MSc Aquaculture: Sustainable Aquaculture

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Studeer aan het wereldberoemde instituut voor aquacultuur - een toonaangevend internationaal centrum voor de productie van duurzame visproducten en de grootste in zijn soort ter wereld. Het Instituut brengt wereldklasse, multidisciplinaire onderzoekers samen om een ​​breed scala van mondiale uitdagingen aan te pakken waarmee de industrie en de samenleving worden geconfronteerd.

Onze Masters in duurzame aquacultuur onderzoekt de principes van de aquacultuur en de belangrijkste factoren die van invloed zijn op de levensvatbaarheid van aquatische veehouderij en voedselproductiesystemen. Je krijgt inzicht in biologie van waterdieren, milieukwesties, voeding, voortplanting en genetica, ziektebeheer en gezondheidsmanagement.

Met praktische toepassing als kern van je studie, kun je ervoor kiezen om je te concentreren op specifieke aspecten van duurzame aquacultuur, waaronder:

 • Geavanceerd beheer van de kweek
 • Aquacultuurbeleid en planning
 • Analyse van levensonderhoud
 • Milieubeheer en biodiversiteit
 • Voerformulering en middelen
 • Controle van de gezondheid van waterdieren
 • Epidemiologie
 • Ecotoxicologie

U kunt ook de commerciële activiteiten van duurzame aquacultuur verkennen, met optionele modules voor marketing, bedrijfskunde en economie. Je leert de vaardigheden die nodig zijn om aquacultuurbedrijven en ontwikkelingsprojecten op te zetten, te beheren en te beoordelen vanuit de industrie of publieke sector.

Een flexibele cursus

Deze cursus is zeer modulair en is ontworpen om aanzienlijke flexibiliteit te bieden om te leren terwijl een hoge standaard van training wordt gehandhaafd. Met deze structuur kunt u meer onderwerpkeuzes maken die uw toekomstige carrière ten goede komen.

Er zijn een aantal studieresultaten beschikbaar. Deze verschillen voornamelijk in hun gedefinieerde pad van vereiste modules - gespecialiseerde resultaten hebben meer verplichte modules waarbij de graad Duurzame Aquacultuur een grotere keuze heeft. De uitkomsten zijn:

 • Master of Science / Postgraduate Diploma in Aquaculture and the Environment
 • Master of Science / Postgraduate Diploma in Aquaculture Bedrijfsbeheer
 • Master of Science / Postgraduate Diploma in Aquaculture and Development
 • Master of Science / Postgraduate Diploma in Aquatic Food Security

De cursus is ook beschikbaar op basis van block-release (door een individuele of een reeks modules te selecteren) gedurende een periode van maximaal vijf academische jaren.

Belangrijkste redenen om bij ons te studeren

 1. Met onze flexibele cursus kunt u meer onderwerpkeuzes maken die uw toekomstige carrière ten goede komen.
 2. Je studeert aan het Institute of Aquaculture, een toonaangevend internationaal centrum voor duurzame visproductie.
 3. We werken nauw samen met de aquacultuursector in meer dan 20 landen.

Cursus Doelstellingen

Het Instituut voor Aquacultuur is nauw betrokken geweest bij de wereldwijde uitbreiding van de aquacultuur, aanvankelijk door de ontwikkeling en verbetering van de bestaande productiesystemen en de ontwikkeling van nieuwe landbouwgewassen.

De afgelopen jaren heeft ons onderzoek zich gericht op het vergroten van de duurzaamheid en veiligheid van de ontwikkeling en praktijk van de aquacultuur en op het verbeteren van de efficiëntie van het gebruik van natuurlijke hulpbronnen. Je hebt de unieke kans om in verband te worden gebracht met deze activiteiten en een inzicht te krijgen in alle aspecten van aquacultuurwetenschappen en ontwikkeling wereldwijd.

Onze studenten

Onze studenten hebben een breed scala aan achtergronden. Velen hebben een eerste graad in natuurwetenschappen; anderen hebben kwalificaties in landbouw, techniek, zaken en financiën of informatietechnologie. Velen hebben enige eerdere werkervaring en we verwelkomen meer volwassen kandidaten die op zoek zijn naar een stapsgewijze verandering in hun carrière. De diversiteit en ervaring van studenten in het programma dragen aanzienlijk bij aan het leren van iedereen en zorgen ervoor dat het programma relevant is voor en verbonden is met de wereldwijde aquacultuurindustrie.

Onze MSc Aquaculture-cursussen zijn ook erg internationaal. In 2016-17 waren er 42 MSc-studenten in onze cursussen uit ongeveer 25 verschillende landen. Dit betrof studenten uit Europa, het Nabije / Midden-Oosten, Afrika, Azië, Noord- en Zuid-Amerika en Australazië.

Cursus details

De volledige mastercursus voor elke graaduitkomst is onderverdeeld in zes onderwezen modules, die 12 vakgebieden, of onderwerpen, en een enkele onderzoeksprojectmodule bevatten. De totale cursus is verdeeld in drie delen.

Funderingsmodules (september tot december)

Er zijn drie verplichte modules, bestaande uit zes studieterreinen, die achtereenvolgens worden gevolgd, en die instructies geven over elementaire aquacultuurconcepten en vaardigheden. Succesvolle afronding van alle basismodules kwalificeert u voor een postdoctoraal certificaat in duurzame aquacultuur. Studenten selecteren een bepaald benoemde studieresultaat aan het einde van de funderingsmodules. Onderwerpen van studie binnen de geavanceerde modules worden vervolgens op de juiste manier gekozen.

Geavanceerde modules (januari tot april)

Je moet drie geavanceerde modules kiezen die zes van 12 aangeboden studieactiviteiten beslaan (keuzes zijn afhankelijk van het te behalen eindcijferresultaat). Succesvolle afronding van de geavanceerde modules, na de stichtingsmodules, kwalificeert u voor een postdoctoraal diploma in een geselecteerde uitkomst van de genoemde graad.

Onderzoeksprojectmodule (april tot augustus)

De module Onderzoeksproject wordt voltooid in een vakgebied dat een aanvulling vormt op de gekozen opleiding of het door u genoemde resultaat. Deze projecten kunnen in het laboratorium of in het veld zijn, of een analyse / rapport van een bureauonderzoek omvatten. Succesvolle afronding van de module, volgend op de basis- en geavanceerde modules, kwalificeert je voor een MSc in een geselecteerde graad.

Onderwijs

Een verscheidenheid van onderwijsbenaderingen wordt gebruikt in de cursus. Naast lezingen, workshops, seminars, case-study's, veld- en laboratoriumoefeningen, worden een aantal kleine projecten toegewezen tijdens de cursus. Deze zijn een integraal onderdeel van het onderwijs en zullen de studenten alleen of in groepen betrekken. Deze projecten kunnen een schriftelijke uitkomst of een presentatie vereisen aan collega's en andere medewerkers en studenten.

Veldwerk

Er zullen een aantal veldoefeningen gedurende de cursus zijn. Sommige reizen kunnen meerdere nachten van Stirling inhouden.

Beoordeling

Gedoceerd met modulebeoordeling is continu, met korte tests, seminars, essays, praktische rapporten, kritische en computationele analyse, veldopdrachten en projectrapporten. De module Onderzoeksproject wordt onderzocht aan de hand van een geschreven proefschrift, een persmededeling en een seminarpresentatie die wordt bezorgd aan collega's, supervisors en de externe examinator.

Klaslokaal uren

De cursus Duurzame Aquacultuur omvat intensief onderwijs en studie. Een standaarddag omvat hoorcolleges, practica, werkcolleges of groepswerk tussen 9.30 uur en 16.30 uur, waarbij opdrachten extra tijd in beslag nemen in avonden of weekenden. Er zijn soms excursies die eerder beginnen of later terugkeren of meerdere nachten weg van Stirling inhouden.

Course director

John Bostock
+44 (0) 1786 466575
jcbostock@stir.ac.uk

Vergoedingen - 2020/2021

 • In het buitenland: £ 20.750
 • Thuis / EU: £ 8.500
Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society.

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society. Lees Minder