MSc Engelse taal en taalkunde

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Bestudeer de ingewikkelde werking van taal, onderzoek zijn centrale rol in de samenleving en verwerf vakkennis van hedendaagse taaltheorieën.

Onze postdoctorale opleiding Engelse taal en taalkunde biedt u een uitstekende gelegenheid om de complexe werking van taal te bestuderen en de centrale rol ervan in de samenleving te verkennen. Onder begeleiding van deskundig personeel verken je hoe taal werkt, hoe mensen het gebruiken, waar mensen het voor gebruiken, waar het vandaan komt en hoe het verandert.

Je leert om onafhankelijk onderzoek uit te voeren en met andere onderzoekers in gesprek te gaan door te schrijven, te debatteren en mondelinge en schriftelijke presentaties te geven.

De cursus biedt ook een basis in theorieën en methoden die essentieel zijn voor een reeks van loopbanen. Je studeert af met vakkennis van hedendaagse linguïstische theorieën en hun toepassing in een bredere culturele context - met inbegrip van zowel generatieve als cognitieve benaderingen van linguïstische beschrijving, evenals de contexten waarin deze theorieën werken.

"De cursus hielp me om voort te bouwen op mijn eerdere kennis van taal, waardoor ik mijn onderzoeksinteresses kon beperken. Met name de cursussen Sociolinguïstiek en Taal en Cognitie stelden me in staat om abstracte taalkundige concepten toe te passen op praktische toepassingen. "
Beth Harvey
Engelse taal en taalkunde 2013

Cursus Doelstellingen

Je krijgt kennis en inzicht in speciaal geselecteerde studiegebieden, zoals:

 • Historische, sociale en regionale varianten van het Engels
 • Taal en cognitie
 • Evolutionaire taalkunde

Je kunt een verscheidenheid aan beschrijvende linguïstische tools toepassen op taalgegevens en taaltheorieën op geselecteerde specialistische studiegebieden binnen de Engelse taal en taalkunde, op basis van je interessegebieden.

Je plant en beheert een onderzoeksproject onder begeleiding. Dit omvat onafhankelijk onderzoek, inclusief het bijhouden van relevante ontwikkelingen in uw gekozen vakgebied (en) en het kunnen instellen in een geschikte context. Aan het einde van de cursus kun je:

 • Structureer en communiceer ideeën effectief.
 • Verzamel, evalueer en organiseer informatie uit meerdere bronnen.
 • Werk samen met andere onderzoekers door te schrijven, te debatteren en mondelinge en schriftelijke presentaties te geven.

Flexibel leren

Als je geïnteresseerd bent in het volgen van een module van deze cursus, het Postgraduate Certificate of het Postgraduate Diploma, stuur dan een e-mail naar Graduate Admissions om je studierichting te bespreken.

Onderzoek

Onderzoek in de afdeling Literatuur en Talen scoorde indrukwekkend in het Research Excellence Framework van 2014, waarbij 81 procent van ons onderzoek als toonaangevend of internationaal excellent werd beschouwd. In de categorie 'Onderzoeksimpact' van de beoordeling werd bijna 90% van ons werk als internationaal excellent beschouwd.

Academische vereisten

Een minimum van een tweede klasse Honours diploma (2: 1 geprefereerd) of gelijkwaardig. Kandidaten zonder deze formele kwalificaties maar met significante relevante / relevante werk / levenservaring worden aangemoedigd om zich kandidaat te stellen.

Engelse taalvereisten

Als Engels niet je eerste taal is, moet je een van de volgende kwalificaties hebben als bewijs van je Engelse taalvaardigheid:

 • IELTS: 6.0 met minimaal 5.5 in elke vaardigheid
 • Cambridge Certificate of Proficiency in English (CPE): Grade C of hoger
 • Cambridge Certificate of Advanced English (CAE): Grade C of hoger
 • Pearson-test van het Engels (academisch): 54 met 51 in elke component
 • IBT TOEFL: 80 zonder een subtest van minder dan 17

Pre-sessie Engelse taalcursussen

Als je je Engelse taalvaardigheid wilt verbeteren voordat je deze cursus binnengaat, biedt onze partner INTO University of Stirling een reeks Engelse taalcursussen. Deze intensieve en flexibele cursussen zijn ontworpen om uw Engelse bekwaamheid voor toegang tot dit niveau te verbeteren.

Nadat je bent afgestudeerd

Onze Masters in Engelse taal en taalkunde bieden u een solide basis voor een breed scala aan functies. Veel van onze afgestudeerden gaan naar een carrière in gebieden zoals:

 • Onderwijs
 • Beheer en onderzoek in de private en publieke sector.
 • Marketing en reclame
 • Overheidsadministratie
 • Journalistiek
 • Bankieren en financiën

Anderen hebben zich gespecialiseerd in taalkundige advisering en logopedie.

Vergoedingen - 2020/2021

 • Overzees £ 15.250
 • Home / EU £ 6.000
Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society.

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society. Lees Minder