MSc Digital Marketing

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De MSc Digital Marketing-graad wordt gegeven binnen de afdeling Marketing, Branding en Toerisme van Middlesex University aan de Business School. Dit is een opwindend programma dat studenten de mogelijkheid biedt om de theorie en hulpmiddelen van digitale marketing te verkennen binnen een gevestigde en intellectueel rigoureuze context en kader. Het biedt een breed scala aan kennis, competenties en vaardigheden die nodig zijn om professionele digitale marketeers te worden. Als antwoord op de behoefte aan digitale marketingprofessionals in de hedendaagse wereld, combineert het MSc-programma conceptueel en theoretisch denken met de mogelijkheid om praktisch inzicht en toepassing te ontwikkelen.

Deze cursus biedt een uitgebreide kijk op digitale marketing met een sterke nadruk op de toepassing van theorie op de praktijk, in vakgebieden zoals e-marketing, sociale media, analyse, consumentenpsychologie en digitale reclame. Het is ontworpen voor afgestudeerden die hebben gestudeerd op gebieden zoals marketing, media, management en sociale wetenschappen, evenals voor professionals die werkzaam zijn in marketing in de publieke, private en vrijwilligerssector op zoek naar specialistische kennis en loopbaanontwikkeling.

Door inzicht te krijgen in digitale marketingstrategieën, dynamiek en platforms, neemt u de kennis en vaardigheden die tijdens de cursus zijn ontwikkeld en past u deze toe op een verscheidenheid aan praktijkgerichte activiteiten, waaronder het gebruik van praktijkvoorbeelden, en een residentiële week met professionals uit de industrie. Er is ook de mogelijkheid om een stage van 6 maanden in uw leerproces op te nemen, wat de mogelijkheid vergroot om theorie en praktijk te integreren

Waarom MSc Digital Marketing studeren?

De MSc Digital Marketing is bedoeld om studenten voor te bereiden op een succesvolle baan door de ontwikkeling van een reeks vaardigheden te stimuleren waarmee ze effectief kunnen werken, zowel samen als individueel. Het is ontworpen om het inzicht van studenten in digitale marketing en de integratie ervan in de algehele marketingstrategie van een organisatie te ontwikkelen.

De MSc Digital Marketing helpt studenten met geen of beperkte kennis van digitale marketing om een geavanceerd niveau van begrip en kritische reflectie te ontwikkelen van de belangrijkste marketing- en digitale marketingtheorieën, -kaders en -tools in een breed scala van bedrijfstakken. Studenten zullen deze kennis leren toepassen op complexe strategische vraagstukken op basis van toonaangevend onderzoek en praktijk in het veld.

Na succesvolle afronding van dit programma zullen afgestudeerden in staat zijn om bepaalde situaties kritisch te evalueren, problemen op te lossen, duidelijk en analytisch te schrijven, samen en onafhankelijk te werken en te communiceren. Ze zullen informatie uit een breed scala aan bronnen kunnen ophalen en synthetiseren om goed geïnformeerde en gerechtvaardigde oplossingen te ontwikkelen voor marketing- en digitale marketinguitdagingen.

Het bereiken van deze doelen zal onze MSc Digital Marketing-afgestudeerden de kennis en vaardigheden bieden die nodig zijn om een carrière in Digital Marketing op te bouwen. Of onze afgestudeerden nu willen werken als Digital Marketing Managers of Digital Campaign Managers of Social Media Analysts of Digital Entrepreneurs, het programma stelt hen in staat om zowel algemene als gespecialiseerde kennis te verwerven die nodig is om hun gekozen loopbaan op te bouwen. De keuze van het proefschrift biedt studenten de mogelijkheid om specialistische vaardigheden en kennis verder te ontwikkelen op een gebied waarin ze bijzonder geïnteresseerd zijn. Voor studenten die hun opleiding willen voortzetten, zal de MSc Digital Marketing hen voorzien van het scala aan vaardigheden dat nodig is voor Doctoraal onderzoek.

Het Chartered Institute of Marketing (CIM) is het toonaangevende professionele orgaan voor marketeers wereldwijd en bestaat om het marketingberoep te ontwikkelen, professionele normen te handhaven en de vaardigheden van marketingbeoefenaars te verbeteren. Middlesex University heeft de krachten gebundeld met CIM om onze studenten de mogelijkheid te bieden professionele CIM-kwalificaties te behalen via hun Graduate Gateway-programma. CIM-kwalificaties zijn zeer gewild bij werkgevers, en Graduate Gateway naast onze eigen diploma's, zorgt ervoor dat we onze studenten de beste kansen bieden voor een succesvolle marketingcarrière.

Programma-inhoud

Het MSc Digital Marketing-programma wordt aangeboden in fulltime (1 jaar) en parttime (2 jaar) studiemodi. Het programma bestaat uit vier verplichte modules die studenten gedurende een academiejaar afronden. Jarenlange modules zullen studenten meer tijd geven om het onderwerp in elke module te assimileren. Een reeks van 15 creditmodules zal beschikbaar zijn als optionele modules. Deze duren doorgaans één termijn. Naast deze modules zullen kandidaten een contextuele onderzoeksmethode en proefschriftmodule van 60 studiepunten voltooien die zullen resulteren in het indienen van een onderzoeksrapport over een goedgekeurd onderwerp.

Er wordt een verscheidenheid aan leer-, onderwijs- en beoordelingsstrategieën gebruikt om de ervaring van de student te verbeteren en ervoor te zorgen dat aan een zo breed mogelijk scala aan geschikte vaardigheden en leerresultaten wordt voldaan.

Module- en programma-informatie is indicatief en kan aan verandering onderhevig zijn.

 • Onderzoeksmethoden en proefschriften (60 studiepunten) - Verplicht
 • Digital Advertising (15 Credits) - Verplicht
 • Digitale en sociale media-analyse (15 credits) - Verplicht
 • E-Marketing en Social Media Management (30 credits) - Verplicht
 • Marketingstrategie, leiderschap en planning (30 studiepunten) - verplicht
 • Beroepspraktijk (15 studiepunten) - optioneel
 • Stage in de digitale sector (15 studiepunten) - optioneel
 • Innovatiegedreven marketing (15 credits) - Optioneel
 • Multichannel Marketing Management (15 Credits) - Optioneel
 • Ondernemerschap in de digitale sector (15 studiepunten) - Optioneel
 • Consumentenpsychologie (15 credits) - Optioneel

130853_photo-1517245386807-bb43f82c33c4.jpgHeadway / Unsplash

Toelatingseisen

Academische vereisten

Aanvragers moeten normaal gesproken beschikken over:

 • Een tweede klas cum laude af in marketing, communicatie of een bedrijfsgerelateerd vakgebied
 • We accepteren ook een professionele kwalificatie van een vergelijkbare norm
 • Degenen zonder formele kwalificaties maar met uitgebreide marketingervaring, zijn welkom om te solliciteren. Deze aanvragers moeten een GMAT-score van 550 (of hoger) indienen en / of komen voor een interview

Engelse taalvereisten (postgraduaat)

Alle programma's aan de Middlesex University Dubai worden in het Engels gedoceerd en aanvragers met een vooropleiding buiten Engelstalige landen (zoals het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Canada, Engeland, Ierland, Australië, Nieuw-Zeeland), moeten als volgt de Engelse taalvaardigheid aantonen :

 • IELTS Academic: 6.5 (minimum 6.0 in elke band)
 • TOEFL-gebaseerd op internet: 87 (21 in luisteren en schrijven, 22 in spreken en 23 in lezen)
 • PearsonPTE Academic: 58
 • PearsonPTE Algemeen: niveau 4

Toekomstige carrières en inzetbaarheid

Het programma is ontworpen om studenten uit te rusten met de vaardigheden en kennis om een succesvolle carrière in digitale marketingrollen na te streven in een breed scala van verschillende bedrijfstakken en soorten organisaties. Deze MSc is voor diegenen die hun vaardigheden willen ontwikkelen en kennis willen opdoen om hun carrière op te bouwen of te bevorderen in particuliere, openbare of liefdadigheidsorganisaties. Afgestudeerden zullen worden uitgerust met algemene en gespecialiseerde kennis om digitale ondernemers te worden of een carrière na te streven in verschillende digitale marketingfuncties, zoals die van Digital Marketing Consultant, Digital Campaign Manager en Social Media Analyst. Voor die studenten die hun opleiding willen voortzetten, zal de MSc in Digital Marketing hen uitrusten met een reeks vaardigheden die nodig zijn voor onderzoek op doctoraal niveau.

De University Employability Service biedt postdoctorale studenten ondersteuning bij het plannen van hun carrière. Het Chartered Institute of Marketing, Institute of Direct Marketing, Institute of Practitioners in Advertising en vele andere professionele instanties bieden loopbaanondersteuning aan leden en benadrukken vacatures voor alle afgestudeerden.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Middlesex University is a dynamic university with a reputation for innovation and excellence in teaching and research. Middlesex University Dubai is the first overseas campus of the internationally re ... Lees meer

Middlesex University is a dynamic university with a reputation for innovation and excellence in teaching and research. Middlesex University Dubai is the first overseas campus of the internationally renowned Middlesex University in London. The campus, which opened in January 2005, has over 3,000 students from over 100 nationalities and offers undergraduate and postgraduate programmes in a wide variety of subject areas. We are a truly global university committed to meeting the needs and ambitions of a culturally and internationally diverse range of students, by providing challenging academic programmes underpinned by innovative research, scholarship and professional practice. We prepare our students to be professional, skilled individuals fitted for the modern world, committed to lifelong learning and able to contribute to the communities in which they live and work. Lees Minder