Lees de Officiële Beschrijving

Het programma kan worden genomen als een eenjarige master's degree (60 studiepunten) of een tweejarige masteropleiding (120 studiepunten). Een kern focus van het programma is hoe de nieuwste onderzoeksresultaten toe te passen met het oog op beoordeling kritisch, te ontwikkelen en beleid en praktijken met betrekking tot kinderen en de jeugd te verbeteren. Het programma voorziet verder in de theoretische en methodologische instrumenten die de studenten voor het ontwerpen, plannen en uitvoeren van onderzoek voor te bereiden in onderwerpen die betrekking hebben op kinderen, jeugd en gezinnen.

Het programma wordt gehost door de internationaal gerenommeerde onderzoeksafdeling in Cchild Sstudies aan de Linköping Universiteit, die sinds 1988 onderzoek heeft gedaan naar kinder- en kindertijdstudies. De docenten van het programma actief zijn onderzoekers, die garandeert dat cutting-edge kennis wordt gepresenteerd in alle cursussen.

Verbreden en verdiepen van uw kennis

Het programma bestaat uit een jaar (60 studiepunten optie) of twee jaar (120 studiepunten optie) voltijdse studie. Beide jaren onder andere een onderzoeksmethoden cursus en een master's thesis natuurlijk. Dit betekent dat u kan ofwel eindig je studie met een eenjarige master's degree of blijven het tweede jaar in beslag nemen en het verkrijgen van een tweejarige master's degree.

Tijdens de eerste termijn, zult u worden voorgesteld aan het interdisciplinaire gebied van kind studies met een speciale focus op historische, antropologische en sociologische perspectieven. Elk van de drie gangen maakt u kennis met een methodologische aanpak van kind studies. één op één jaar en één in het tweede jaar - leest u meer over hoe te ontwerpen en een onderzoek in kind studies uit te voeren tijdens de twee cursussen over de methodologie (voorwaarden 2 en 4), die u voor te bereiden op scripties van je meester te leren. Voor elke thesis vindt u een individueel benoemd scriptiebegeleider hebben.

De overige cursussen van het programma zijn gewijd aan de verschillende gebieden in de kinderopvang studies, waaronder: rechten van het kind, de ouders en het gezin, het onderwijs en de school, migratie, cultuur, media en gezondheid. Deze cursussen geven u een brede kennis van vragen die betrekking hebben op het leven van kinderen en zij verdiepen uw kennis van methodologische benaderingen en theoretische perspectieven in kinderstudies.

Ontmoet de wereld

Het masterprogramma in kinderstudies is een internationaal studieprogramma en studenten op het programma hebben meestal ervaring uit verschillende nationale en culturele contexten. Tijdens het programma worden de studenten aangemoedigd hun ervaringen in discussies en seminars te trekken. Dit geeft u de mogelijkheid om ideeën uit te wisselen over kinderen, jeugd en familie in een internationaal forum.

Online en on-campus training

De meeste van de online cursussen worden gegeven met behulp van een digitaal leerplatform. Het grootste deel van de cursus literatuur is ook toegankelijk on-line via de elektronische middelen van de LIU bibliotheek. Dit zorgt voor enige flexibiliteit met betrekking tot waar en wanneer u uw studies uit te voeren. Het programma heeft een hoge academische standaarden, echter, en vereist full-time studie.

Naast onlineonderwijs bestaat het programma uit vijf op campusperioden van 2 tot 5 dagen, die verplicht zijn voor alle studenten. De op-campusperiodes omvatten zowel academische seminars en sociale activiteiten, waarbij de leerlingen elkaar leren kennen en de docenten op het programma. Dit online communicatie te bevorderen in de rest van het programma.

De data voor de op-campusperiodes voor studenten die in 2018 tot het programma zijn toegelaten, zijn:

 • 27 tot 31 augustus 2018
 • 25-28 februari 2019
 • Eendag voor proefschrift presentaties eind mei 2018 (datum bekendgemaakt)
 • 24-27 februari 2020 (voorlopige data)
 • Eendag voor proefschrift presentaties eind mei 2020 (datum bekendgemaakt)

Syllabus en cursus details

De masteropleiding in Child Studies is een een / twee jaar voltijds studieprogramma. De instructie vindt plaats in de vorm van online leren, gecombineerd met kortere periodes van campusgebaseerde instructies. Studenten die slechts een jaar van het programma willen voltooien, krijgen een Master's Degree in Kinderwetenschappen (60 studiepunten) nadat ze alle cursussen van de eerste en tweede termijnen succesvol hebben afgerond. Succesvolle afronding van alle cursussen van de vier semesters van het programma geeft de student het recht om een ​​master's degree in kinderstudies aan te vragen (120 studiepunten).

Cursus details

Semester 1

 • Inleiding tot kinderstudies 7,5 pk
 • Historische perspectieven op kinderen en kindertijd 7,5 pk
 • Antropologische Perspectieven op Kinderen en Kindertijd 7,5 pk
 • Sociologische perspectieven op kinderen en kindertijd 7,5 pk

Semester 2

 • Onderzoeksmethoden in Kinderwetenschappen 7,5 pk
 • Kinderrechten 7,5 pk
 • Master Thesis (een jaar) 15 pk

Semester 3

 • Kinderen, Ouderlijkheid en Gezinsleven 7,5 pk
 • Kinderen, School en Onderwijs 7,5 pk
 • Kinderen, Migratie en Transnationale Kinderjaren 7,5 pk
 • Kinderen, Geslacht en Seksualiteit 7,5 pk

Semester 4

 • Onderzoeksmethoden en Epistemologie in Kinderwetenschappen 7,5 pk
 • Kinderen gezondheid en ontwikkeling in een wereldwijde wereld 7,5 pk
 • Master Thesis (twee jaar) 15 pk

Carrièremogelijkheden

Studenten die het masterprogramma in Child Studies voltooien, worden voorbereid op een carrière binnen overheidsinstanties en bedrijven, of binnen lokale organisaties, zowel overheids- als niet-gouvernementele, wier activiteiten invloed hebben op kinderen en hun leefomstandigheden.

Afgestudeerden zullen uitgerust zijn met vooraanstaande kennis in zaken die betrekking hebben op kinderen en hun leefomstandigheden op het gebied van onderwijs, politiek en maatschappelijk werk en zorg. Zij kunnen ook een carrière in onderzoek volgen of hun studies verder doen naar een doctoraat.

Opleiding te volgen in:
Engels

Zie 22 andere vakken van Linköping University »

Deze cursus is Online en Campus gecombineerd
Begindatum
Sept. 2019
Duration
Prijs
160,000 SEK
Geldt alleen voor studenten van buiten de EU, EER en Zwitserland
Op locaties
Op datum
Begindatum
Sept. 2019
Aanmeldingslimiet

Sept. 2019