MSc Creatief en cultureel sectormanagement

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Om een ​​succesvolle manager in de creatieve en culturele sector te worden, moet je de sector begrijpen - van managementtheorie tot toegepaste specialistische vaardigheden om in het veld te gebruiken. Onze MSc Creatieve en Culturele Industrie Management maakt gebruik van het onderzoek, de kennis en de werkervaring van een getalenteerd team van academici, die een uitstekend begrip bieden van de zakelijke behoeften van het beheer van creatieve ondernemingen en culturele organisaties in de moderne wereld.

Tijdens deze MSc leer je de essentiële kennis en essentiële vaardigheden die je nodig hebt om een ​​succesvolle manager te worden in de culturele en creatieve sector. U kunt ook de mogelijkheid hebben om een ​​organisatorisch project uit te voeren, waardoor u echte werkervaring binnen een bedrijf krijgt.


De stad maakt dit programma uniek. Sheffield is een tijdige en opwindende plek om zich te specialiseren in de creatieve en culturele industrieën dankzij de internationaal gerenommeerde musea en galerieën, de bloeiende muziekscene en het beste regionale theatercomplex buiten Londen. Regelmatig gastheren high-profile tentoonstellingen van prominente Londense galerijen zoals de V

Studenten worden aangemoedigd om gebruik te maken van de sterke creatieve en culturele merken van Sheffield, zoals Museums Sheffield, Electric Works, Workstation en Sheffield Theaters. Studiebezoeken aan leveranciers van de cultuurindustrie maken integraal deel uit van dit programma; vrijwilligersstages in de sector zijn mogelijk ook beschikbaar.


Het programma

De MSc Creative and Cultural Industries Management wordt voltijds in 12 maanden met twee semesters onderwezen, gevolgd door een proefschrift, door een combinatie van lezingen, seminars, casestudy's, groepswerk voor samenwerkend leren en webgebaseerde discussiegroepen. Studenten worden beoordeeld via individuele opdrachten, groepsprojecten, examens en een proefschrift.

Ondersteund door gezaghebbende modules in culturele marketing, sponsoring, leiderschap en management, en creatieve merken, maar ook door het behandelen van vakspecifieke kritische theorieën en concepten, verwerven studenten een grondige kennis van de creatieve en culturele industrieën, geleid door een sterke managementgestuurde aanpak . Bijkomende modules zorgen voor algemene managementvaardigheden, zoals boekhouding en financieel beheer, en onderzoeksmethoden. Specialistische modules van de archeologie en muziekafdelingen helpen studenten om zich later in het programma te specialiseren en hun kennisbasis uit te breiden.

Academici in het programma Creatieve en culturele industrieën bieden ook promotietoezicht aan, mocht je ervoor kiezen om je studie in de sector voort te zetten.

Core modules:

 • Onderzoeksmethoden
 • Boekhouding en financieel beheer
 • Inleiding tot de creatieve en culturele industrieën
 • Kritische theorieën en concepten in de creatieve en culturele sector
 • Culturele marketing
 • Proefschrift

Optionele modules

 • Beheer van festivals, evenementen en creatieve optredens
 • Fondsenwervingsbeheer: sponsorschap, filantropie en de staat
 • Managing Creative Brands
 • Sites beheren met musea en cultureel erfgoed
 • Strategische planning voor zakelijke muziekklanten
 • Staging van muziek in theorie en praktijk

De kandidaat

Je bent een pas afgestudeerde met een goede graad in een vak of een professional die je carrière vooruit wil helpen in de creatieve en culturele sector. Je kunt ook rechtstreeks uit een culturele discipline zoals dans, kunst of muziek komen en je carrièrevooruitzichten vergroten.

Je hebt een goede tweederangs graad of een goedgekeurde beroepskwalificatie. Voor buitenlandse studenten is de standaard Engelse vereiste voor Sheffield University Management School IELTS 6.5 met minstens 6 in elk onderdeel of equivalent.

Beurzen
Bezoek de volgende website voor meer informatie over beurzen. https://www.sheffield.ac.uk/postgraduate/taught/finance

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

The University of Sheffield is a truly international environment with nearly 25,000 students from 117 countries. With a history stretching back to 1879, it is one of the UK’s leading universities and, ... Lees meer

The University of Sheffield is a truly international environment with nearly 25,000 students from 117 countries. With a history stretching back to 1879, it is one of the UK’s leading universities and, as part of the Russell Group, is renowned for its research and teaching excellence. Lees Minder