MSc Criminologie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Overzicht

Onze MSc Criminology-cursus legt duidelijke verbanden tussen conceptuele theorieën over misdaad en rechtvaardigheid en geeft voorbeelden van hoe deze de hedendaagse samenlevingen beïnvloeden. De cursus heeft een internationale focus die verder gaat dan de Britse of Schotse grenzen, waardoor deze aantrekkelijk is voor een divers studentencohort.

De inhoud van de cursus stimuleert het streven naar innovatieve en sociaal rechtvaardige reacties op het probleem van criminaliteit door misdaden in de straten of thuis, misdaden van de machtigen, misdaden over de grenzen of het veel nieuwere fenomeen online criminaliteit. Gedurende de cursus ligt de nadruk op de noodzaak van een sterk kritisch inzicht in de manier waarop onderzoek wordt opgezet, gebruikt en ontwikkeld, dat wordt geleverd via modules in data-analyse en onderzoeksontwerp, evenals criminologische en sociaal-juridische onderzoeksmethoden. U krijgt de gelegenheid om concepten van strafrecht, de sociale contexten van criminaliteit en verschillende criminologische theoretische perspectieven en toegepaste inzichten te verkennen.

Met keuzemodules in specialistische vakken zoals revalidatie en strafrecht; drugsbeleid en interventies; en criminalisering, sociale controle en mensenrechten, studenten kunnen een reeks vaardigheden verwerven en ontwikkelen die zowel hun vertrouwen in criminologie als hun inzetbaarheid aanzienlijk zullen vergroten.

De cursus is ideaal voor diegenen die hun studies op postdoctoraal niveau willen voortzetten, evenals voor beoefenaars die bestaande ervaring en training willen consolideren met een Masters-kwalificatie.

Belangrijkste redenen om bij ons te studeren

# 1 We staan ​​op de 1e plaats in Schotland en bovenaan in het VK voor criminologie (The Guardian University Guide 2019)

# 2 Onze cursus toont internationale perspectieven op criminologie en strafrecht, die verder gaan dan de focus van het VK

# 3 Inclusief gespecialiseerde modules voor revalidatie en strafrecht, evenals voor drugsbeleid en interventies

Cursus Doelstellingen

Deze cursus biedt interdisciplinaire inzichten in actuele maatschappelijke kwesties zoals terrorisme, ethisch gebruik van technologie in strafrechtspleging, de problemen van vrouwen in de strafrechtspleging, hervorming van het drugsbeleid, opkomst en regulering van psychoactieve stoffen, of het vinden van de verbanden tussen armoede en opsluiting .

Je krijgt een kritisch inzicht in hoe onderzoek wordt ingekaderd, gebruikt en ontwikkeld, en door wie, in de criminologie. Onze academici zijn lid van een internationaal toonaangevend onderzoekscentrum; het Scottish Centre for Crime and Justice Research (SCCJR), evenals verbonden te zijn aan het Scottish Institute for Policing Research (SIRP). Ons onderzoek komt in de media en wordt gebruikt door beleidsmakers en praktijkleiders.

Flexibel leren

Als je geïnteresseerd bent in het volgen van een module van deze cursus, het Postgraduate Certificate of het Postgraduate Diploma, stuur dan een e-mail naar Graduate Admissions om je studierichting te bespreken.

Onderzoek

Wanneer je MSc Criminology studeert aan de University of Stirling , maak je kennis met baanbrekend empirisch en theoretisch onderzoek in een levendige, multidisciplinaire omgeving.

De University of Stirling , die de expertise van onze medewerkers ondersteunt, scoorde hoog in het meest recente Research Excellent Framework (REF 2014) - een Britse beoordeling van de onderzoeksoutput van universiteiten. In de evaluatievakeenheid Sociaal werk en sociaal beleid waren de hoogtepunten onder meer:

 • 78% van onze totale onderzoeksactiviteit werd beoordeeld als internationaal excellent of wereldleider
 • 100% van de factoren in de onderzoeksomgeving beoordeeld als internationaal uitstekend of wereldleider
 • 100% van onze onderzoeksimpact werd beoordeeld als wereldleider of internationaal excellent
 • we werden beoordeeld als de op een na hoogste onderzoeksmacht in Schotland en de 13e hoogste in het Verenigd Koninkrijk

Toelatingseisen

Academische vereisten

Een minimum van een tweede-klas Honours diploma (2: 1 geprefereerd) in een relevant onderwerp of equivalent is vereist. Kandidaten zonder deze formele kwalificaties maar met relevante werk- of levenservaringen worden aangemoedigd om zich kandidaat te stellen.

INTO University of Stirling biedt een Graduate Diploma aan als je niet voldoet aan de vereiste criteria voor deze cursus. Als je het Graduate Diploma in Media, Humanities and Social Sciences met succes hebt afgerond en aan de vereiste voortgangsgraden hebt voldaan, ben je verzekerd van toegang tot deze Masters-graad.

Engelse taalvereisten

Als Engels niet je eerste taal is, moet je een van de volgende kwalificaties hebben als bewijs van je Engelse taalvaardigheid:

 • IELTS: 6,5 met minimaal 6,0 in elke vaardigheid
 • Cambridge Certificate of Proficiency in English (CPE): Grade C of hoger
 • Cambridge Certificate of Advanced English (CAE): Grade B of hoger
 • Pearson-test van het Engels (Academisch): 60 met 56 in elke component
 • IBT TOEFL: 90 zonder een subtest van minder dan 20

Pre-sessie Engelse taalcursussen

Als je je Engelse taalvaardigheid wilt verbeteren voordat je deze cursus binnengaat, biedt onze partner INTO University of Stirling een reeks Engelse taalcursussen. Deze intensieve en flexibele cursussen zijn ontworpen om uw Engelse bekwaamheid voor toegang tot dit niveau te verbeteren.

Cursus details

De MSc Criminology bestaat uit twee verplicht onderwezen kernmodules, een keuze uit maximaal vijf andere specialistische keuzemodules en een proefschrift.

Onderwijs

We benadrukken deelname, creativiteit en reflectie in ons onderwijs van deze cursus.

Beoordeling

Onze cursus omvat een breed scala aan beoordelingskeuzes, die stimulansen en variëteit bieden, maar ook uitrekkende studenten met beoordelingen die een breed scala aan vaardigheden en competenties testen. Naast conventionele essays en het schrijven van kritische rapporten, word je ook beoordeeld door middel van presentaties, de productie van posterpresentaties, blogs, op observatie gebaseerde reflectieverslagen, het opstellen van briefings en een professionele schrijfoefening.

Daarnaast voer je meestal een proefschrift uit dat verschillende veldwerkactiviteiten omvat, afhankelijk van het studentenproject (bijvoorbeeld interviews, focusgroepen, visuele onderzoeksmethoden, ontwerp en beheer van enquêtes en secundaire gegevensanalyse).

Klaslokaal uren

Het lesgeven aan deze cursus vindt doorgaans de hele dag plaats op een vrijdag en op een halve dag op een donderdag, maar bepaalde modules kunnen op andere dagen worden gegeven.

Vergoedingen en kosten

De getoonde prijzen zijn per jaar

 • Home / EU-studenten: £ 4,700
 • Overseas (Non-EU Students): £ 13,650

Beurzen

Als u over het talent, het vermogen en de drive beschikt om bij ons te studeren, willen we ervoor zorgen dat u de kansen optimaal benut, ongeacht uw financiële situatie. Daarom bieden we een breed scala aan beurzen en financieringsmogelijkheden.

Bijkomende kosten

Als u ervoor kiest om uw diploma-uitreiking bij te wonen, bent u aansprakelijk voor een meerprijs. Er zijn geen kosten verbonden aan het afronden van uw afwezigheid.

Kosten van levensonderhoud

Als u woonachtig bent in het Verenigd Koninkrijk, kunt u meestal een aanvraag indienen bij uw relevante financieringsinstantie voor hulp bij de kosten van levensonderhoud. Dit gebeurt meestal in de vorm van studieleningen, beurzen of beurzen en het toegekende bedrag hangt af van uw persoonlijke omstandigheden en inkomen van het huishouden.

EU- en buitenlandse studenten zullen normaal gesproken geen levende steun kunnen claimen via SAAS of andere openbare financieringsinstellingen in het Verenigd Koninkrijk. Neem contact op met de relevante autoriteit in uw land om te weten te komen of u in aanmerking komt voor ondersteuning.

Betalingsmogelijkheden

We streven ernaar zo flexibel mogelijk te zijn en een breed scala aan betaalmethoden aan te bieden, inclusief de mogelijkheid om vergoedingen in termijnen te betalen.

Nadat je bent afgestudeerd

Als Masters-licentiaat in de criminologie heb je de mogelijkheid om een ​​aantal loopbaantrajecten in de publieke, private en vrijwilligerssector na te streven.

Afgestudeerden in de criminologie kunnen rollen opdoen in de politie, gevangeniswezen, reclassering en rechtspraak, rechtbanken, mensenrechtenbehartiging, jeugdwerk, justitie en herstel van vrouwen, slachtofferhulp, surveillance, inlichtingendiensten, diensten voor individuen of families die getroffen zijn door drugs gebruik, drugsbeleid en informatie-organisaties en verschillende goede doelen en sociale ondernemingen. Met een combinatie van specialistische theoretische en methodologische kennis, evenals kritisch-analytische vaardigheden, is onze cursus ook een geweldig platform voor wie onderzoek en beleidsgerelateerde rollen overweegt.

Vergroot uw inzetbaarheid door te studeren aan de best beoordeelde universiteit van Schotland voor criminologie (The Guardian University Guide 2019).

Profiteer van onze links naar de strafrechtsector en het Scottish Centre for Crime and Justice Research (SCCJR).

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society.

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society. Lees Minder