MSc Business Administration in toerisme en verandering

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Toerisme verandert. Het is kwetsbaar voor verandering, maar draagt er ook aan bij:

  • Toerisme verandert het sociale weefsel van een bestemming en kan leiden tot overtoerisme
  • Extreme weersomstandigheden als gevolg van klimaatverandering beïnvloeden de perceptie van bestemmingen, terwijl toerisme 8% bijdraagt aan de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen (Lenzen et al.2018)
  • Nieuwe digitale technologieën beïnvloeden het reisgedrag met het potentieel voor disruptieve innovatie binnen de sector

In de Master Tourism & Change leert u oplossingen te identificeren, interpreteren en te bieden voor strategische uitdagingen waarmee toeristenbedrijven en bestemmingen worden geconfronteerd en om strategische beslissingen te nemen onder onzekerheid door te vertrouwen op een diepgaand begrip van veranderingsprocessen.

Het begrijpen van de veranderingen in de samenleving en in de zakelijke omgeving is een basisvoorwaarde om na te denken over toekomstige strategieën en acties. Voortbouwend op een basis van bedrijfskunde, is het programmaconcept gebaseerd op een veranderingsraamwerk dat bestaat uit een iteratief proces van het analyseren, beheren en ontwerpen van veranderingen in toerisme. Door de verschillende aanjagers van verandering te analyseren en hun gevolgen voor de toerismesector te evalueren, kunt u een plan opstellen voor het beheren van veranderingen in organisaties en kunt u in een vroeg stadium progressieve oplossingen ontwerpen voor sociale, natuurlijke of politiek-economische uitdagingen. Aangezien de samenleving, het milieu en de economie voortdurend veranderen, moet dit een continu proces zijn om rekening te houden met en aan te passen aan de veranderende omstandigheden. Toerisme, als een inherent sociaal en wereldwijd verbonden fenomeen, heeft waarschijnlijk het meest behoefte aan een dergelijk toekomstgericht en terugkerend proces.

De leer- en leerbenadering van de master is gebaseerd op actief en ervaringsleren: je krijgt de kans om met praktische cases te werken, verschillende gedragingen te oefenen in rollenspelsituaties, deel te nemen aan managementsimulaties en verantwoordelijkheid te nemen in projecten.

  • Profiteer van kleine klassen, internationale docenten en een focus op actief en ervaringsgericht leren met de mogelijkheid om met praktische cases te werken, om ander gedrag in rollenspelsituaties te oefenen, om verandering op een internationale excursie te ervaren, om deel te nemen aan managementsimulaties en verantwoordelijkheid nemen in projecten.
  • Maak gebruik van de vele mogelijkheden om uw inzetbaarheid te vergroten zoals een persoonlijk ontwikkelingsprogramma, een mentorprogramma, een stage, de internationale online managementsimulatie of het adviesproject.
  • Smalle, kronkelende straatjes en met sneeuw bedekte bergen, moderne winkelcentra en pure, ongerepte natuur, de alpenstad Chur biedt u een actief studentenleven, de drukte van het stadsleven en een alpine recreatiespeeltuin voor de deur.

Krijg toerisme en zakelijke competentie, verbeter uw persoonlijke vaardigheden, pas ze toe in de praktijk om een veranderaar te worden in bestemmingsbeheer, toerismemarketing, touroperatie, hotelmanagement, luchtvaart, enz.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The University of Applied Sciences of the Grisons was founded in 1963. This public federal institution is comprised of six faculties, each offering Bachelor, Master and further education programs.

The University of Applied Sciences of the Grisons was founded in 1963. This public federal institution is comprised of six faculties, each offering Bachelor, Master and further education programs. Lees Minder