MS in wiskunde

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De afdeling biedt de MS-graad in de wiskunde. Opties voor deze graad zijn predoctorale studies, toegepaste wiskunde, informatica, secundaire wiskunde en statistiek. Sinds 1968 zijn bijna 160 Masters-graden behaald. Het curriculum benadrukt zowel theoretische als computationele wiskunde en is flexibel genoeg om het programma van een student te toetsen aan individuele interesses en vaardigheden. Het ontvangen van een goed afgerond wiskundig onderwijs, afgestudeerden streven Ph.D.'s, veilig een positie in de overheid of de industrie, of verder een loopbaan.

Het Department of Mathematics and Statistics, in samenwerking met Rhodes University (Grahamstown, Zuid-Afrika), faciliteert een coöperatieve Ph.D. in pure of toegepaste wiskunde voor echt uitzonderlijke studenten die een doctoraat willen behalen in onderzoeksgebieden die worden vertegenwoordigd door de gecombineerde graduate mathematics faculteiten van Rhodes University en Youngstown State University. Na succesvolle afronding van alle doctorale werk, de Ph.D. wordt toegekend door Rhodes University.

Campus en faciliteiten

Youngstown State University is een door de overheid gesteunde universiteit in het noordoosten van Ohio, halverwege tussen Cleveland en Pittsburgh. De prachtige, uniforme campus heeft een levendige kalender met culturele evenementen en recreatieve mogelijkheden. Inschrijving was ongeveer 15.200 studenten in het najaar van 2010. Het Department of Mathematics and Statistics heeft uitgebreide computervoorzieningen waaronder microcomputers, werkstations, universitair mainframe en toegang tot supercomputers.

Ongeveer 7 miljoen mensen wonen binnen een uur rijden van Youngstown (nabij Interstates 76, 80 en 79), met meer dan een half miljoen in het grootstedelijk gebied.

Financiele assistentie

Er zijn elk jaar assistentschappen beschikbaar. De stipendium is momenteel $ 10.000 voor twee semesters, met nog eens $ 1.200 beschikbaar voor de zomerperiode, voor een totale ondersteuning van maximaal $ 11.200 voor het jaar. Voor elk semester waarin het assistentschap wordt gehouden, worden alle educatieve en buitengerechtelijke kosten kwijtgescholden. Assistenten betalen geen trainingskosten voor de zomermaanden als ze assistent zijn geweest voor de voorgaande twee semesters.

Gediplomeerde assistenten moeten minimaal 9 uur per semester-18 uur per academisch jaar volgen en taken uitvoeren van ongeveer 20 uur per week. Opdrachten kunnen de volledige verantwoordelijkheid voor het lesgeven van een klas, tutoratie in het Centrum voor Wiskundig Hulpverlening of het werken met de beheerders van computersystemen van het departement omvatten. Daarnaast sponsort de afdeling uitgebreide assistenttrainingen en mentorprogramma's.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Youngstown State University, an urban research university, emphasizes a creative, integrated approach to education, scholarship, and service. The University places students at its

Youngstown State University, an urban research university, emphasizes a creative, integrated approach to education, scholarship, and service. The University places students at its Lees Minder