MSc Applied Linguistics

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Dit programma legt een sterke nadruk op het ontwikkelen van vaardigheden en kennis die kunnen worden toegepast in professionele omgevingen.

Dit is een intensief éénjarig programma in wat men 'sociaal relevante taalwetenschap' zou kunnen noemen.

In Toegepaste Linguïstiek putten we uit kennis over taal, hoe het werkt en hoe het wordt gebruikt om bij te dragen aan echte problemen.

We onderzoeken het taalgebruik in verschillende sociale settings (bijv. Taalgebruik in alledaagse conversaties, in educatieve settings, in medische settings etc.). We richten ons op taalvariabiliteit (bijv. Tweetaligheid, accenten, dialecten, etc.) versus sociale diversiteit (bijv. Geslacht, klasse, etniciteit enz.). We gaan ook na hoe kennis over taal, zoals die feitelijk in echte sociale omgevingen wordt gebruikt, (kan worden gemaakt) van invloed is op het leven van mensen.

Het programma profiteert van een lange en gerespecteerde academische traditie . Edinburgh was de eerste Britse universiteit die een programma in de Toegepaste Linguïstiek aanbood en de eerste School voor Toegepaste Linguïstiek ooit werd opgericht in 1957 door wijlen professor Ian Catford.

  • We staan in de top 5 van universiteiten voor taalkunde ter wereld (QS World University Rankings per onderwerp 2019)
  • Taalonderzoek in Edinburgh staat op de eerste plaats in Schotland en op de tweede plaats in het Verenigd Koninkrijk in de THE-ranglijst volgens de REF 2014
  • Je maakt deel uit van een leergemeenschap met een van de grootste concentraties van taalwetenschappers in het VK
  • Edinburgh was de eerste Britse universiteit die een programma in de toegepaste taalkunde aanbood

Dit programma bestaat uit twee semesters van verplichte verplichte en keuzevakken, gevolgd door een proefschrift

Het programma verdeelt in twee delen: een onderwezen component, overeenkomend met het Diploma, en een proefschriftcomponent.

Vooruitgang tot het proefschrift is afhankelijk van succesvolle afronding van de aangeleerde component. Het proefschrift vereiste, indien met succes voldaan, leidt tot de toekenning van de MSc in Toegepaste Linguïstiek.

De aangeleerde component van het programma verdeelt in twee delen. Het eerste deel, dat handig kerncursussen wordt genoemd, introduceert u de basisconcepten, problemen en methoden in de taalkunde. Dit deel van het programma is verplicht. In het tweede deel van de geleerde component, handig genoemd opties, kunt u kiezen uit een pool van beschikbare cursussen en, onder begeleiding, een programma afstemmen op uw specifieke interesses.

Het proefschrift bestaat uit een stukje onafhankelijk onderzoek van ongeveer 8.000 woorden bedoeld om kennis van de literatuur en onderzoeksvaardigheden op een bepaald gebied van de toegepaste taalkunde aan te tonen.

Dit programma biedt je een scala aan kennis en vaardigheden om je voor te bereiden op verschillende loopbaantrajecten

Veel van de algemene onderzoeksvaardigheden die in het programma worden aangeleerd, zoals kwantitatieve analyse en wetenschappelijke rapportage, zijn ook overdraagbaar naar andere onderzoeksgebieden. Het programma kan als een zelfstandige master worden genomen, maar biedt ook een ideale voorbereiding op een promotieonderzoek.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The School comprises Philosophy, Psychology and Language Sciences (Linguistics and English Language). The school aims to maintain its internationally-renowned reputation for research and to use this a ... Lees meer

The School comprises Philosophy, Psychology and Language Sciences (Linguistics and English Language). The school aims to maintain its internationally-renowned reputation for research and to use this as a solid foundation for teaching. Lees Minder