MSc Computing

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Dit eenjarige programma is ontworpen voor afgestudeerden die van een andere discipline willen overstappen en biedt u een brede technische kennis en een solide zakelijke context voor het beheer van IT-systemen. Deze zijn nodig om te voldoen aan de fundamentele behoeften van de IT-sector, zoals het ontwerpen van grote projecten of het verbeteren van de bedrijfsstrategie en zijn essentieel voor mensen met een managementrol in de IT-sector.

Om je CV verder te verbeteren, kun je kiezen voor een tweejarig programma en een betaalde stage van 10 maanden aanvragen (een jaar in de industrie).

De cursus

Via dit programma krijgt u een fundamenteel begrip van softwareontwikkeling en ondersteunende technologie met betrekking tot programmeren en databasebeheer. U zult de professionele vaardigheden begrijpen die nodig zijn om software-ingenieurs te leiden, individueel of als onderdeel van een team bij het ontwikkelen van een softwareoplossing.

Met de nadruk op hoe computersystemen de bedrijfsvoering en de rol van e-commerce kunnen ondersteunen, zult u de afhankelijkheid tussen bedrijfsactiviteiten en IT-systemen in detail begrijpen. U wordt bewust gemaakt van de uitdagingen in IT-beheer en ontwikkelt een holistische waardering van de vele factoren waarvan succesvolle IT-projecten afhankelijk zijn.

Naast het leren hoe u standaardproducten zoals Oracle ™ moet gebruiken, kunt u ook leren over nieuwe en opkomende technologieën, zoals cloud computing, die de kansen en bedreigingen voor de levering van IT-systemen radicaal veranderen. U kunt er ook voor kiezen om u verder te specialiseren met betrekking tot de bedrijfsstrategie en de rol van technologie bij het bieden van een concurrentievoordeel op alle bedrijfsgebieden, van kleinschalige projecten tot grote organisaties. Ten slotte betreffen 60 credits van het 180 credit-programma een proefschrift met individueel toezicht. Het programma wordt geleverd met behulp van onze geavanceerde leermiddelen, die door onze studenten in 2010-11 zijn uitgeroepen tot de beste in het VK.

Deze opleiding volgt een modulair patroon op basis van twee semesters van aangeleerd materiaal, gevolgd door een individueel project. Om de MSc-graad te behalen, heb je 180 studiepunten nodig; 120 credits komen van aangeleerde modules en 60 credits van uw project.

Voltijd, deeltijd of met plaatsing

Studie voor een jaar full-time of part-time over drie jaar (60 studiepunten per jaar met het proefschrift in jaar 3). Voltijdstudenten kunnen ervoor kiezen om een betaalde stage van 10 maanden aan te vragen bij de voltooiing van het voorjaarssemester en vóór het voltooien van het MSc-programma met een 60-proefschrift. Afhankelijk van bevredigende vooruitgang zullen we u ondersteunen met onze professionele en ervaren stageconsulenten die ernaar streven om aan uw individuele voorkeuren te voldoen.

Toelatingscriteria

We verwelkomen aanvragen van afgestudeerden met een computer die een goede graad (normaal 2: 2 of hoger) hebben, of een gelijkwaardige professionele kwalificatie in een ander vakgebied dan informatica. We zijn altijd blij om voldoende gekwalificeerde internationale kandidaten te overwegen. Als uw eerste taal niet Engels is, moet u bewijs van bekwaamheid in het Engels overleggen. Onze standaardvereiste is een algemeen IELTS-resultaat van ten minste 6,5 met geen gebied minder dan 6 (andere Engelse taalkwalificaties worden door de universiteit geaccepteerd), de universiteit biedt Engelse taalcursussen aan die u hierbij kunnen helpen. We streven ernaar gelijke kansen te bieden en verwelkomen applicaties uit alle geledingen van de gemeenschap.

Hoe te solliciteren

De cursus begint elk jaar in september, maar aanvragen worden in behandeling genomen wanneer ze het hele jaar door aankomen. Volledige details van het universitaire aanvraagproces en de Online Application Service zijn beschikbaar op de pagina's van de universiteit voor toekomstige studenten. Aarzel niet om uw sollicitatie aan te vullen met een gedetailleerd CV of ander ondersteunend materiaal dat u geschikt acht.

Jouw toekomst

Recent afgestudeerden van de vorige IT-managementstroom in het MSc Computing-programma hebben werk gevonden in functies zoals systeemanalisten, bedrijfsanalisten en IT-consultants.

Afgestudeerden zijn werkzaam bij organisaties van elke omvang, lokaal, nationaal en internationaal. Recent afgestudeerden hebben bijvoorbeeld een functie aangenomen bij de lokale NHS Trusts, Logica, Sun Microsystems, BT en de National Library of Medicine in de VS.

Collegegeld

Full time

  • Britse en EU-studenten: £ 9.700
  • Studenten van buiten de EU: £ 22.950

Deeltijd

  • Britse en EU-studenten: £ 4.850 / jaar
  • Studenten van buiten de EU: £ 11,475 / jaar
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Our world-leading research was ranked 5th amongst UK universities in the most recent Research Excellence Framework for quality and 2nd for impact. We provide an educationally outstanding experience fo ... Lees meer

Our world-leading research was ranked 5th amongst UK universities in the most recent Research Excellence Framework for quality and 2nd for impact. We provide an educationally outstanding experience for our students. Lees Minder