MSc Data Science For Business (Double Degree met HEC Paris)

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

In de huidige transformatie- en concurrentiewereld streven bedrijven ernaar de markt voor te blijven en de best geïnformeerde zakelijke beslissingen te nemen. Investeren in innovatieve technologie is een noodzaak geworden.

Door gegevens in realtime te verzamelen en te analyseren, kunnen bedrijven nieuwe markttrends bepalen. Door big data-systemen te investeren en te implementeren, krijgen ze nieuwe inzichten om een responsiever en effectiever bedrijf op te bouwen, een hoger prestatieniveau te bereiken en nieuwe marktkansen te ontsluiten terwijl ze hun risico's bewaken.

Bedrijven die willen profiteren van data science en succesvolle big data-strategieën willen opzetten, hebben drie uitdagingen voor ogen:

Een technologische uitdaging: het verzamelen en opslaan van de datapool, omgaan met de verspreiding van enorme hoeveelheden informatie die vaak erg ongeorganiseerd is (IP-adressen, vingerafdrukken, websitelogboeken, statische web- of magazijngegevens, sociale media, enz.).

Een wetenschappelijke uitdaging: de data structureren en ontleden, kennis uit deze data ontrafelen via verschillende wetenschappelijke tools zoals datavisualisatie.

Een economische uitdaging: de gegevens begrijpen en interpreteren, ervan profiteren om inzicht te krijgen en het concurrentievermogen naar een hoger niveau te tillen. Gegevens worden onderdeel van strategieën op bedrijfsniveau: ze helpen bedrijven hun besluitvormingsprocessen te verbeteren, voorspellende analyses op opkomende markten te implementeren en risico's te meten voordat ze nieuwe segmenten betreden.

École Polytechnique en onze partnerbedrijfsschool HEC Paris bieden een tweejarig gezamenlijk programma voor afgestudeerden in Data Science for Business. Het is bedoeld om studenten op te leiden in datawetenschappen en biedt hen hoogwaardige vaardigheden op technologisch, wetenschappelijk, strategisch en zakelijk niveau. Onze vereniging vertegenwoordigt de beste Engineering & Business combinatie die Europa mogelijk kan bieden, met name op het gebied van Data Science en Business.

Schrijf u in voor onze online presentatiesessies voor meer informatie over dit programma.

148318_27959493699_ac18d5dd03_c.jpg

Het gebruik van deze uitgebreide en real-time gegevens vereist:

 • Een geavanceerd begrip van de velden waarop deze gegevens kunnen worden toegepast, om deze gegevens te benutten en er een markt van te maken.
 • Een sterke zakelijke mentaliteit en strategische expertise om de nieuwe kansen op het gebied van Big Data te ontdekken en te ontwikkelen.
 • IT-vaardigheden om doordachte beslissingen te nemen over IT-architectuur en -systemen.

De MSc Data Science for Business voorziet je van deze combinatie van kennis en gespecialiseerde vaardigheden. Dit programma wordt gezamenlijk gegeven door École Polytechnique en HEC en geeft je de unieke kans om te studeren aan twee van 's werelds toonaangevende instellingen op zowel technisch als zakelijk gebied.

Het programma combineert een wetenschappelijke en zakelijke benadering van hedendaagse Data Science-kwesties en -uitdagingen. Het eerste jaar wordt doorgebracht op Ecole Polytechnique, met een sterke focus op wetenschappelijke en wiskundeonderwerpen. Het tweede jaar wordt doorgebracht op HEC Business School, waar studenten de kennis en vaardigheden op het gebied van het bedrijfsleven worden bijgebracht. Gedurende deze twee jaar profiteren studenten van een faculteit van wereldklasse en werken ze samen met vooraanstaande datawetenschappers in gespecialiseerde onderzoekseenheden en een competitieve omgeving.

Studenten zullen de mogelijkheid hebben om hun kennis op het gebied van Data Science te verbreden en om waardevolle en verschillende vaardigheden te verwerven, zoals:

 • Diepgaand begrip van databases en data-analyse;
 • Methoden voor het verwerken van grote hoeveelheden informatie en gegevens;
 • State-of-the-art computer- en wiskundige vaardigheden en technieken;
 • Methodologie om praktische toepassingen van deze gegevens te vinden in de echte industriële, zakelijke en onderzoekswereld.

De MSc Data Science for Business is erop gericht studenten uit te rusten met een dubbele competentie, zowel op wetenschappelijk als bedrijfsgebied. Deze unieke en dubbel gepatenteerde vaardighedenreeks is afgestemd op de specifieke behoeften van de 21e-eeuwse bedrijven.

148320_41843886671_67d97ccdf7_k.jpg

Carrière resultaten

Er is veel vraag naar big data.

De MSc Data Science for Business biedt u de fundamentele vaardigheden en begrip van dataproblemen en -uitdagingen. Dit programma speelt specifiek in op de groeiende vraag van bedrijven naar een nieuwe generatie datawetenschappers en managers, die kunnen omgaan met datapool op technologisch, wetenschappelijk en bedrijfsniveau.

Gedurende deze twee jaar profiteert u van Ecole Polytechnique en het netwerk van industriële, onderzoeks- en institutionele partners van HEC. Na je afstuderen kun je verwachten te werken voor topbedrijven in een breed scala van industrieën:

 • Financiële, bank- en verzekeringssector (BNP Paribas, Société Générale, Barclays, HSBC, AXA).
 • Telecommunicatie en digitaal (Orange, IBM, Google, Facebook, Criteo, start-ups).
 • Productie IT-industrie.
 • E-commerce en retailbedrijven (Amazon, FNAC, Darty, Cdiscount ...).
 • Adviesbureaus (McKinsey, Accenture, Cap Gemini ...) en Business Intelligence (Keyris, Sopra Group, CapGemini, SAP-Business Object, SAS).
 • Datagedreven marketingindustrie.
 • Media en de vrijetijdsindustrie.

Toelatingseisen

Om aan dit programma te kunnen deelnemen, moeten toekomstige studenten een bachelordiploma in Science, Engineering, Business of Economics hebben of verwachten te hebben. Een sterke achtergrond in wiskunde is verplicht, omdat ze te maken zullen hebben met de datapool en wiskundige technieken zullen leren voor extractie en datavisualisatie.

Kijk voor meer informatie over de toelatingscriteria en procedure op onze website .

U kunt online solliciteren via de toepassingswebsite van HEC Paris: href = "http://www.hec.edu/applytomasters

Studentenleven

Het studentenleven aan École Polytechnique veel verder dan academische opleidingen. Sport, podiumkunsten, studentenclubs en activiteiten verrijken niet alleen de tijd van studenten op de campus, maar bieden ook geweldige mogelijkheden om te leren, te netwerken en belangrijke vaardigheden te ontwikkelen buiten het klaslokaal.

École Polytechnique is verheugd om accommodatie op de campus te bieden voor alle graduate degree-studenten, aangezien ze dit binnen het opgegeven tijdsbestek aanvragen.

148321_27508972761_3268d00e22_c.jpg

Laatst bijgewerkt op jan 2021

Over de school

École Polytechnique is a leading French institute which combines top-level research, academics, and innovation at the cutting-edge of science and technology. Its curriculum promotes a culture of excel ... Lees meer

École Polytechnique is a leading French institute which combines top-level research, academics, and innovation at the cutting-edge of science and technology. Its curriculum promotes a culture of excellence with a strong emphasis on science, anchored in humanist traditions. The school produces socially responsible professionals who excel in leading complex and innovative projects which address current and future challenges facing our society. Lees Minder