MSc Data Science for Business

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Deze opwindende MSc Data Science for Business is de eerste in Schotland die wordt uitgevoerd in samenwerking met SAS, een wereldleider in oplossingen voor bedrijfsanalyse. We hebben samengewerkt met toonaangevende financiële dienstverlenende organisatie HSBC en The Data Lab om de cursus te ontwikkelen zodat deze voldoet aan de behoeften van de industrie.

Deze MSc-cursus biedt u een diep inzicht in de industriële en wetenschappelijke relevantie van geavanceerde analyses en hun toepassing in strategische en operationele besluitvorming. De cursus behandelt het erkende tekort aan bedrijfsleiders en managers met een gedetailleerde praktische kennis van data-analyse. Als afgestudeerde heb je een zeer gewilde combinatie van data-analyse, zakelijk inzicht en geavanceerde managementvaardigheden.

Je kunt specialistische vaardigheden ontwikkelen door keuzemodules te kiezen uit financiën, informatica en management. U werkt samen met marktleiders in real-life projecten op het gebied van consultancy en data-analyse. Ons uitgebreide netwerk van externe organisaties in alle sectoren biedt mogelijkheden om uw kennis, vaardigheden en ervaring op te bouwen voor een succesvolle carrière in bedrijfsanalysefuncties.

SAS-partnerschap

Onze samenwerking geeft studenten toegang tot SAS-lesmateriaal en gelicentieerde software, plus de mogelijkheid om deel te nemen aan projecten met een marktleider op het gebied van bedrijfsanalyses. Wereldwijde organisaties uit alle sectoren gebruiken SAS om strategische besluitvorming te ondersteunen. We zijn ervan overtuigd dat deze samenwerking u zal helpen om het verschil te zijn in uw gekozen carrièrepad.

Het Data Lab

We werken nauw samen met The Data Lab, een internationaal toonaangevend onderzoeks- en innovatiecentrum in data science. Opgericht met een subsidie van £ 11,3 miljoen van de Scottish Funding Council, stelt The Data Lab het bedrijfsleven, de publieke sector en universitaire onderzoekers van wereldklasse in staat om te innoveren en nieuwe datawetenschapscapaciteiten te ontwikkelen in een samenwerkingsomgeving. Haar kerntaak is het genereren van significante economische, sociale en wetenschappelijke waarde uit data. Als student profiteer je van een breed scala aan leer- en netwerkevenementen die toonaangevende organisaties die op zoek zijn naar bedrijfsanalysevaardigheden, in contact brengen met studenten die op zoek zijn naar opwindende kansen op dit gebied.

De University of Stirling Management School

Op de University of Stirling Management School staat het principe van verantwoord ondernemen, beleid en praktijk centraal in alles wat we doen. Deze visie helpt ons onze studenten effectief uit te rusten met de vaardigheden om op te treden als wereldburgers, die in staat zijn om tegemoet te komen aan de behoeften van de maatschappij.

Als lid van de Chartered Association for Business Schools hebben we sterke banden met de industrie en hebben we onlangs het Small Business Charter ontvangen voor betrokkenheid bij de lokale en regionale onderneming.

We zitten wereldwijd in een elitegroep van bedrijfsscholen - en een van de slechts 14 in het Verenigd Koninkrijk - die accreditatie hebben van de Association of MBA (AMBA) voor zowel onze MBA- als MSc Business- en Managementcursus (MBM).

Belangrijkste redenen om bij ons te studeren

  1. Je werkt aan real-life projecten in consultancy-stijl samen met marktleiders op het gebied van data-analyse.
  2. Door de flexibele opzet van de opleiding kun je je specialiseren in financiën, marketing of data science en management.
  3. De cursus wordt onderschreven door The Data Lab - een van de innovatiecentra van Schotland dat universiteiten helpt nieuwe data science-mogelijkheden te ontwikkelen in een samenwerkingsomgeving.

Cursus Doelstellingen

Tijdens de twee semesters van lessen die je geeft, zul je:

  • Verwerven van kennis, vaardigheden en ervaring voor een succesvolle carrière in datagestuurde rollen.
  • Begrijp de toepassingen en implicaties van data-analyse in organisaties in verschillende sectoren.
  • Ontwikkel kennis en vaardigheden van tools en technieken voor data-analyse voor zakelijke besluitvorming.
  • Verbeter uw mogelijkheden en zelfvertrouwen voor data-analyseprojecten.
  • Verbeter en ontwikkel kritische, analytische, interpersoonlijke en andere overdraagbare vaardigheden.
Zakelijke leiders van de toekomst voorbereiden

Postuniversitair onderwijs aan de University of Stirling Management School gaat verder dan handboeken en collegezalen, we richten ons ook op uw persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Ons unieke Flying Start Leadership-programma voorziet u van het bewustzijn, de kennis en de technieken die essentieel zijn voor het opbouwen van een succesvolle carrière. Deze variëren van praktische vaardigheden, zoals effectief spreken in het openbaar, tot het ontwikkelen van manieren om in moeilijke situaties onder druk te werken en conflicten te beheren. Lees meer over Flying Start.

Voorbereiding voor internationale studenten die in het VK komen studeren

Bereid je voor op succes is een interactief leermiddel op het web voor internationale studenten die naar het VK komen om te studeren. Neem een kijkje op de Prepare for Success-website om

Cursus details

Via een reeks kernmodules wint u de kennis, vaardigheden en ervaring voor een succesvolle carrière in data-analytische rollen. U krijgt ook inzicht in de manieren waarop gegevensanalyses worden gebruikt in organisaties in verschillende sectoren. Dit zal worden bereikt door middel van data-analytics theorie en praktijk, met veel mogelijkheden om te werken met echte datasets. Je hebt ook de mogelijkheid om samen met partners uit de sector te werken, door middel van consultancyprojecten, en hun expertise in de klas te brengen.

Semester één omvat vier verplichte modules. Er zijn drie verplichte modules in semester twee plus één of twee andere modules naar keuze. Tijdens de lente- en zomersemesters voert u een consultancyproject uit met een externe organisatie die een kritieke zakelijke uitdaging aangaat. Dit geeft je de gelegenheid om de kennis en vaardigheden die je tijdens je opleiding ontwikkelt, te integreren en toe te passen.

Onderwijs

Het lesgeven bestaat uit een mix van lezingen, tutorials, casestudies, rollenspel, computersimulaties, veldwerkoefeningen, sitebezoeken, gastsprekers en bedrijfsprojecten.

Beoordeling

Veel van de beoordeling is continu. Beproefd werk wordt vaak in groepsverband uitgevoerd, waarbij uw teamwerk en communicatievaardigheden worden ontwikkeld.

Uw definitieve beoordeling zal een proefschrift omvatten.

Course director

Dr. Kepa Mendibil
+44 (0) 1786 467380
datascience@stir.ac.uk

Vergoedingen - 2020/2021

  • Overzeese £ 16.950
  • Home / EU £ 7.000
Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society.

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society. Lees Minder