MSc Economics

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Onze MSc Economics-programma's zijn bedoeld om je kennis en begrip van economie als een academische discipline te verdiepen. Onze programma's zijn ontworpen om flexibel te zijn, zodat je het meeste intellectuele rendement krijgt, of je nu economie hebt gestudeerd als de belangrijkste focus van je bachelordiploma, of als economie een klein onderdeel was van een kwantitatief gerichte opleiding.

De MSc Economics is de meest flexibele van onze programma's en biedt u een brede kennis van het laatste economische denken. Je krijgt een rigoureuze training in technieken voor economische en econometrische analyse, waardoor je een dieper inzicht krijgt in hedendaagse economische problemen en de kwantitatieve vaardigheden om de nieuwste trends te kunnen analyseren en begrijpen.

Met een verscheidenheid aan beschikbare modules, kunt u uw Masters ook vormgeven om aan uw eigen specifieke interesses te voldoen, of u nu werkt aan een promotie, uw academische kennis verbetert of uw carrière verandert.

Een centraal doel van alle programma's is om u inzicht te geven in de nieuwste economische inzichten. U kunt een reeks onderzoeksseminars bijwonen, waarin u actuele onderzoekspapers kunt bespreken en presenteren. U kunt ook deelnemen aan de reeks afdelingsseminars, die toonaangevende academici van universiteiten over de hele wereld aantrekt en u de mogelijkheid biedt om inzicht te krijgen in huidig onderzoek in de economie en econometrie.

Verbeter je diploma met mogelijkheden voor Study Abroad

QTEM-programma *

Na je eerste studiejaar bij Exeter kunnen in aanmerking komende studenten doorgaan naar het QTEM-programma. QTEM heeft als doel studenten voor te bereiden met uitstekende kwantitatieve en analytische vaardigheden om hun toekomstige loopbaan als besluitvormers in de wereldwijde bedrijfsomgeving te ondersteunen.

Studenten die zijn toegelaten tot het QTEM-programma zullen na het voltooien van hun Exeter Masters een extra semester studeren aan een van de academische partners. Dit extra semester wordt gevolgd door een stage van 1,5 maand en deelname aan de QTEM Data Challenge.

Studenten worden geselecteerd en genomineerd voor QTEM door de University of Exeter Business School na een competitief intern sollicitatieproces. Plaatsen zijn beperkt, dus we raden je aan je interesse te registreren voordat je je Masters aanvraagt.

* Open voor hoogpresterende studenten die zijn ingeschreven bij de volgende University of Exeter Business School programma's: MSc Financial Analysis and Fund Management, MSc Finance and Investment, MSc Economics, MSc Economics and Econometrics, MSc Financial Economics

Double Degree

Breng je eerste jaar door bij Exeter en een tweede jaar bij een andere internationale instelling van wereldklasse, wat resulteert in twee Masters-graden en de mogelijkheid om je kennis nog verder uit te breiden. We bieden drie fantastische Double Degree-opties met:

 • Grenoble Ecole de Management in Frankrijk
 • EBS University of Business and Law in Duitsland
 • Fudan University School of Economics in China

De mogelijkheid om te studeren bij Fudan is specifiek voor MSc Economics, MSc Economics

Programmastructuur

Dit programma is beschikbaar om 12 maanden fulltime over drie termijnen te studeren en is gedurende deze hele tijd universitair. De aangeleerde onderdelen van het programma worden in de eerste twee termen afgeleverd, waarbij de derde en het grootste deel van de zomer worden verlaten om uw proefschrift te onderzoeken, te schrijven en in te dienen. Het programma is in zijn geheel van september tot september.

Tijdens het programma, studeer je modules (inclusief het proefschrift) in totaal 180 credits.

Houd er rekening mee dat programmastructuren kunnen worden gewijzigd.

Het programma is onderverdeeld in onderwijseenheden, modules genaamd waaraan een aantal 'credits' is toegewezen. De credit rating van een module is evenredig met de totale werkbelasting, waarbij 1 credit nominaal overeenkomt met 10 uur werk.

Leren en onderwijzen

Onze postdoctorale onderwijsprogramma's maken gebruik van een scala aan lesmethoden, waaronder lezingen, seminars en tutorials.

lezingen

Het doel van lezingen is om u informatie te geven over ideeën die centraal staan ​​in de module en om u te helpen bij het ontwikkelen van uw begrip van complexe ideeën. Veel lesmateriaal voor colleges wordt elektronisch ter beschikking gesteld om de aantekeningen die je tijdens het college maakt te begeleiden. Lezingen worden gegeven door een reeks stafleden, waaronder vooraanstaande professoren, die hun nieuwste onderzoeksresultaten integreren in de les die u ontvangt. Gastsprekers, waaronder leden van het bedrijfsleven, dragen ook bij aan sommige modules.

Seminars en tutorials

Seminars en tutorials omvatten een grondige verkenning van de onderwerpen die in colleges worden behandeld, en geven je de gelegenheid om verschillende concepten en theorieën te bespreken en feedback te krijgen op je schriftelijke opdrachten. Als een postdoctorale student in het departement Economie, kunt u deelnemen aan de gevestigde Economics Seminar Series.

Beoordeling

Modules worden beoordeeld door een combinatie van groepswerk, cursussen, projectwerk en examens; de weging van elk van deze componenten zal variëren volgens de academische vereisten van de module. Examens worden normaliter aan het einde van de module afgenomen, in januari en mei / juni.

Toelatingseisen 2020

 • Een 2: 1 graad met onderscheiding in een Economie of aanverwante discipline van een erkende universiteit inclusief diploma's waar Economie een "minder belangrijk" onderwerp is. Bewijs van wiskundig / kwantitatief vermogen is vereist.
 • IELTS (Academisch) Algemene score 6.5. Niet minder dan 6.0 in elke sectie.
 • TOEFL IBT * Algemene score 90 met minimumscores van 21 voor schrijven, 21 voor luisteren, 22 voor lezen en 23 voor spreken.

voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor de MSc Economics, had het merendeel van de modules op bachelorniveau moeten worden gevolgd in: Economics, Mathematics.

Wiskundemodules kunnen bijvoorbeeld Algebra, Calculus, Econometrie, Statistiek, Waarschijnlijkheid of Optimalisatie omvatten.

Internationale studenten

Als u een internationale student bent, bezoekt u onze internationale equivalentiepagina's zodat u kunt zien of uw bestaande academische kwalificaties voldoen aan onze toelatingseisen.

Careers

Onze masterprogramma's zijn ontworpen om je voor te bereiden op een succesvolle carrière, waar ter wereld je ook van plan bent te werken. Werkgevers verwachten geavanceerde communicatie- en technische vaardigheden, teamwerk en onafhankelijk onderzoek, projectmanagement en de nieuwste specialistische kennis van hun postdoctorale rekruten.

Onze MSc in Economie stelt je in staat om de professionele, onderzoeks- en economische vaardigheden en vakdeskundigheid te ontwikkelen die je vanaf het begin van je carrière tot een waardevol bezit zullen maken.

Dit is ook een uitstekend programma om een academische carrière te starten door later je eigen promotieonderzoeksthema in de economie te volgen.

Carrières in economie

Je kunt ervoor kiezen om een MSc in economie toe te passen in verschillende rollen, waaronder:

 • Econoom
 • Financieel risico analist
 • Beleggingsanalist
 • Belastingadviseur / -analist
 • Statisticus

Afhankelijk van uw locatie en carrièredoelen, kunt u ervoor kiezen om in publieke of private sectorrollen te werken, van grote multinationale bedrijven zoals de 'The Big Four' Accounting en Professional Services-bedrijven tot overheidsdiensten zoals de Government Economic Service (GES ). Internationale organisaties zoals het Internationaal Monetair Fonds, de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO), de EU-Commissie of de VN, samen met banken, verzekeringsmaatschappijen, accountantskantoren, adviesbureaus en organisaties zonder winstoogmerk zoeken allemaal economen met de nieuwste technische expertise en kennis. De nadruk van dit programma op sociale psychologie en experimentele benaderingen binnen de economie kan uw concurrentievermogen bij beleidsmakers verbeteren, zoals de analyse van belastingconformiteit door HM Treasury of besparingsbeslissingen van werknemers van belang voor regeringen over de hele wereld.

Door uw optionele modules zoals Bankieren zorgvuldig te selecteren

Onze carrières

Je vaardigheden en carrièreperspectieven ontwikkelen

De University of Exeter Business School biedt een scala aan ondersteuning om vaardigheden te ontwikkelen die aantrekkelijk zijn voor werkgevers.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

The University of Exeter, in the south-west of the UK, is one of the top universities in the world. Our two locations in Exeter and Cornwall offer beautiful campuses in vibrant communities and are ide ... Lees meer

The University of Exeter, in the south-west of the UK, is one of the top universities in the world. Our two locations in Exeter and Cornwall offer beautiful campuses in vibrant communities and are ideal environments in which to study and live. Lees Minder