MSc Bioinformatics and Computational Genomics

Algemeen

Beschrijving van opleiding

MSc Bioinformatics and Computational Genomics

Bioinformatics ontwikkelt software en algoritmen om 'Big Data' te ondervragen, nu in het hart van medisch onderzoek, ontdekking en praktijk.

Het afgelopen decennium heeft enorme vooruitgang geboekt in de moleculaire en biomedische technologie, resulterend in de 'omics'-revolutie.

WAT IS BETROKKEN?

Je zult naar de big data kijken om patronen te vinden die anderen niet kunnen zien en die toegang krijgen tot datasets die nog niet zijn geanalyseerd.

U zult resultaten ontdekken die zich vertalen naar de echte wereld, door commercialisering of klinische proeven om ziekten aan te pakken.

U zult uw visie gebruiken om unieke oplossingen voor medische problemen te vinden, en tegen het einde van de opleiding bent u klaar om te werken in een multidisciplinair team met bio-informatici, biologen en clinici.

WAAROM KONINGIN'S?

Je bent betrokken bij ons Centrum voor Kankeronderzoek en Celbiologie, die samenwerken met partners over de hele wereld bij het ontwikkelen van kankerbehandelingen en baanbrekende vooruitgang in de patiëntenzorg.

Het centrum heeft een internationale reputatie voor succesvolle verspreiding en toepassing van baanbrekend onderzoek, kennisoverdracht en de commercialisering van onderzoeksideeën en -innovaties.

OVER JOU

Je bent misschien een computerwetenschapper of een wiskundige op zoek naar over te steken in biowetenschappen en medisch onderzoek, of komen uit een biomedische achtergrond maar graag nieuwe vaardigheden te verwerven.

Je bent creatief, nieuwsgierig en vasthoudend en kijkt graag vanuit een andere hoek naar de dingen.

CURSUS DETAILS

Een fascinerende en uitdagende reeks onderwerpen, deze Masters-graad biedt studenten een achtergrond in computer- of levenswetenschappen, om over te gaan naar een opwindend nieuw gebied van ontdekking, technologie en toepassingen.

Je begint met een korte introductiecursus (twee weken aan het begin van het eerste semester) in Cell Biology, gevolgd door modules in:

 • Digitale Pathologie
 • Applied Genomics
 • Analyse van genexpressie
 • Genomica en menselijke ziekten
 • Wetenschappelijke programmering en statistische gegevensverwerking
 • Biostatistische informatica
 • Onderzoeksproject: proefschrift

We bieden een brede leerbasis en bieden opleidingen in open-source programmeertalen die veel worden gebruikt in de academische wereld en de industrie.

De onderzoeksprojecten zijn voornamelijk verdeeld tussen het Centrum voor Kankeronderzoek en Celbiologie en het Centrum voor Experimentele Geneeskunde. Je werkt samen met supervisors die actief onderzoek doen naar de oorzaken en behandelingen van ontstekingsziekten en kanker. Er zijn ook mogelijkheden om samen met onze industriële partners aan onderzoeksprojecten te werken.

MILIEU

Je wordt onderwezen door actieve onderzoekers, waaronder verschillende biologen, een patholoog en twee wiskundigen / statistici. We hebben ook lesinput van onze industriële partners.

Tijdens de onderzoeksprojecten heb je misschien de mogelijkheid om samen met promovendi in open omgevingen op de campus te werken, maar de cursus is flexibel.

BEOORDELING

Beoordeling voor de modules zal gebaseerd zijn op 100% cursussen / testen in de klas / proefschrift. Studenten die slagen voor alle opgeleide modules, maar die in het proefschrift niet slagen voor een score van ten minste 50 procent, komen in aanmerking voor het behalen van een PG-diploma.

LEREN EN LEREN

We bieden een reeks leerervaringen die onze studenten in staat stellen om met vakdeskundigen in contact te komen, eigenschappen en perspectieven te ontwikkelen die hen zullen toerusten voor leven en werken in een geavanceerde samenleving die gebruik maakt van innovatieve technologieën.

In een combinatie van ochtend- en middaglessen zijn voorbeelden van de geboden kansen voor het leren van deze cursus lezingen, praktische ervaringen, E-learningtechnologieën, zelfsturend onderzoek en kwalificaties van toegevoegde waarde om de inzetbaarheid te vergroten.

TOELATINGSEISEN

Een 2.1 Honours diploma of een gelijkwaardige kwalificatie aanvaardbaar voor de universiteit van een natuurwetenschappelijk vak, wiskunde, computerwetenschappen of een relevant medisch onderwerp (bijv. Genetica, moleculaire biologie, biomedische wetenschappen). Het programma staat open voor afgestudeerden in de informatica, life sciences, natuurkunde of statistiek.

AANVULLENDE INFORMATIE VOOR INTERNATIONALE STUDENTEN

Internationale studenten (voor wie Engels niet hun eerste taal is), moeten hun bekwaamheid in het Engels kunnen aantonen om ten volle van hun studie te profiteren. Niet-EER-onderdanen moeten ook voldoen aan de Britse Visa en Immigration (UKVI) immigratievereisten voor de Engelse taal voor visumdoeleinden. Bewijs van een IELTS * -score van 6,5, met niet minder dan 6,0 in elk onderdeel, of een gelijkwaardige kwalificatie die aanvaardbaar is voor de universiteit is vereist (* genomen in de afgelopen 2 jaar).

Zie voor meer informatie over Engelse taalvereisten voor EER- en niet-EER-burgers: go. QUB .ac.uk / Als u uw Engelse taalvaardigheid wilt verbeteren voordat u dit programma opent, biedt onze partner INTO Queen's University Belfast een reeks Engelse taalcursussen. Deze intensieve en flexibele cursussen zijn bedoeld om uw Engels vermogen om toegang te krijgen tot dit programma te verbeteren.

CARRIERE VOORUITZICHTEN

De snelle ontwikkeling van 'omics' en de explosie van moleculaire gegevens die beschikbaar zijn in de geneeskunde en biowetenschappen, heeft ertoe geleid dat personen met ervaring op dit gebied zeer gegeerd zijn.

CARRIERE

Typische carrières kunnen betrekking hebben op het werken of ondernemen van onderzoek in de biotechnologie, farmaceutische en diagnostische industrie, in medische onderzoekscentra en in academische instellingen.

Welke soorten banen doen studenten na het afronden van de MSc Bioinformatics en Computational Genomics?

Veel van onze studenten gaan door met verder doctoreren in Bio-informatica bij Queen's en daarbuiten. Anderen gaan werken in verschillende rollen in zowel de private als publieke sector hier in Noord-Ierland en internationaal. Het volgende zijn enkele van de banen die ze hebben aangenomen:

 • Bioinformaticus bij Belfast Health and Social Care Trust
 • Application Scientist bij Dotmatics
 • Network and Security Engineer bij Darktrace
 • Junior Bioinformatic Scientist bij Almac Group
 • Bioinformatician bij Fios Genomics Ltd
 • Biomedical Scientist en Junior Bioinformatician, BioKinetic Europe

EXCURSIES

We gaan regelmatig naar plaatsen om onze lokale industriële partners te bezoeken, zoals Almac Diagnostics en Analytical Engines.

De postdoctorale studenten van Queen profiteren van buitengewone voordelen. Unieke initiatieven, zoals Degree Plus en Researcher Plus, versterken onze inzet voor inzetbaarheid, terwijl innovatieve leiderschaps- en executive-programma's naast sterlingintegratie met bedrijfsexperts onze studenten helpen om belangrijke leiderschapsposities te verwerven, zowel nationaal als internationaal.

KOSTEN

Er is een reeks financieringsmogelijkheden en beurzen beschikbaar voor degenen die overwegen om bij Queen's te studeren.

Postdoctorale leningen

De Afdeling voor de Economie zal een collegegeld lening van maximaal £ 5.500 per NI / EU student voor postdoctorale studie.

Een postgraduaatsleningsysteem in het VK biedt door de overheid gesteunde studieleningen tot £ 10.609 voor academische cursussen en onderzoek in alle vakgebieden. Criteria, subsidiabiliteit, terugbetaling en aanvraaginformatie zijn beschikbaar op de website van de Britse overheid.

Internationale beurzen

Informatie over beurzen voor internationale studenten is beschikbaar op http: // www. QUB .ac.uk / International / International-students / International-scholarships /.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The Faculty of Medicine, Health & Life Sciences at Queen’s University Belfast has a reputation for excellence in education and research - a reputation which is reflected in our position in the top ... Lees meer

The Faculty of Medicine, Health & Life Sciences at Queen’s University Belfast has a reputation for excellence in education and research - a reputation which is reflected in our position in the top ten universities in the UK for Research Intensity. Lees Minder