MSc Engelse taal

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Duik dieper in de structuur van de fonologie, syntaxis en semantiek van de Engelse taal en moderne en historische ontwikkeling

Dit intensieve programma kan functioneren als een zelfstandige masterclassificatie of als basis voor verdere postdoctorale studie, meestal op PhD-niveau.

Als lid van een internationaal gerenommeerd centrum voor onderzoek en onderwijs in de taalstudie van het Engels, zul je een wereldwijde taal met een rijke geschiedenis en grote sociale en geografische variatie verkennen. Je wordt onderwezen door toonaangevende experts die je een gedetailleerd inzicht geven in de manieren waarop Engels wordt gebruikt in Groot-Brittannië en over de hele wereld.

De MSc in de Engelse taal aan de Universiteit van Edinburgh is ongeëvenaard qua reikwijdte; het aanbod aan cursussen over de Engelse taal dat je kunt volgen, is uniek voor deze graad en weerspiegelt het brede scala aan onderzoeksinteresses onder de medewerkers van onze school, die allemaal toonaangevende experts zijn op hun vakgebied.

Linguistics and English Language aan de Universiteit van Edinburgh is een van 's werelds hoogste afdelingen op dit gebied, met personeel, studenten en gastsprekers van over de hele wereld. Er is gewoon geen betere plek om alles te leren over de fascinerende taal die Engels is.

  • We staan in de top 5 van het Verenigd Koninkrijk en 's werelds top 15 van universiteiten voor Engelse taal en literatuur (QS World University Rankings per onderwerp 2019)
  • Je maakt deel uit van een leergemeenschap met de grootste concentratie taalwetenschappers in het VK
  • Je krijgt les van toonaangevende experts die je een gedetailleerd inzicht geven in de manieren waarop Engels wordt gebruikt in Groot-Brittannië en de rest van de wereld

Dit programma bestaat uit twee semesters van verplichte verplichte en keuzevakken, gevolgd door een proefschrift

Je neemt verplichte en optionele cursussen. Het programma richt zich in eerste instantie op de structuur van het Engels, en biedt ook keuzevakken over aspecten van de geschiedenis van het Engels, over de huidige variëteiten van de taal en over verschillende benaderingen van de studie van de taal en de Engelse taalkunde.

U kunt ook keuzevakken kiezen uit een breed scala van andere gebieden van taalkundig onderzoek. U kunt mogelijk een cursus volgen uit andere programma's in de School of Philosophy, Psychology and Language Sciences en in sommige gevallen ook elders in de universiteit.

De meeste cursussen worden gegeven in de vorm van lezingen en seminars, hoewel sommige cursussen een substantieel praktisch of projectwerkelement zullen hebben. Elke cursus heeft verschillende vormen van beoordeling, variërend van examens tot uitgebreide essays en kleine onderzoeksprojecten. Beoordelingen voor elke cursus vinden plaats in hetzelfde semester als die cursus, hetzij tijdens het semester of aan het einde ervan.

Het hele jaar door krijg je de gelegenheid om een ​​breed scala aan seminars bij te wonen door een bezoek te brengen aan docenten van de afdeling, die je leren zullen aanvullen en verruimen.

In een gemiddelde week voltijds studeren in semester 1 of 2, kun je rekenen op ongeveer 13 contacturen (in de vorm van docenten, seminars, tutorials en practica), naast substantieel gericht leren en onafhankelijk studeren.

Deze zullen op verschillende manieren door de dag en de week worden verspreid, afhankelijk van de gevolgde cursussen. Daarnaast zullen studenten op geregelde tijdstippen een ontmoeting hebben met de programmadirecteur en gedurende de hele dissertatieperiode een ontmoeting hebben met hun promotor. Deeltijdstudenten mogen ongeveer de helft van dit aantal uren per week verwachten.

Dit programma biedt je een scala aan kennis en vaardigheden om je voor te bereiden op verschillende loopbaantrajecten

Tegen het einde van dit programma heb je een diepe en brede kennis van de structuur en geschiedenis van de Engelse taal en de sociale en geografische variatie ervan.

Dit programma is ontworpen om u te helpen uw carrière als een Engelse taalspecialist in de academische wereld voort te zetten. De analytische vaardigheden die je ontwikkelt en de onderzoekstraining die je krijgt, zullen waardevol zijn in een breed scala aan loopbanen. Pas afgestudeerden werken nu als docenten, docenten en in onderzoek bij onderwijsinstellingen over de hele wereld.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The School comprises Philosophy, Psychology and Language Sciences (Linguistics and English Language). The school aims to maintain its internationally-renowned reputation for research and to use this a ... Lees meer

The School comprises Philosophy, Psychology and Language Sciences (Linguistics and English Language). The school aims to maintain its internationally-renowned reputation for research and to use this as a solid foundation for teaching. Lees Minder