MSc Economics (MSE)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

MSc Economics (MSE)

Beheers de wereld van economie en economische gegevens.

Verwerven van de instrumenten voor het begrijpen van de micro- en macro-economische gevolgen van menselijke motieven, prikkels, beleid en instellingen. Leer hoe u economische, sociale en financiële gegevens verzamelt en analyseert, en ontwikkel een uitgebreid begrip van wereldwijde economische vraagstukken voor strategische besluitvorming.

De MSE biedt u een sterke kern van economische theorie en data-analytische vaardigheden, en onze 3 tracks bieden u de flexibiliteit om het programma aan te passen aan uw behoeften en interesses. De MSE is toegankelijk zonder voorafgaande economische opleiding.

APPLICATION CLOSES

Apr (voor Aug intake)

MODE / DUUR

 • Voltijd 1 jaar
 • Parttime 2 jaar

Vereisten

 • GMAT / GRE
 • TOEFL / IELTS

KOSTEN

Raadpleeg de website van het programma voor de meest recente informatie over vergoedingen

WERKERVARING

MEESTER VAN WETENSCHAP IN ECONOMIE

De MSc in Economics , met tracks in Toegepaste Economie, Econometrie en Kwantitatieve Economie, is een programma dat een diepgaande studie van economie en economische data-analyse biedt . Het beschikt over een sterk en toch flexibel kernprogramma met een toegangspad voor studenten zonder voorafgaande economische opleiding, een trackcore die je focus verscherpt, en een breed scala aan keuzevakken in de door jou gekozen track. Het biedt u ook de flexibiliteit om modules buiten uw traject of programma te nemen, zodat u een bevredigend programma kunt maken dat is afgestemd op uw behoeften.

De MSc in Economics is beschikbaar voor deeltijd- of voltijdstudie. De track Applied Economics is voornamelijk bedoeld voor een deeltijdstudie over een periode van twee jaar, hoewel deze track desgewenst een jaar lang full-time kan worden bestudeerd. Klassen voor de toegepaste economische wetenschappen worden 's avonds of op zaterdagochtend gehouden. De rubrieken Econometrie en Kwantitatieve Economie zijn hoofdzakelijk bedoeld voor een volledige periode van meer dan een jaar, maar het is ook beschikbaar voor deeltijdstudie door studenten die dagonderwijs op weekdag kunnen bijwonen. Houd er rekening mee dat deeltijdstudie alleen beschikbaar is voor studenten uit Singapore (burgers, permanente inwoners en houders van geldige tewerkstellingspassen).

We zoeken studenten met een scherp gevoel voor doelgerichtheid en nieuwsgierigheid naar economie. Hoewel het programma biedt degenen met een economie undergraduate-graden een kans voor een grondige studie in de economie, het programma is ook geschikt voor mensen zonder voorafgaande economie opleiding. Eerdere economische opleiding is niet vereist. Een trackstudent Toegepaste Economie kan een werkende professional zijn die kritische en strategische beslissingen neemt of gaat nemen in zijn / haar bedrijf of in een instantie in de publieke sector, die enorm kan profiteren van een goed begrip van de markt en de economie. Een student Econometrics track kan iemand zijn die meer wil weten over data-analyse met speciale aandacht voor economische, financiële en sociale gegevens. Een trackstudent Quantitative Economics is misschien iemand met een sterke technische achtergrond die zich wil voorbereiden op een doctoraatstudie in de economie.

AET: TOEGEPAST ECONOMISCH TRACK

Uitgebreide kennis van mondiale economische vraagstukken voor strategische besluitvorming in de publieke sector en de bedrijfswereld. Met de nadruk op applicaties, geeft de AET je de inhoudelijke kennis en vertrouwdheid met economische kaders en methoden die nodig zijn voor het analyseren van de gebeurtenissen en complexe kwesties waarmee we constant worden geconfronteerd.

ECMT: ECONOMETRICS TRACK

Het beheersen van econometrische hulpmiddelen voor het verzamelen en analyseren van economische sociale en financiële gegevens, op basis van gefundeerde inzichten uit de economische theorie en praktijk. Deze track, die zich richt op moderne en rigoureuze data-analysemethoden, omvat regressie-analyse, tijdreeks- en prognosemethoden, panel-datamodellen, visualisatietechnieken voor big data en meer.

QET: KWANTITATIEF ECONOMISCH SPOOR

Stevige theoretische basis voor economisch onderzoek aan de frontlinie. Deze track biedt training die vergelijkbaar is met het eerste jaars programma van top PhD-programma's over de hele wereld. Je ontwikkelt de technische vaardigheden die nodig zijn om toegang te krijgen tot het meest actuele economische onderzoek of voor verdere economische studies. Het is uw meest directe weg naar ons PhD in Economics-programma.

Waarom SMU MSE?

MEESTER VAN WETENSCHAP IN ECONOMIE

 • Toegepaste economie
 • econometrie
 • Kwantitatieve economie

1e in Azië | Top 5 wereldwijd

voor Econometrics Research, en 64e wereldwijd voor algemeen economisch onderzoek in de ranking van Tilburg University Economics Schools Research op basis van bijdragen van 2012 tot 2016.

Uw brug naar strategisch economisch management

 • Een beknopt programma met een scherpe focus
 • Iedereen met een goede undergraduate-diploma in een discipline kan van toepassing zijn
 • Intellectueel stimulerend materiaal met een interactieve leerstijl
 • Avondlessen voor werkende professionals
Laatst bijgewerkt op jan 2018

Over de school

A premier university in Asia, the Singapore Management University (SMU) is internationally recognised for its world-class research and distinguished teaching. Established in 2000, SMU’s mission is

A premier university in Asia, the Singapore Management University (SMU) is internationally recognised for its world-class research and distinguished teaching. Established in 2000, SMU’s mission is Lees Minder