MSc Advanced Food Safety

Algemeen

Beschrijving van opleiding

MSc Advanced Food Safety

64442_pexels-photo-375889.jpeg

De MSc in Advanced Food Safety is afgestemd op studenten die zich richten op, of momenteel werkzaam zijn in de agrovoedingsindustrie en aanverwante sectoren en een unieke kwalificatie bieden op het gebied van voedselveiligheid en -beveiliging.

Het Institute for Global Food Security (IGFS), is een van de vier wereldwijde onderzoeksinstituten van de universiteit, die de wereld leidt in het aanpakken van een van de grootste uitdagingen: hoe de veiligheid van ons voedsel te waarborgen.

De voedselvoorziening in de wereld neemt af. De productie ervan staat onder toenemende druk en dus zullen veiligheidsproblemen vaker voorkomen.

De nadruk van het programma ligt op nieuwe en opkomende kwesties binnen het veld, met de nadruk op ontwikkelingen in analytische benaderingen voor het bewaken en reguleren van voedselveiligheid, authenticiteit en veiligheid.

WAAROM KONINGIN'S?

Je studeert aan een universiteit die voorop liep bij het ontrafelen en begrijpen van het paardenvleesschandaal.

Toen paardenvlees werd ontdekt in rundvleesproducten in 2013, was professor Chris Elliott de wetenschappelijke expert die de overheid en de media wensten voor analyse en actie.

Er worden speciaal gebouwde onderwijs- en onderzoeksfaciliteiten gebouwd voor het Institute of Global Food Security, binnen het nieuwe £ 39 miljoen gebouw voor biologische wetenschappen dat in 2018 wordt geopend.

CURSUS DETAILS

Je leert over opkomende kwesties op het gebied van voedselveiligheid en richt je op analytische benaderingen voor het bewaken en reguleren van voedselveiligheid, authenticiteit en veiligheid.

Je bestudeert kernonderwerpen in het veld:

 • Voedselveiligheid, gezondheid en ziekte;
 • Voedselauthenticiteit en traceerbaarheid;
 • Chemische / biologische gevaren bij diervoeders en mensenvoeding;
 • Huidige en opkomende analytische technologieën om voedselveiligheidsincidenten te voorkomen.

MODULE ONDERWERPEN

Je wordt beoordeeld door permanente evaluatie en onderzoek op de volgende gebieden:

 • Advanced Food Bio-analyse
 • Agri-food Traceerbaarheid en fraude
 • Bio-ondernemerschap en geavanceerde vaardigheden
 • Voedselveiligheid, gezondheid en ziekte
 • Stichtingen voor onderzoek in de biowetenschappen
 • Boekbeoordeling

Onderzoeksproject (driemodule)

Je voltooit een laboratorium-gebaseerd, voedselveiligheid gerelateerd onderzoeksproject.

FACILITIES

Zoals je zou verwachten voor dit steeds veranderende onderzoeksgebied, gebruik je zowel traditionele apparatuur als de nieuwste bioanalytische technologie die wordt gebruikt op het gebied van voedselveiligheid en voedselveiligheid.

Deze omvatten:

 • GC-, HPLC- en UPLC-scheidingsplatforms
 • ICP, IR, qToF en QqQ massaspectrometers
 • Microbiologische onderzoeksfaciliteiten
 • Productie van antilichamen en ontwikkeling van biomolecuul bindmiddel
 • Celkweeksuite en bioanalytische testdetectiesystemen
 • NMR-, NIR- en Raman-spectrometers
 • Proteomische en metabolomische profileergereedschappen
 • RT-PCR, transcriptomische profilering, sequentiëring van de volgende generatie
 • Multiplex biosensor platforms en LFD-ontwikkeling

BEOORDELING

Permanente evaluatie van cursussen, examens en beoordeling van modules uitsluitend op basis van ingediende werk in verband met de individuele studie. Aan een MSc wordt onderscheid toegekend voor studenten die een proefschrift behalen en een gemiddeld cijfer van meer dan 70 procent, en met lof voor meer dan 60 procent.

Een belangrijk onderdeel van deze graad is de afronding van een laboratoriumgebonden onderzoeksproject rond voedselveiligheid.

Sleutelmodules die continu worden beoordeeld met examens en die gedurende twee semesters worden afgeleverd, zijn onder meer:

 • Voedselveiligheid, gezondheid en ziekte
 • Advanced Food Bio-analyse
 • Stichtingen voor onderzoek in de biowetenschappen
 • Agri-food Traceerbaarheid en fraude
 • Bio-ondernemerschap en geavanceerde vaardigheden
 • Boekbeoordeling
 • Onderzoeksproject

LEREN EN LEREN

Bij Queen's willen we een hoogwaardige leeromgeving bieden met intellectuele nieuwsgierigheid, innovatie en beste praktijken op het gebied van leren, lesgeven en ondersteuning van studenten, zodat de student zijn volledige academische potentieel kan bereiken.

Op de MSc in Advanced Food Safety doen we dit door een reeks leerervaringen aan te bieden die onze studenten in staat stellen om met vakdeskundigen in contact te komen, attributen en perspectieven te ontwikkelen die hen zullen toerusten voor leven en werken in een mondiale samenleving en gebruik maken van innovatieve technologieën en een bibliotheek van wereldklasse die hun ontwikkeling als onafhankelijke, levenslange leerders verbetert.

In een combinatie van ochtend- en middaglessen zijn voorbeelden van de geboden kansen voor het leren van deze cursus lezingen, praktische laboratoriumervaringen, zelfstudie en begeleid onderzoek om de inzetbaarheid te verbeteren.

64443_pexels-photo-264537.jpeg

CARRIERE VOORUITZICHTEN

Bij het Institute for Global Food Security hebben we sterke banden met de industrie, bedrijven en overheidsinstanties, zodat je als afgestudeerde van de cursus uitstekende kansen hebt, zowel lokaal als daarbuiten, zoals China en Thailand.

Vorige afgestudeerden zijn gegaan naar de werkgelegenheid in:

 • Lokale en internationale agrovoedingssector
 • Diagnostische dienstverlenende bedrijven
 • Onderzoeks- en regelgevende analistenlaboratoria
 • Verder onderzoek, bijvoorbeeld op doctoraatsniveau

De postdoctorale studenten van Queen profiteren van buitengewone voordelen. Unieke initiatieven, zoals Degree Plus en Researcher Plus, versterken onze inzet voor inzetbaarheid, terwijl innovatieve leiderschaps- en executive-programma's naast sterlingintegratie met bedrijfsexperts onze studenten helpen om belangrijke leiderschapsposities te verwerven, zowel nationaal als internationaal.

TOELATINGSEISEN

Normaal gesproken is een diploma van 2,2 Honours of hoger op een relevant wetenschapsgebied of een gelijkwaardige kwalificatie aanvaardbaar voor de universiteit. Kandidaten met kwalificaties van minder dan 2,2 Honours degree-standaard (of een gelijkwaardige kwalificatie die aanvaardbaar is voor de universiteit) zullen van geval tot geval in overweging worden genomen als zij een passende ervaring kunnen aantonen die voor de school aanvaardbaar is.

ERKENNING VAN EERDER EXPERIENTIAAL LEREN (RPEL)

Toelating tot de opleiding (en) onder Erkenning van Prior Experiential Learning (RPEL) is toegestaan in de volgende omstandigheden:

 • Een lager niveau van prestaties in een Honours diploma, in combinatie met passende ervaring
 • Aanvragen worden overwogen op basis van ervaringsleren in combinatie met een sub-Honours kwalificatieniveau

AANVULLENDE INFORMATIE VOOR INTERNATIONALE STUDENTEN

Internationale studenten die een aanvraag willen indienen bij Queen's University Belfast (en voor wie Engels niet hun eerste taal is), moeten hun bekwaamheid in het Engels kunnen aantonen om ten volle te kunnen profiteren van hun studie of onderzoek. Niet-EER-onderdanen moeten ook voldoen aan de Britse Visa en Immigration (UKVI) immigratievereisten voor de Engelse taal voor visumdoeleinden.

Bewijs van een IELTS * -score van 6,0, met niet minder dan 5,5 in elk onderdeel, of een gelijkwaardige kwalificatie die aanvaardbaar is voor de universiteit is vereist.

* Genomen in de afgelopen 2 jaar.

Als je je Engelse taalvaardigheid wilt verbeteren voordat je dit programma opent, biedt onze partner INTO Queen's University Belfast een reeks Engelse taalcursussen. Deze intensieve en flexibele cursussen zijn bedoeld om uw Engels vermogen om toegang te krijgen tot dit programma te verbeteren.

KOSTEN

Er is een reeks financieringsmogelijkheden en beurzen beschikbaar voor degenen die overwegen om bij Queen's te studeren.

Postdoctorale leningen

De Afdeling voor de Economie zal een collegegeld lening van maximaal £ 5.500 per NI / EU student voor postdoctorale studie.

Een postgraduaatsleningsysteem in het VK biedt door de overheid gesteunde studieleningen tot £ 10.609 voor academische cursussen en onderzoek in alle vakgebieden. Criteria, subsidiabiliteit, terugbetaling en aanvraaginformatie zijn beschikbaar op de website van de Britse overheid.

Beurzen

Informatie over beurzen voor internationale studenten is beschikbaar op http: // www. QUB .ac.uk / International / International-students / International-scholarships /.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The Faculty of Medicine, Health & Life Sciences at Queen’s University Belfast has a reputation for excellence in education and research - a reputation which is reflected in our position in the top ... Lees meer

The Faculty of Medicine, Health & Life Sciences at Queen’s University Belfast has a reputation for excellence in education and research - a reputation which is reflected in our position in the top ten universities in the UK for Research Intensity. Lees Minder