MSc Archeologie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Dit programma is een op Pathways gebaseerde onderzoeksopleiding, met een sterke nadruk op de ontwikkeling van vaardigheden en specialismen in Hogere Archeologische Praktijken, Paleoanthropologie of Bioarcheologie. U kunt ervoor kiezen om u te concentreren op een van deze gebieden, of u kunt er de voorkeur aan geven om een ​​breed scala aan vaardigheden over deze specialismen te verwerven.

Je gaat je bezighouden met praktische archeologische materialen en situaties uit de hele wereld, inclusief mogelijkheden om samen te werken met een aantal belanghebbenden en partners in de archeologische sector door middel van een professionele plaatsing. Op deze manier verwerft u vaardigheden voor beroepsarbeid of aansluitend promotieonderzoek. Je programma wordt ingebed in de onderscheidende onderzoekscultuur van Southampton Archeology, met expertise van wereldklasse, diverse praktijken en contacten met de commerciële omgeving en de erfgoedsector.

De MSc Archaeology biedt u een keuze uit modules van alle specialismen zonder dat u zich hoeft te concentreren op een specifiek gebied. Je kunt je ook specialiseren in Pathways Higher Archaeological Practice Palaeoanthropology and Bioarchaeology

Belangrijke aspecten van het programma zijn beschikbaar in alle specialismen. Deze omvatten de verplichte proefschriftmodule, die zich zou moeten concentreren op een gebied van uw specialisme, als u er een gekozen heeft. Bovendien staan ​​modules van elke Pathway open voor u als opties, ongeacht uw gekozen specialisme. Op deze manier bent u in staat om een ​​persoonlijk en flexibel programma op maat van uw behoeften te bouwen.

Dit programma biedt mogelijkheden voor kredietwaardige stages bij organisaties die zich bezighouden met commerciële archeologie, erfgoedbeheer, veldwerkprojecten en / of musea. De plaatsingen worden meestal georganiseerd door de universiteit en zijn mogelijk beschikbaar voor studenten die alle specialismen volgen of ertussen.

Academische toelatingseisen

Eerste of tweede graad van de bovenste graad, of een gelijkwaardige norm in andere kwalificaties die door de universiteit zijn goedgekeurd op het gebied van archeologie, antropologie, aardrijkskunde, biologie, geschiedenis of een verwante discipline.

Engelstalige toelatingseisen

IELTS 6,5 algemeen, met minimaal 6,5 in lezen en schrijven, 6,0 in luisteren en spreken, of een gelijkwaardige standaard in andere kwalificaties die door de universiteit zijn goedgekeurd in een andere goedgekeurde Engelse taaltest.

Volwassen aanvragers

Studeren voor een graad later in het leven kan zeer de moeite waard zijn en volwassen studenten zijn vaak een van onze meest succesvolle. Als u ouder bent dan 21 en denkt dat u baat zou hebben bij studies op graadniveau, kunnen we flexibeler zijn met betrekking tot onze toelatingseisen. Voor voltijdcursussen verwachten selecteurs dat u uw betrokkenheid toont door middel van een recente, serieuze studie, bijvoorbeeld een of twee A-niveau-passen, een succesvolle voltooiing van een Open University-basiscursus of een geschikte toegangscursus. We zullen ook rekening houden met relevante professionele ervaring. Uw aanvraag zal op individuele verdienste worden behandeld en mogelijk wordt u gevraagd om een ​​sollicitatiegesprek bij te wonen.

Typische cursusinhoud

Programma-inhoud kan variëren, afhankelijk van het specialisme dat u volgt. Elk specialisme wordt geconsolideerd door middel van verplichte modules die een stevige basis bieden in het door u gekozen gebied. Dit wordt aangevuld door diverse optionele modules die u de flexibiliteit bieden om een ​​op maat gemaakte vaardigheid op te stellen die past bij het door u gekozen carrièrepad. Betrokkenheid bij partners in de commerciële sector stelt u in staat om een ​​scala aan benaderingen van archeologische praktijken en hun articulatie te ervaren met op onderzoek gebaseerde benaderingen.

Leren en beoordelen

Archeologie is een divers en breed onderwerp, en onze benadering van onderwijzen en leren weerspiegelt de brede reikwijdte. Leeractiviteiten omvatten het volledige scala aan onderwijs- en leermethoden: van lezingen, seminars en laboratoriumwerk, tot discussiegroepen en praktijkgerichte praktijkinstructies, zowel binnen als buiten. De verscheidenheid aan aangeboden activiteiten stelt studenten in staat om te werken aan hun sterke punten evenals het ontwikkelen van competentie op nieuwe gebieden. Het scala aan leer- en lesmethoden is goedgekeurd om ervoor te zorgen dat afgestudeerden van het programma kennis krijgen van de verschillende omstandigheden waarin we werken, evenals het vertrouwen in een verscheidenheid aan academische en professionele settings.

  • Het specialisme in de Hogere Archeologische Praktijk richt zich sterk op praktische elementen, waaronder leeractiviteiten die zijn ontworpen om situaties in de praktijk in het veld en in post-opgravingen na te bootsen. Je krijgt de kans om met een breed scala aan archeologische materialen te werken en activiteiten omvatten projectmatig werken, veld- en laboratoriumgebaseerde elementen, en rapportage en publicatie.
  • Het specialisme in Paleoanthropologie wordt gegeven door middel van lezingen en seminars, met excursies en museumbezoeken om u vertrouwd te maken met belangrijke onderzoeksvragen, benaderingen en materialen.
  • Het specialisme in Bioarchaeology is sterk in laboratoria, waarin je wordt aangemoedigd om tijd te besteden aan het werken met verzamelingen van menselijk en faunaal skeletmateriaal om vertrouwd te raken met de aard, de potentiële en culturele context.
  • De MSc Archeology combineert alle hierboven beschreven onderwijs- en leerbenaderingen.

Uw contacturen zijn afhankelijk van de keuzes van uw module / optie. Volledige informatie over contacturen vindt u in afzonderlijke moduleprofielen.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Over 6,500 international students from more than 135 countries choose to study at the University of Southampton each year. In addition, we have links with universities and partners around the world, m ... Lees meer

Over 6,500 international students from more than 135 countries choose to study at the University of Southampton each year. In addition, we have links with universities and partners around the world, making us a truly international institution. Here at Humanities, we are fascinated by people and their activities and achievements over the centuries, from prehistory to the modern day. We are well-known for ground-breaking and internationally-significant research and education across our wide-ranging disciplines, most of which are ranked in the top ten across British universities. Lees Minder