MSc Bedrijfskunde

Algemeen

7 locaties beschikbaar
Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

  • De vorm van de studie: voltijdstudie
  • Studieduur: 2 jaar (4 semesters)
  • Toelatingsexamens: een online interview van Economics and Management and Fundamentals of Entrepreneurship.

Het doel van de masteropleiding Bedrijfskunde die in het Engels wordt gegeven, is om afgestudeerden voor te bereiden op economische, leidinggevende, ondernemende, administratieve en andere functies en activiteiten binnen de grenzen van zowel de nationale als de internationale arbeidsmarkt. Studenten verwerven geavanceerde theoretische kennis van commerciële en ondernemersprocessen in de Tsjechische Republiek en de ondernemerscontext van de EU. Ze leren de theorieën, concepten en methoden die momenteel in het bedrijfsleven worden gebruikt, te begrijpen.

Speciale begrippen uit de economie, management, commercie, logistiek en andere gebieden worden geïmplementeerd in de studietak. Studenten verwerven een grondige kennis van de ondernemende en administratieve activiteiten die verband houden met de oprichting, het beheer en de administratie van zowel de ondernemende als niet-ondernemende organen. Ze beschikken over de praktische, toepasbare kennis van economische en financiële analyses, evenals over prognostische methoden en strategische analyses. Ze begrijpen problemen van strategisch management, personeelsmanagement, boekhouding, marketing, logistiek, groot- en detailhandel. Ze zijn georiënteerd op het gebied van handelsrecht, internationale handel en internationale economische relaties.

De afgestudeerden zijn in staat om de werkomgeving of het sociale milieu te managen en te transformeren, of dit nu een complexe is, of waar veranderingen niet met zekerheid kunnen worden voorspeld. Ze kunnen nieuwe strategische benaderingen ontdekken. Ze kunnen volledig verantwoordelijk worden voor de uitbreiding van beroepskwalificatieniveaus, procedures, technieken en processen en voor de beoordeling van de strategische beslissing. Ze kunnen hun kennis toepassen bij het oplossen van problemen met betrekking tot ondernemers- en administratieve activiteiten; ook in bredere verbanden op midden- of topmanagement. Ze zijn bereid om zelfstandig en creatief te werk te gaan. Ze zijn in staat hun theoretische kennis van economische, financiële en strategische analyses, prognostische methoden, strategische managementmethoden, personeelsmanagement, boekhouding, marketing, logistiek, groot- en detailhandel in de praktijk toe te passen en toe te passen in nieuwe situaties bij het oplossen van complexe en onvoorspelbare problemen. Ze kunnen voldoen aan de vereisten van operationeel onderzoek en projectmanagement in zowel nationale als internationale omgevingen. Ze zijn in staat om hun kennis praktisch te exploiteren bij het realiseren van hun eigen onderzoeksproject, ondernemingsplan en eigen bedrijf.

106063_Sloup-030.jpg

Voorbeelden van bedrijven waar de afgestudeerden werk hebben gevonden: Tesco, Lidl, T-Mobile, Komerční banka, Česká spořitelna, KPMG en anderen. Het goede niveau van hun paraatheid voor de praktijk is aangetoond door de uitkomsten van het onderzoek naar de gepubliceerde cijfers voor universitaire afgestudeerden, waar voor de afgestudeerden van de FEM CULS een van de laagste waarden is gerapporteerd (1,4% zoals in de HN op 19 februari 2016) .

Voorbereidende professionele en taalcursussen (PPL, CŽV)

International Relations Office FEM CULS Praag biedt cursussen van een jaar en een half jaar aan die leiden tot studies in erkende bachelor- en masteropleidingen die in het Engels worden gegeven. Er is geen toelatingsexamen om te studeren in PPL.

Vereiste documenten die u moet indienen voor toelating tot PPL-cursussen die leiden tot studies in geaccrediteerde masteropleidingen die in het Engels worden gegeven:

  • Een scan van uw paspoort
  • Een kopie van je bachelordiploma
  • De resultaten van een Engelse taaltest (TOEIC, TOEFL, IELTS of een andere)
  • Contactadres en telefoonnummer voor DHL + informatie over waar (in welke stad) u het visum gaat aanvragen
  • Een kort Curriculum vitae
  • Alle aanvragers moeten de online-aanvraag invullen

Laatst bijgewerkt op sep 2020

Over de school

The Czech University of Life Sciences is a public university (according to Act No. 111/1998 Coll. on universities). Currently, there are 27 public universities and 2 state universities in the Czech Re ... Lees meer

The Czech University of Life Sciences is a public university (according to Act No. 111/1998 Coll. on universities). Currently, there are 27 public universities and 2 state universities in the Czech Republic. Lees Minder