MSc Accounting

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Cursus beschrijving

Vergroot uw carrièrevooruitzichten door een geavanceerde kennis van boekhoudkundige theorie en praktijk te ontwikkelen en bereid u voor op een leidende rol in het accountantsberoep.

Onze nieuwe specialistische MSc Accounting cursus helpt je een diepgaand inzicht te krijgen in de theorie en de praktijk van de boekhouding en je kritisch denken. Je maakt kennis met verschillende aspecten van boekhoudkundig onderzoek en hebt begeleiding geboden bij het uitvoeren van het onderzoek. Je gaat door met denken en debatteren over hedendaagse kwesties in financiële rapportage, managementaccount, auditing en governance. Deze vaardigheden worden niet alleen gewaardeerd door werkgevers, maar bereiden studenten ook voor op een onderzoekscarrière in de academische wereld.

Veel van onze accounting academici hebben een nauwe band met het accountantsberoep, waardoor u van deze links kunt profiteren.

CFA-training

We hebben samengewerkt met Kaplan Schweser om de voorbereiding van studenten op de CFA-examens te vergemakkelijken. Studenten die onze financiële masterstudenten bijwonen - MSc Accounting, MSc Accounting en Finance, MSc Finance, MSc Finance en Business Economics en MSc Quantitative Finance - die goed presteren in Semester 1 en een sterke interesse tonen in CFA, krijgen gratis toegang tot Kaplan's online trainingsmateriaal voor CFA Part One.

Kaplan is een wereldwijd opererend bedrijf dat professionele training biedt en particulieren en organisaties helpt bij het verkrijgen van financiële certificeringen en benamingen. Zij zullen onze studenten ondersteunen door hen toegang te geven tot lesmateriaal, online vragenbanken en voortgangstests, evenals door proefexamens. Ze bieden ook tutor-ondersteuning en 1-2-1 sessies.

Studenten schrijven zich in voor het CFA-programma om een ​​sterke basis te leggen voor geavanceerde analyse van investeringen en real-world portfolio managementvaardigheden. Voorbereiding op het niveau I-examen is de eerste stap naar het behalen van de Chartered Financial Analyst ® (CFA) -referentie, de meest gerespecteerde en erkende investeringsbenaming ter wereld.

Trading BootCamp Week

Elk jaar voert Alliance MBS een vijfdaags Trading BootCamp uit voor alle huidige studenten die MSc Accounting and Finance, MSc Finance, MSc Finance en Business Economics en MSc Quantitative Finance studeren. Deze handelssimulaties bieden studenten een ervaring van echte handel en de mogelijkheid om in contact te komen met hedendaagse financiële markten, waardoor ze hun klassentheorie in de praktijk kunnen toepassen.

Om de Trading BootCamp te leveren, heeft de School samengewerkt met Amplify Trading om diegenen te bieden die de financiële sector willen betreden met een cruciale vaardigheden. Amplify Tradings is een wereldwijd financieel handels- en trainingsbedrijf dat opleidingen biedt aan enkele van 's werelds grootste financiële instellingen, zoals HSBC, Citigroup en Deutsche Bank. Ze hebben speciale software ontwikkeld waarmee studenten een live handelsvloer kunnen ervaren en twee ervaren handelaren zullen de training van één week afleveren.

Elke dag zijn er vier uur lessen in de ochtend gevolgd door vier uur handelspraktijk in de middag. Via live breaking news, economische gegevens en geopolitieke evenementen kunnen studenten hun kennis, technische expertise en risicobeheer toepassen bij het verhandelen van verschillende beleggingscategorieën.

Dit is een fantastische kans voor boekhoudkundige en financiële studenten bij Alliance MBS en is een andere manier waarop we studenten voorbereiden op succesvolle carrières na hun afstuderen.

De financiële zone

De financiële zone in Alliance Manchester Business School geeft u toegang tot een van de meest uitgebreide collecties van gespecialiseerde financiële en zakelijke databases in het Verenigd Koninkrijk die worden gebruikt door toponderzoekers over de hele wereld. Deze omvatten Bloomberg, Datastream, Thomson ONE, Compustat, WRDS, Capital IQ en nog veel meer. Lees meer over de gespecialiseerde financiële en zakelijke databases

Speciale functies

Worshipful Company of International Bankers Affiliation

Onze cursussen in accounting en finance divisies zijn nu verbonden aan de Worshipful Company of International Bankers (WCIB). Dit betekent dat elk jaar de beste dissertatie uit de volgende vier cursussen de WCIB-prijs ter waarde van £ 300 zal ontvangen.

 • MSc Accounting en Finance
 • MSc Finance
 • MSc Finance and Business Economics
 • MSc Quantitative Finance

De winnaar zal ook deelnemen aan de competitie voor de prestigieuze WCIB Lombard Prijs. De Lombard-prijs bestaat uit een solide zilveren Armada-gerecht, een cheque van £ 1500, een eenjarig erelidmaatschap van het bedrijf en aanwezigheid bij het jaarlijkse banket om de prijs te verzamelen.

Cursus en beoordeling

Beoordeling is door het geven van examens, cursussen, opdrachten, groepsevaluatie en presentaties en uiteindelijk door een proefschrift met 60 credits.

Gegevens van de cursuseenheid

(Alle aangeleerde opleidingsonderdelen zijn 15 studiepunten)

Semester 1

 • Corporate Financial Reporting
 • Kwantitatieve onderzoeksmethoden in accounting

Twee keuzevakken van:

 • Assurance en geloofwaardige bedrijfsrapportage
 • International Accounting Practice and Regulation
 • Interdisciplinaire perspectieven op boekhouding

Semester 2

 • Geavanceerde Management Accounting
 • Kwalitatieve onderzoeksmethoden

Twee keuzevakken van:

 • Corporate Governance in een boekhoudkundige context
 • Elementen van marktgebaseerd boekhoudkundig onderzoek
 • Analyse van financiële overzichten

Zomerperiode

Dissertatie (60 studiepunten)

 • Pas het geleerde deel van de cursus toe op wat je hebt geleerd.
 • Normaal bestaat dit uit een literatuuronderzoek gevolgd door een werkstuk op basis van kwalitatief of statistisch onderzoek

Voorbeelden van recente projectthema's voor boekhouden en financiële dissertatie:

 • Prestatierapporten door Britse beursgenoteerde bedrijven onder IFRS
 • Auditpraktijk en professionalisering
 • Managementcontrolesystemen in organisaties
 • Veldgericht kwalitatief onderzoek naar innovatie en verandering in management accounting
 • Auditmarkten in opkomende economieën
 • Corporate governance en kwaliteit van de inkomsten

Ondersteuning van handicaps

Praktische ondersteuning en advies voor huidige studenten en sollicitanten is verkrijgbaar bij de Disability Advisory and Support Service. E-mail: dass@manchester.ac.uk

Carrièremogelijkheden

Deze cursus zal helpen om je vaardigheden, vaardigheden en kennis te verbeteren. Het bereidt je voor op een carrière bij topbedrijven in het accountantsberoep. Als u bovendien beschikt over buitenlandse professionele boekhoudkwalificaties, kan een succesvolle afronding van de cursus uw carrière een boost geven.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Alliance Manchester Business School is one of the UK’s first two business schools, set up in 1965), and is now the largest campus-based business and management school in the UK. Manchester is recognis ... Lees meer

Alliance Manchester Business School is one of the UK’s first two business schools, set up in 1965), and is now the largest campus-based business and management school in the UK. Manchester is recognised for its original thinkers: our long and proud history of research excellence continues the spirit of innovation and achievement for which the city is renowned. Lees Minder