MSc Developmental Psychopathology in Education and Child Studies (Onderzoek)

Algemeen

10 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

Het doel van het onderzoeksmaster Developmental Psychopathology in Education and Child Studies is het bevorderen van de wetenschappelijke ontwikkeling van jonge academici op weg naar het worden van onafhankelijke onderzoekers binnen onderwijs en kinderstudies en aanverwante disciplines.

Afgestudeerden zijn in staat om toegepast wetenschappelijk onderzoek te ontwerpen, uit te voeren en te evalueren en kunnen zo de link leggen tussen (klinische) praktijk en wetenschap.

Het programma Ontwikkelingspsychopathologie in onderwijs en kinderstudies is zo opgezet dat het expliciet kan dienen als voorbereidende training voor een promotieplaats. Het programma biedt ook de mogelijkheid om zich te specialiseren op het gebied van sociaal werk en jeugdzorg, die tegemoet komt aan de maatschappelijke behoefte van academici die zijn opgeleid in evidence-based klinische beoordeling en behandeling van kinderen en gezinnen met psychische problemen.

De onderzoeksmaster is een kleinschalig programma met gemiddeld vijftien studenten per jaar. Dit garandeert een intensieve interactie tussen studenten en medewerkers.

Aan het begin van het programma krijgt u een begeleider toegewezen - een van de professoren - en een dagelijkse mentor. Tijdens het schrijven van je scriptie, lever je een bijdrage aan een van onze onderzoeksprogramma's, in nauwe samenwerking met je supervisor en mentor binnen dat onderzoek. Dit geeft je de mogelijkheid om zowel te observeren hoe het werk wordt gedaan als om te leren door te doen. U ontvangt ook onmiddellijke en intensieve feedback over uw onderzoeksprestaties en academische vooruitgang.

Rommert Casimir Studio

De studenten van de onderzoeksmaster hebben een eigen kamer: de Rommert Casimir Studio, uitgerust met pc-werkstations. Deze ruimte wordt intensief gebruikt, niet alleen om individueel te werken aan opdrachten, maar ook om samen te werken met andere studenten en discussies aan te gaan.

Ambulatorium voor gezinsbijstand

De Faculteit der Sociale Wetenschappen is de locatie van het Ambulatorium, dat families hulp biedt bij allerlei problemen met betrekking tot opvoeding en ontwikkeling van het kind. Onderzoeksmasterstudenten die hun onderzoeksstage in het Ambulatorium doen, kunnen desgewenst deNVORegistratie Basis-Orthopedagoog en deNVORegistratie Basisaantekening Diagnostiek verkrijgen en ook onderzoek doen in de klinische praktijk.

Toelating en toepassing

Wil je je aanmelden voor deze masteropleiding aan Leiden University ? Ontdek hoe u zich kunt aanmelden voor uw programma door de stapsgewijze handleiding in de sectie aanmelding en toelating te volgen :

https://www.universiteitleiden.nl/en/education/study-programmes/master/developmental-psychopathology-in-education-and-child/admission-and-application

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Are you curious, critical and involved in the world around you? At Leiden University, the oldest university in the Netherlands, you can make a valuable contribution to tackling the various national an ... Lees meer

Are you curious, critical and involved in the world around you? At Leiden University, the oldest university in the Netherlands, you can make a valuable contribution to tackling the various national and international challenges facing modern society. Together with academics and fellow students from all over the world, you will actively address these challenges. We keep an open mind, do not shy away from difficult discussions and allow one another the space to disagree. We expect the same active, open-minded and critical attitude from you. We challenge you to look beyond your own boundaries. Leiden University welcomes anyone who wants to achieve their full potential. Our modest community size in the historical cities of Leiden and The Hague creates a highly personal and committed atmosphere. Together, we map out a learning path that suits you and your ambitions. You will also be encouraged to conduct research in cooperation with eminent and enthusiastic scholars. The knowledge and skills you develop here will benefit you for the rest of your life, regardless of the career path you choose! Lees Minder
Leiden , Leiden , Leiden , Leiden , Leiden , Leiden , Den Haag , Den Haag , Den Haag , Den Haag + 9 Meer Minder