-renowned reputation for research and to use this as a solid foundation for teaching. Lees Minder