MSc Bedrijfs- en Marketingcommunicatie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Inleiding tot het programma

De graad MSc Corporate en Marketing Communications wordt gegeven op de afdeling Marketing, Branding en Toerisme van de Middlesex University Dubai in de Business School. Dit is een spannend programma dat de mogelijkheid biedt om hedendaagse thema's in de theorie en praktijk van zakelijke marketingcommunicatie te verkennen, binnen een gevestigde en intellectueel rigoureuze context en kader. Onderzoek blijft aantonen dat organisaties op zoek zijn naar marketingcommunicatieprofessionals die niet alleen theoretisch inzicht hebben, maar ook de vaardigheden en competenties om deze kennis in het echte leven toe te passen. In antwoord op deze behoefte combineert het MSc-programma conceptueel en theoretisch denken met de mogelijkheid om praktisch inzicht en toepassing te ontwikkelen.

De cursus stelt studenten in staat om te kiezen uit een reeks optionele modules die voortbouwen op de inhoud van de kernmodules en meer gespecialiseerde en niche-aspecten van communicatie verkennen. Studenten hebben opties om te kiezen uit verschillende aspecten van communicatie, bijvoorbeeld (a) focus op marketingcommunicatie; (b) consumenten en belanghebbenden; (c) strategische communicatiebenadering. De cursus biedt een aantal verschillende leerwijzen die variëren van traditionele lezingen en seminarsessies waar studenten concepten en theorieën zullen bestuderen, belangrijke vragen zullen onderzoeken en taken uitvoeren zoals het bedenken en analyseren van marketingactiviteiten.

Waarom MSc Corporate en Marketing Communications studeren aan de Middlesex University?

In meerdere sectoren groeit het gebruik van multi-channel communicatiestrategieën en daarmee ook de vraag naar professionals met expertise op dit spannende gebied. Deze cursus weerspiegelt deze behoefte aan een meer bedrijfsperspectief en een strategische benadering van communicatie. Deze cursus is ontwikkeld met experts uit de industrie en is bedoeld voor mensen die carrière willen ontwikkelen en pas afgestudeerden met een achtergrond in marketing, media, management of sociale wetenschappen. De cursus legt ook een sterke nadruk op de toepassing van theorie in de praktijk en maakt gebruik van een reeks interactieve en probleemgebaseerde leerbenaderingen, waaronder praktijkstudies, probleemoplossende oefeningen en een residentie met professionals uit de industrie

De cursus richt zich op drie strengen sleutel tot het veld; 'Strategische analyse en denken' vergroot het begrip van markten en de toepassing van kritische en analytische methoden bij het oplossen van communicatieproblemen; 'Execution' ontwikkelt praktische vaardigheden rond het schrijven en presenteren van communicatieplannen en reclamebrochures; en 'Tools, media en instellingen' contextualiseert het gebruik van zowel traditionele als innovatieve communicatiemiddelen in verschillende instellingen, sociaal, nationaal of wereldwijd.

Hoogtepunten van de cursus

 • De cursus wordt gegeven door vooraanstaande onderzoeks- en praktijkgerichte academici.
 • Het programma bereidt studenten voor met zowel een sterke conceptuele basis als een krachtige set vaardigheden en praktische hulpmiddelen.
 • Elke student heeft de mogelijkheid om het programma aan te passen aan hun eigen interesses en carrièredoelen door de selectie van optionele modules voor specialisatieroutes op gebieden zoals merkanalyses, public relations en crisiscommunicatie, en consumentenpsychologie en -communicatie.
 • Een scala aan co-curriculaire activiteiten en gastcolleges door vooraanstaande beoefenaars completeren het academische programma.

De erkenning van Chartered Institute of Marketing (CIM)

Het Chartered Institute of Marketing (CIM) is het toonaangevende professionele orgaan voor marketeers wereldwijd en bestaat om het marketingberoep te ontwikkelen, professionele normen te handhaven en de vaardigheden van marketingbeoefenaars te verbeteren. Middlesex University heeft de krachten gebundeld met CIM om onze studenten de mogelijkheid te bieden professionele CIM-kwalificaties te behalen via hun Graduate Gateway-programma. CIM-kwalificaties zijn zeer gewild bij werkgevers, en Graduate Gateway naast onze eigen diploma's, zorgt ervoor dat we onze studenten de beste kansen bieden voor een succesvolle marketingcarrière.

Programma-inhoud

Het MSc-programma voor bedrijfs- en marketingcommunicatie wordt aangeboden in voltijds (1 jaar) en deeltijd (2 jaar) studiemodi. Het programma bestaat uit twee verplichte modules die studenten gedurende een academiejaar zullen voltooien, elk ter waarde van 30 studiepunten. Jaarlange modules geven studenten meer tijd om het onderwerp in elke module op te nemen. Er zijn 15 kredietmodules beschikbaar als optionele modules. Deze duren meestal één periode. In aanvulling op deze modules, zullen kandidaten een 60 credit contextuele onderzoeksmethoden en proefschriftmodule voltooien die zal resulteren in de indiening van een onderzoeksrapport over een goedgekeurd onderwerp.

Wat ga je studeren over de MSc Corporate en Marketing Communications?

Met de cursus kunt u kiezen uit een reeks optionele modules die voortbouwen op de inhoud van de kernmodules en meer gespecialiseerde en niche-aspecten van communicatie verkennen. Als u bijvoorbeeld wilt focussen op marketingcommunicatie, dan zijn modules over reclame, ervaringsgerichte marketing en evenementen een geschikte route. Als u interesse hebt in consumenten en stakeholders binnen een communicatiecontext, dan zijn modules over psychologie, analyse en onderzoek geschikt voor u. Voor een meer strategische communicatie te benaderen dan modules op PR, zou de crisis communicatie en cross-culturele communicatie het zijn Pathway te volgen. Je krijgt ook de mogelijkheid om een proefschrift te voltooien op een gebied van marketingcommunicatie waarin je een bijzondere interesse hebt en overeenkomt met je carrière-specialisme.

Hieronder is de lijst van modules gegeven in MSc Corporate en Marketing Communications:

* "Niet alle optionele modules zijn mogelijk elk semester of jaar beschikbaar, omdat ze afhankelijk zijn van de inschrijving van studenten en hun interesse."

Module- en programma-informatie is indicatief en kan aan verandering onderhevig zijn.

 • Onderzoeksmethoden en proefschriften (60 studiepunten) - Verplicht
 • Communicatie, overtuiging en mediastrategie (30 studiepunten) - verplicht
 • Strategisch merkbeheer (30 credits) - Verplicht
 • Communicatie voor sociale verandering (15 credits) - Optioneel
 • Cross-culturele communicatie en wereldwijde merken (15 credits) - Optioneel
 • Guerrilla-marketing, goedkeuring van beroemdheden en promotie (15 credits) - optioneel
 • Creatieve strategie in adverteren (15 credits) - Optioneel
 • Public relations en crisiscommunicatie (15 credits) - Optioneel
 • Merkanalyses, methoden en strategieën (15 credits) - Optioneel
 • Experiential Marketing and Events (15 Credits) - Optioneel
 • Consumentenpsychologie (15 credits) - Optioneel

Onderwijs

Hoe wordt de MSc Corporate en Marketing Communications onderwezen?

De cursus biedt een aantal verschillende leerwijzen die u helpen uw begrip van het onderwerp te vergroten. Deze kunnen variëren van traditionele lezingen en seminarsessies waarin u concepten en theorieën behandelt, belangrijke vragen onderzoekt en taken uitvoert zoals het bedenken en analyseren van marketingactiviteiten. Je hebt ook groepslessen en individuele tutorials, neemt deel aan zelfgestuurd leren en neemt deel aan een residentie om het begrip van oefenproblemen te vergroten.

Beoordeling

U moet een aantal opdrachten voor beoordeling uitvoeren, met name examens en cursussen. De cursussen kunnen individuen zijn, zoals plannen, rapporten, memorandum en essays, of een groep die activiteiten omvat, waaronder presentaties en rapporten. Tutorials bevatten ook formele en informele feedback.

Toelatingseisen

kwalificaties

 • Normaal is een tweede klasse UK Honours degree of overzeese gelijkwaardige kwalificatie vereist op marketing-, communicatie- of bedrijfsgerelateerd gebied.
 • We accepteren ook een professionele kwalificatie van een vergelijkbare norm
 • Je bent van harte welkom om te solliciteren als je geen formele kwalificatie hebt, maar uitgebreide marketingervaring hebt, maar het kan zijn dat je moet komen voor een interview en / of het bewijs moet leveren dat je op PG-niveau kunt studeren.

Potentiële kandidaten worden aangemoedigd om contact op te nemen met ons Admissions Office voor individueel advies per geval.

Engelse taalvereisten (postgraduaat)

Alle programma's aan de Middlesex University Dubai worden in het Engels gedoceerd en aanvragers met een vooropleiding buiten Engelstalige landen (zoals het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Canada, Engeland, Ierland, Australië, Nieuw-Zeeland), moeten als volgt de Engelse taalvaardigheid aantonen :

 • IELTS Academic: 6.5 (minimum 6.0 in elke band)
 • TOEFL-gebaseerd op internet: 87 (21 in luisteren en schrijven, 22 in spreken en 23 in lezen)
 • PearsonPTE Academic: 58
 • PearsonPTE Algemeen: niveau 4

Toekomstige carrières en inzetbaarheid

Ons MSc-programma voor bedrijfs- en marketingcommunicatie bereidt afgestudeerden voor op een breed scala aan marketingcarrières in product- en serviceorganisaties, in openbare, particuliere en non-profitsectoren. Onze afgestudeerden streven een carrière na in alle aspecten van marketing, inclusief marketingonderzoek, productontwikkeling, merkbeheer, geïntegreerde marketingcommunicatie en detailhandel.

Succesvolle studenten zijn in staat geweest om vooruitgang te boeken of promotie te zoeken in verschillende soorten organisaties, waaronder reclamebureaus, PR-bedrijven, marktonderzoekbedrijven, winkels, radio- / tv-omroepen, adviesorganisaties, publicatiegroepen, banken en verzekeringsmaatschappijen, Filmbedrijven, tijdschriften en kranten en onderwijsinstellingen.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Middlesex University is a dynamic university with a reputation for innovation and excellence in teaching and research. Middlesex University Dubai is the first overseas campus of the internationally re ... Lees meer

Middlesex University is a dynamic university with a reputation for innovation and excellence in teaching and research. Middlesex University Dubai is the first overseas campus of the internationally renowned Middlesex University in London. The campus, which opened in January 2005, has over 3,000 students from over 100 nationalities and offers undergraduate and postgraduate programmes in a wide variety of subject areas. We are a truly global university committed to meeting the needs and ambitions of a culturally and internationally diverse range of students, by providing challenging academic programmes underpinned by innovative research, scholarship and professional practice. We prepare our students to be professional, skilled individuals fitted for the modern world, committed to lifelong learning and able to contribute to the communities in which they live and work. Lees Minder