MSc Accounting en Finance

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Wilt u "de taal van het bedrijfsleven" kunnen spreken en financiële besluitvorming en financiële instellingen begrijpen? Wilt u worden onderwezen en begeleid door vooraanstaande academici terwijl u vrijstellingen verkrijgt van de professionele examens van de Association of Chartered Certified Accountants (ACCA) en het Chartered Institute of Management Accountants (CIMA)?

Boekhouding is het proces van het samenvatten, analyseren en rapporteren van financiële transacties om geïnformeerde oordelen en beslissingen door gebruikers van de informatie mogelijk te maken.

Finance kijkt naar hoe bedrijfsmanagers en investeerders financiële beslissingen nemen, hoe zij hun risico beheren en hoe financiële markten functioneren.

De MSc in Accounting and Finance biedt studenten inzicht in zowel het theoretische kader als de praktische vaardigheden die nodig zijn om in de mondiale financiële omgeving te werken.

highlights

Accounting and Finance bij Queen's staat op de 8e plaats in het VK in de Complete University Guide 2020.

Professionele accreditaties

 • Het programma is geaccrediteerd door ACCA (de Association of Chartered Certified Accountants), de wereldwijde organisatie voor professionele accountants. Studenten worden vrijgesteld van de examens F1 (Accountant in Business), F2 (Management Accounting), F3 (Financial Accounting), F4 (Corporate and Business Law), F5 (Performance Management) F7 (Financial Reporting) en F9 (Financial Management). Degenen die de laatste route van het Academic Research Project volgen (in tegenstelling tot het traditionele proefschrift) zullen ook gebruik maken van de ACCA-vrijstelling voor paper F8 (Audit and Assurance). Het programma maakt ook deel uit van de CIMA-versnelde route, waarmee studenten de CIMA-mastergateway-beoordeling kunnen afleggen na voltooiing van het MSc-programma. Er worden vrijstellingen verleend voor: CIMA-certificaatniveau BA1 Fundamentals of Business Economics, BA2 Fundamentals of Management Accounting, BA3 Fundamentals of Financial Accounting BA4 Fundamentals of Ethics, Corporate Governance en Business Law; CIMA Operationeel niveau P1 Management Accounting; CIMA Management niveau P2 Advanced Management Accounting; F2 Geavanceerde financiële rapportage. Studenten die de toegangspoortroute niet willen volgen, komen in aanmerking voor vrijstellingen van het certificaatniveau en zullen rechtstreeks deelnemen aan de objectieve tests op operationeel niveau van de CIMA-beroepskwalificatie.
 • Studenten krijgen de kans om te horen van professionals uit de industrie die regelmatig gastcolleges geven en hebben de mogelijkheid om daarna te netwerken.

Beroepsvrijstellingen

Het programma is geaccrediteerd door ACCA (de Association of Chartered Certified Accountants), de wereldwijde organisatie voor professionele accountants. Studenten worden vrijgesteld van de examens F1 (Accountant in Business), F2 (Management Accounting), F3 (Financial Accounting), F4 (Corporate and Business Law), F5 (Performance Management) F7 (Financial Reporting) en F9 (Financial Management). Degenen die de laatste route van het Academic Research Project volgen (in tegenstelling tot het traditionele proefschrift) zullen ook gebruik maken van de ACCA-vrijstelling voor paper F8 (Audit and Assurance).

Vanaf 2018: met de CIMA-versnelde route kunnen studenten de CIMA-mastergateway-beoordeling afleggen na voltooiing van het MSc-programma. Vrijstellingen worden erkend voor:

 • CIMA-certificaatniveau BA1 Fundamentals of Business Economics BA2 Fundamentals of Management Accounting BA3 Fundamentals of Financial Accounting BA4 Fundamentals of Ethics, Corporate Governance en Business Law
 • CIMA Operationeel niveau P1 Management Accounting
 • CIMA Management niveau P2 Advanced Management Accounting F2 Advanced Financial Reporting

Studenten die de toegangspoortroute niet willen volgen, komen in aanmerking voor vrijstellingen van het certificaatniveau en zullen rechtstreeks deelnemen aan de objectieve tests op operationeel niveau van de CIMA-beroepskwalificatie.

Faciliteiten van wereldklasse

 • De module Corporate Finance wordt gegeven in de Trading Room. Studenten hebben toegang tot Bloomberg-software, een marktleider in financieel nieuws, data en analyse, die door veel financiële instellingen wordt gebruikt.
 • Studenten willen misschien lid worden van de Trading and Investment Club, een door studenten gerunde organisatie die haar leden wil informeren over handelen en beleggen door middel van gastsprekers, wedstrijden en educatieve seminars. Het Student Managed Fund, dat gebruik maakt van echt geld, geeft studenten de mogelijkheid om deel uit te maken van een vermogensbeheerproces.

Ervaring van studenten

Studenten gebruiken en hebben toegang tot software zoals Stata, Excel, Matlab en databases zoals Thomson one banker, DataStream en Bloomberg.

calculator, calculation, insurance

Cursusstructuur

Het programma biedt de mogelijkheid om naar behoren geavanceerde studies te volgen in zowel boekhouding als financiën, en de studenten uit te rusten voor een loopbaan bij financiële instellingen, managementadvies en de industrie of overheidsinstanties.

De modules in het programma zijn gericht op het ontwikkelen van capaciteiten voor kritische beoordeling van literatuur en methoden, en het vermogen om mondeling en schriftelijk te communiceren over onderwerpen in boekhouding en financiën.

Ze bieden een stimulerende reeks leeractiviteiten die studenten kennis laten maken met hedendaagse theorieën en praktijk.

De inhoud die tijdens het programma wordt verstrekt, zal ook nuttig zijn voor diegenen die een doctoraatsstudie in boekhouding en financiën willen volgen.

Semester 1 (60 KATTEN)

 • Financieel management
 • Bedrijfsfinanciën
 • Internationale financiële boekhouding en rapportage
 • Case Studies in Accounting en Financieel Management

Semester 2 (60 KATTEN)

 • Boekhouding en prestatiebeheer in de publieke sector en non-profit organisaties
 • Management Accounting en controle
 • Onderzoeksmethoden en -technieken

Plus kies er een uit:

 • derivaten
 • Internationale financiën
 • Geld en bankieren

Semester 3 (60 KATTEN)

Route 1

 • Traditioneel proefschrift (100%)

Route 2

 • Auditing en verantwoording (25%)
 • Ethiek en bestuur (25%)
 • Kritisch literatuuronderzoek (50%)

Carriere vooruitzichten

Dit masterprogramma vormt de basis voor zowel beroeps- als onderzoeksgerichte carrières, evenals vaardigheden en kennis die nodig zijn om door te groeien naar managementcarrières in de boekhoudkundige en financiële dienstverlening. Het opent een breed scala aan carrièremogelijkheden in het bankwezen, boekhouding en auditing, overheid, bedrijfsfinanciën, investeringsanalyse en de academische wereld.

De postdoctorale studenten van Queen profiteren van buitengewone voordelen. Unieke initiatieven, zoals Degree Plus en Researcher Plus, versterken onze inzet voor inzetbaarheid, terwijl innovatieve leiderschaps- en executive-programma's naast sterlingintegratie met bedrijfsexperts onze studenten helpen om belangrijke leiderschapsposities te verwerven, zowel nationaal als internationaal.

Leren en onderwijzen

Leerkansen in verband met deze cursus worden hieronder uiteengezet:

 • De ontwikkeling van overdraagbare vaardigheden zal het onderwijzen en leren op het programma vormgeven. Voor het succesvol afronden van cursussen, bijvoorbeeld, moeten studenten informatie verzamelen uit een reeks bronnen, de relevante kennis selecteren en assimileren en taken binnen deadlines voltooien.
 • Je verwerft ook de mogelijkheid om projecten te schrijven en een MSc-proefschrift, dat gericht is op het ontwikkelen van de vaardigheden om academische artikelen te lezen en samen te vatten. De studenten zullen in staat zijn om financiële overzichten te analyseren, investeringsstrategieën toe te passen en de rol van boekhouding in zowel profit als non-profitorganisaties te begrijpen.

Beoordeling

Aan de cursus gerelateerde beoordelingen worden hieronder beschreven:

 • Er zal een verscheidenheid aan methoden worden gebruikt, waaronder individueel en groepswerk, presentaties, casestudy's, klassetests en proefschriften. Zowel summatieve als formatieve beoordelingsmethoden worden in alle modules toegepast, variërend van praktisch computergebaseerd werk tot klassetests, groeps- en individuele presentaties en academische essays.

uitrusting

Je hebt toegang tot Bloomberg-terminals in de FinTrU Trading Room, waardoor studenten de vaardigheden, ervaring en kennis krijgen die nodig zijn om hen voor te bereiden op een carrière in de financiële dienstverlening.

Toegangsvereisten

Afstuderen

Normaal gesproken een 2.1 Honours-graad in een relevant onderwerp (gebaseerd op boekhouding of financiën) of een gelijkwaardige kwalificatie die aanvaardbaar is voor de universiteit.

Uitzonderlijke kandidaten met diploma's in Engineering, Wiskunde, Management, Economie of andere relevante onderwerpen kunnen ook worden overwogen. Alle aanvragers moeten voldoende relevante kennis van en / of ervaring hebben met basisboekhouding.

Internationale studenten

Raadpleeg de specifieke informatie voor uw land voor informatie over internationale kwalificatie-equivalenten.

Engelse Taalvereisten

Bewijs van een IELTS * -score van 6,5, met niet minder dan 5,5 in elk onderdeel, of een gelijkwaardige kwalificatie die aanvaardbaar is voor de universiteit, is vereist. * Genomen in de afgelopen 2 jaar.

Internationale studenten die een aanvraag willen indienen bij Queen's University Belfast (en voor wie Engels niet hun eerste taal is), moeten hun bekwaamheid in het Engels kunnen aantonen om ten volle te kunnen profiteren van hun studie of onderzoek. Niet-EER-onderdanen moeten ook voldoen aan de Britse Visa en Immigration (UKVI) immigratievereisten voor de Engelse taal voor visumdoeleinden.

Zie voor meer informatie over Engelse taalvereisten voor EER- en niet-EER-onderdanen: www.qub.ac.uk/EnglishLanguageReqs.

Als je je Engelse taalvaardigheid wilt verbeteren voordat je aan deze opleiding begint, biedt INTO Queen's University Belfast een scala aan Engelse taalcursussen. Deze intensieve en flexibele cursussen zijn bedoeld om uw Engelse bekwaamheid voor toelating tot dit niveau te verbeteren.

Als gevolg van de COVID-19-pandemie zullen we alleen van juni tot september 2020 academisch Engels en pre-sessiecursussen online aanbieden.

 • Academisch Engels: een intensieve cursus Engels en studievaardigheden voor succesvol universitair onderzoek op universitair niveau
 • Pre-sessioneel Engels: een korte intensieve academische cursus Engels voor studenten die een opleiding volgen aan Queen's University Belfast en die hun Engels moeten verbeteren.

Collegegeld

Noord-Ierland (NI) £ 6.900
Engeland, Schotland of Wales (GB) £ 6.900
Andere (niet-VK) EU £ 6.900
Internationale £ 20.800

Alle genoemde collegegelden gelden voor het studiejaar 2020-21. Het collegegeld is onderhevig aan een jaarlijkse inflatoire stijging, tenzij expliciet anders vermeld.

Extra cursuskosten

Alle studenten

Afhankelijk van de opleiding kunnen er extra kosten zijn die niet door het collegegeld worden gedekt, waarmee studenten rekening moeten houden bij het plannen van hun studie.

Studenten kunnen boeken lenen en toegang krijgen tot online leermiddelen uit elke Queen's bibliotheek. Als studenten aanbevolen teksten willen kopen in plaats van ze te lenen bij de Universiteitsbibliotheek, kunnen de prijzen per tekst variëren van £ 30 tot £ 100. Studenten moeten ook tussen de £ 30 en £ 75 per jaar budgetteren voor fotokopiëren, geheugensticks en afdrukkosten.

Studenten die stage gaan lopen of studeren in het buitenland, hetzij als verplicht of optioneel onderdeel van hun programma, dienen zich ervan bewust te zijn dat zij extra reis- en verblijfkosten zullen moeten betalen.

Als een programma een groot project of proefschrift omvat, kunnen er kosten zijn verbonden aan vervoer, accommodatie en / of materialen. Het bedrag is afhankelijk van het gekozen project. Er kunnen ook extra kosten zijn voor het bedrukken en binden.

Studenten kunnen overwegen om een elektronisch apparaat aan te schaffen; kosten variëren afhankelijk van de specificatie van het gekozen model.

Daarnaast zijn er extra kosten voor diploma-uitreikingen, herkansingen en bibliotheekboetes.

Boekhoudkundige en financiële kosten

Er zijn geen specifieke extra cursuskosten verbonden aan dit programma.

Hoe financier ik mijn studie?

Het Department for the Economy verstrekt een collegegeldlening van maximaal £ 5.500 per NI / EU-student voor postdoctorale studie.

Een postdoctoraal leensysteem in het VK biedt door de overheid gesteunde studieleningen tot £ 10.609 voor onderwezen en onderzoeksmastercursussen in alle vakgebieden. Informatie over criteria, geschiktheid, terugbetaling en aanvraag is beschikbaar op de website van de Britse overheid.

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

Founded in 1845 as Queen's College Belfast, we became an independent university in 1908. Today, we are ranked in the top 173 universities in the world (QS World Rankings 2020) in the top 140 in the wo ... Lees meer

Founded in 1845 as Queen's College Belfast, we became an independent university in 1908. Today, we are ranked in the top 173 universities in the world (QS World Rankings 2020) in the top 140 in the world for graduate prospects (QS Graduate Employability Rankings 2020), and a member of the Russell Group of UK research-intensive universities, combining excellence in research and education with a student-centred ethos. Lees Minder