MSc Energy Process Systems Engineering

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Deze MSc-opleiding maakt deel uit van de Midlands Energy Graduate School (MEGS), een samenwerkingsverband tussen de universiteiten van Nottingham, Birmingham en Loughborough. Studenten hebben de unieke kans om modules te volgen aan elk van de partneruniversiteiten, samen met andere MEGS-studenten gestudeerd aan alle drie de universiteiten te studeren, en zo te profiteren van het beste onderzoek, de beste middelen en ondersteuning van alle universiteiten.

De bestudeerde modules vertegenwoordigen het academische specialisme dat door elke universiteit wordt aangeboden en het onderzoeksproject, dat is afgenomen aan de universiteit waar u zich inschrijft, zal zich richten op specifieke aspecten van fossiele energietechnologieën.

Cursus details

Elke universiteit is gespecialiseerd in een ander gebied:

 • Birmingham is gespecialiseerd in het beheer van chemische reacties, plantontwerp en koolstofafvangtechnologieën.
 • Loughborough is gespecialiseerd in materiaaltechnologieën voor stroomopwekking en toepassingen bij hoge temperaturen.
 • Nottingham richt zich op verbrandingstechnologieën, energieopwekking, milieubewaking en koolstofafvang.

Het is daarom belangrijk om zorgvuldig uw universiteitskeuze te kiezen. Volledige details van deze opties en specialismen staan ​​in het gedeelte Modules van deze website en alle vragen zijn welkom.

Studenten kunnen zich ook voor deze cursus aanmelden via de universiteit van Birmingham en de universiteit van Loughborough.

Cursus structuur

De cursus volgt een modulaire structuur, waarbij studenten 180 credits behalen over een periode van 12 maanden.

Studenten nemen 60 studiepunten van kernmodules, 60 studiepunten van optionele modules en een 60-credit onderzoeksproject.

Het curriculum behandelt de kernthema's van energieopwekking, koolstofafvang, innovatie en het bredere, maatschappelijke aspect van energieopwekking en -gebruik.

Een breed scala aan optionele modules stelt studenten in staat om hun studie aan te passen aan de behoeften van hun gekozen carrièrepad. Studenten kunnen deze optionele modules mogelijk maken met de modernste videoconferencingfaciliteiten op de campus in Nottingham, of persoonlijk in Birmingham en Loughborough. Studenten kunnen ook kiezen voor een aantal optionele modules uit een reeks technische keuzes en sommige uit een reeks contextuele en managementkeuzes, die een goed afgerond studiebereik bieden.

Uniek is dat studenten zich kunnen inschrijven voor het programma aan de universiteit van Nottingham of aan een van de andere twee universiteiten die het consortium MEGS (Midlands Energy Graduate School) vormen - de Universiteit van Birmingham en de universiteit van Loughborough.

Uw keuze zal afhangen van het soort onderzoeksproject waarin u het meest geïnteresseerd bent - u zult een aanvraag indienen bij de universiteit waar u uw onderzoeksproject wilt uitvoeren.

Elke partneruniversiteit biedt een Pathway dat gebruik maakt van de specifieke onderzoekskrachten en themaspecialismen bij die instelling, waardoor het zo eenvoudig mogelijk is om te profiteren van de gekozen studielocatie. Verdere details over de expertise van elke universiteit zijn beschikbaar onder de module-informatie.

Houd er rekening mee dat de verleende master dezelfde is, ongeacht bij welke universiteitsstudenten ze zijn ingeschreven.

Leerresultaten

Fossiele brandstoffen blijven het wereldwijde energieverbruik domineren en aangezien die status-quo in ons leven waarschijnlijk niet zal eindigen, zal de vraag naar ingenieurs om schonere, efficiënte en verantwoorde fossiele energieoplossingen te onderzoeken en te implementeren, nog vele decennia in de toekomst toenemen. Deze multidisciplinaire cursus biedt u een solide basis in efficiënte fossiele energietechnologieën. Het bereidt je voor op de kennis en vaardigheden om de grootste nationale en internationale uitdagingen aan te gaan, zoals de implementatie van nieuwe op fossiele brandstoffen gebaseerde energiecentrales en processen, met bijna nulemissie en CO2-afvang.

Je zult vaardigheden opdoen in geavanceerde ingenieurspraktijken, inclusief ontwerp, bediening, probleemoplossende en praktische elementen. De geavanceerde praktijk is gericht op thema's in fossiele energie- en milieutoepassingen, zodat u ook aanzienlijke ervaring opdoet op gebieden zoals energie-efficiëntie, koolstofafvang en -opslag, productie van aardolieproductie, systeemmodellering en milieubeheer.

Voordat u zich aanmeldt

U moet zeker weten aan welke universiteit van het MEGS-consortium u zich wilt aanmelden voordat u uw aanvraag indient.

Wij zullen u helpen beoordelen welke universiteit het meest geschikt is op basis van uw onderzoeksvoorkeuren. Je kunt dit bespreken met de cursusdirecteur, Dr. Cheng-gong Sun, met je studieonderwerp en universiteit en een schets van de fossiele energiethema's die je interesseren. We nemen vervolgens contact met u op om u te laten weten waar uw aanvraag moet worden ingediend. Of u kunt verwijzen naar het cursusoverzicht in de volgende sectie om u een lijst met typische projectonderwerpen en -thema's te geven.

modules

Kernmodules

Alle studenten volgen de volgende kernmodules:

 • Power Generation en Carbon Capture
 • Innovatie en technologieoverdracht
 • Communicatie en publieke betrokkenheid
 • Energiesystemen en -beleid
 • Onderzoeksproject
 • Industrial Case Studies (Loughborough University)

Optionele modules

Studenten kiezen vervolgens uit deze optionele modules, die aan de hoofduniversiteit worden geleverd of beschikbaar zijn via videoconferentiecollege.

Optionele modules onder leiding van de Universiteit van Nottingham

 • Gecombineerde hitte en kracht
 • Geavanceerde thermische energiesystemen
 • Petroleum productietechniek
 • Energie opslag

Optionele modules onder leiding van de Universiteit van Birmingham

 • Geavanceerde reactiesystemen
 • Systeemmodellering
 • Conventionele energietechnologie
 • Meettechnieken
 • Process Engineering Fundamentals
 • Project management

Optionele modules verkrijgbaar bij Loughborough University

 • Oppervlakte-engineering
 • Keramiek: eigenschappen en processen
 • Metalen: eigenschappen en processen
 • Modellering van materialen
 • Duurzaam gebruik van materialen
 • Teamwork en leiderschap

Verdere opties van de Midlands Energy Graduate School (MEGS) kunnen worden gekozen, afhankelijk van de tijdschema's en leveringsmethoden.

Onderwerpen van het onderzoeksproject

Elke samenwerkende universiteit biedt expertise op specifieke onderwerpen. Houd deze specialismen in gedachten bij het kiezen van een van de drie deelnemende universiteiten die u wilt registreren.

Onderzoeksprojectonderwerpen geleid door de Universiteit van Nottingham

 • Koolstof winning en opslag
 • Geavanceerde gasreinigingstechnologieën voor schonere energie en stroomopwekking
 • Vergassingstechnieken (productie van syngas)
 • Verwerking van fossiele brandstoffen (olie, gas, kolen en biomassa)

Onderzoeksprojectonderwerpen geleid door de Universiteit van Birmingham

 • Modellering systemen
 • Plant ontwerp
 • Superkritische reacties
 • katalysatoren
 • Carbon capture-technologieën

Onderzoeksprojectonderwerpen geleid door Loughborough University

 • Materialen voor conventionele stroomopwekking
 • Staalsoorten voor applicaties met ultra-superkritische stoomkracht
 • Coatings voor superlegeringen voor service bij hoge temperaturen
 • Degradatie van materialen bij hoge temperaturen

Het onderwezen element vindt plaats tussen september en mei en bestaat uit lezingen, seminars, tutorials en workshops. Het individuele project vindt plaats tussen mei en augustus, op basis van een van de hierboven geschetste thema's.

Dit project, dat is gebaseerd op de universiteit of in de industrie, omvat de meest aangeleerde elementen van de cursus, waardoor studenten de huidige technologieën en systemen kunnen verkennen, het project kunnen plannen en beheren, in een laboratorium of industrieel kunnen werken. procesomgeving en evalueer de voordelen en impact van hun ontwikkeling. Het project biedt de geavanceerde training die nodig is om studenten in aanmerking te laten komen voor een promotieonderzoek, en de geavanceerde vaardigheden voor procesontwikkeling in de industrie. Alle projecten worden begeleid door een academisch personeelslid. Het onderzoeksproject moet worden afgelegd aan de universiteit waar de student is ingeschreven.

De modules die wij aanbieden zijn geïnspireerd op de onderzoeksinteresses van onze medewerkers en kunnen daarom veranderen om redenen van bijvoorbeeld onderzoeksontwikkelingen of wijzigingen in de wetgeving. Deze lijst is een voorbeeld van typische modules die we aanbieden, geen definitieve lijst.

Careers

Afgestudeerden van dit programma zullen veel gevraagd zijn door energiebedrijven en partnerorganisaties die werken aan technologieën voor een bijna-nul-emissie-energiecentrale.

Er is een wereldwijde vraag naar ingenieurs en wetenschappers met hoogstaand onderwijs en vaardigheden op het gebied van energietechnologie, gericht op fossiele brandstoffen, aangezien kolencentrales nog steeds in gebruik worden genomen, gebouwd en geëxploiteerd. Dit programma biedt ook een toegangsroute tot het doctoraatsonderzoek, na succesvolle afronding (minimale cijfers zijn van toepassing).

De Universiteit van Nottingham is erkend als het leveren van een gouden standaard in het Teaching Excellence Framework (TEF), dat is gericht op het erkennen en belonen van excellent leren en onderwijzen.

Gemiddeld beginsalaris en loopbaanontwikkeling

In 2016 had 94,2% van de postdocs in de faculteit die beschikbaar waren voor werk, binnen zes maanden na afstuderen werk gevonden of verder gestudeerd. Het gemiddelde beginsalaris was £ 31.959, waarbij het hoogste £ 100.000 was.

* Bekende bestemmingen voor post-universitaire studenten met een hogere graad van thuis, 2015/16. Lonen worden berekend op basis van de voltijdbanen in het Verenigd Koninkrijk.

Carrièrebestemmingen voor onze afgestudeerden in de faculteit zijn burgerlijk ingenieurs, milieukundigen, gezondheids- en veiligheidsfunctionarissen, productie- en procesingenieurs, chemici in onderzoek en ontwikkeling, universitaire onderzoekers en andere technische professionals.

Loopbaanvooruitzichten en inzetbaarheid

De University of Nottingham is uitgeroepen tot de beste universiteit in Groot-Brittannië voor afgestudeerden, tegen 2017 The Times en The Sunday Times Good University Guide.

De universiteit van Nottingham wordt consequent genoemd als een van de meest doelgerichte universiteiten door de meest vooraanstaande Britse werkgevers * en kan je een voorsprong bieden als het gaat om je carrière.

Toelatingseisen

 • Toelatingseisen: minimaal 2,1 (Upper 2e klas Hons-diploma of internationaal equivalent)
 • Andere vereisten: Aanvragers met een hoge 2: 2 (of internationale equivalent) met aanzienlijke werkervaring kunnen ook worden overwogen
 • IELTS: 6.5 (niet minder dan 6.0 in elk element)
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

TheFaculty of Engineering at Nottinghamis known for its world-class research, inspirational teaching, and diverse academic community.

TheFaculty of Engineering at Nottinghamis known for its world-class research, inspirational teaching, and diverse academic community. Lees Minder
Nottingham , Oviedo , Ningbo + 2 Meer Minder