MS in kwantitatieve economie

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding


Professionals die problemen uit de echte wereld kunnen begrijpen en objectieve resultaten kunnen leveren met behulp van wiskundige analyse, zijn constant in trek in de Verenigde Staten en de rest van de wereld. Onze MS in kwantitatieve economie combineert wiskunde, economie en bedrijfskunde om diepgaande analytische, statistische en computationele vaardigheden te ontwikkelen die u kunt toepassen op macro-arbeidseconomie, overheidsfinanciën, monetair beleid, financiële economie, marktontwerp en meer.

De lessen worden gegeven in het centrum van Manhattan, waardoor je gemakkelijk toegang hebt tot professionele netwerkmogelijkheden bij enkele van 's werelds meest vooraanstaande bedrijven.

Verkrijg de kwantitatieve voorsprong

Onze unieke kwantitatieve focus zal u helpen om u te onderscheiden van anderen in het bedrijfsleven, onroerend goed, overheid, consulting en ngo's. Wij leren:

 • Modelgebaseerde kwantitatieve analyses via simulatie, berekening en schatting.
 • Een bredere scope dan veel toegepaste economische opleidingen.
 • De mechanismen achter economische en sociale instellingen door middel van institutionele, geografische en historische lenzen.

leerplan

De MS in Quantitative Economics is een intensief voltijds programma van 30 studiepunten, 12 maanden en zowel de theorie als de praktijk van kwantitatieve economie. Je krijgt een grondige opleiding in micro- en macro-economie, financiële economie en statistische en computationele aspecten van het vakgebied. We houden klassen klein om persoonlijke interactie tussen en tussen docenten en studenten te bevorderen en om u praktische ervaring te geven met het nieuwste en meest geavanceerde onderzoek van onze afdeling. Blader door MQE syllabi.

De lessen econometrie worden aangevuld met praktische labsessies. Alle studenten volgen een zelfstandige studie die is ontworpen in samenwerking met hun faculteitsadviseur.

Studieprogramma

Fall Semester 1

 • Wiskunde voor economen
 • Wiskundige statistieken
 • Macro-economie 1
 • Micro-economie 1

Voorjaarssemester 1

 • econometrie
 • Macro-economie 2
 • Micro-economie 2
 • electieve *
 • electieve *

* Studenten kunnen ervoor kiezen om dit semester keuzevakken over te slaan en ze in een tweede herfstsemester in het buitenland te volgen, waardoor hun programma met drie extra maanden wordt verlengd.

Keuzevakken Katz zijn onder meer kwantitatieve micro-economie, financiële economie, financiële economie van het bedrijf, marktontwerp, onderwerpen in speltheorie en industriële organisatie en monetaire economie.

Zomersemester 1

 • Onafhankelijke studie

Studenten hebben de mogelijkheid om een onderzoeksstage van 3-4 maanden te voltooien in een onderzoekslaboratorium of gelijkwaardige omgeving of om een onderzoekspaper te voltooien onder toezicht van een lid van de faculteit. Studenten die de stage afronden, dienen tevens een schriftelijk verslag in.

Herfst semester II: studeren in het buitenland

 • electieve *
 • electieve *

Studenten die in het voorjaarssemester keuzevakken hebben overgeslagen, kunnen twee keuzevakken volgen aan de Université Pantheon-Sorbonne (Parijs 1) in Parijs, Frankrijk. De MSc in modellen en methoden in kwantitatieve economie biedt een verscheidenheid aan keuzemogelijkheden. Het programma is gehuisvest in het Maison des Sciences Economiques in het centrum van Parijs.

Deze optie is ideaal voor degenen die een Ph.D. willen aanvragen. programma, gespecialiseerd in velden die niet vallen onder Katz-keuzevakken, of streef een zakelijke carrière na in Europa.

Wie moet solliciteren

De meesters in kwantitatieve economie zijn ideaal voor mensen met een achtergrond in economie, wiskunde, techniek, wetenschap en aanverwante vakgebieden die zich willen onderdompelen in de methodologieën van het bedrijfsleven.

Onze afgestudeerden hebben een loopbaan in het veld gevolgd, evenals doctoraatsprogramma's aan de Universiteit van Rochester, de Toulouse School of Economics en andere prestigieuze universiteiten. We hebben de middelen om u door de competitieve wereld van Ph.D. opnames.

Careers

Afgestudeerden van het programma zullen bereid zijn om zich kandidaat te stellen voor doctoraatsprogramma's of voor een loopbaan als:

 • economen
 • Econometristen
 • Financiële analisten
 • Kwantitatieve analisten
 • Nalevingsmanagers
 • en meer

Faculteit

De faculteitsleden van Quantitative Economics zijn actieve onderzoekers die zich bezighouden met vraagstukken op het gebied van macro- en micro-economie, zowel op theoretisch als empirisch niveau. Onze faculteit publiceert werk in prestigieuze internationale wetenschappelijke tijdschriften, zoals American Economic Review , Econometrica , Quarterly Journal of Economics , Review of Financial Studies , Journal of Economic Theory en Journal of Mathematical Economics . Ze nemen ook deel aan studiegroepen en organiseren samen conferenties die worden gesponsord door de NBER, de Cowles Foundation en andere instellingen met internationale faam.

Alessandro Citanna, Ph.D., hoogleraar economie en directeur van het MS in Quantitative Economics Program

Dr. Citanna heeft een Ph.D. in economie aan de Universiteit van Pennsylvania en een Laurea in economie en sociale wetenschappen aan de Bocconi Universiteit, Milaan, Italië. Hij startte en leidde het programma Quantitative Economics and Finance aan HEC-Parijs en Ecole-Polytechnique, waar hij meer dan tien jaar doceerde. Hij doceerde ook economie aan de Columbia Business School en de Tepper School of Business aan de Carnegie Mellon University, en Finance aan de McGill University in Montreal. Dr. Citanna heeft veel gepubliceerd in wetenschappelijke toptijdschriften, waaronder Econometrica en de Journal of Mathematical Economics , waar hij momenteel als co-editor fungeert. In 2016 ontving hij een projectsubsidie van Alliance Columbia U-Paris I-Ecole Polytechnique en in 2006 ontving hij een subsidie van de National Science Foundation. De Universiteit van Pennsylvania en HEC-Paris kenden hem sinds 1993 een reeks prijzen en beurzen toe voor uitmuntend onderwijs en studiebeurzen.

Admissions

Succesvolle kandidaten hebben een bachelordiploma inclusief cursussen in multivariate calculus of het equivalent daarvan, elementaire lineaire algebra, geavanceerde calculus, echte analyse of het equivalent daarvan.

Aanvragers moeten de online aanvraag invullen en de volgende items indienen:

 • Officiële transcripties van alle niet-gegradueerde en / of afgestudeerde instellingen. Niet-officiële transcripties kunnen worden ingediend voor eerste beoordeling, maar moeten worden gevolgd door officiële kopieën.
 • Hervat
 • Persoonlijke verklaring die uw doelen beschrijft bij het nastreven van dit programma.
 • Twee professionele of academische aanbevelingsbrieven.
 • Kandidaten die een bachelordiploma hebben behaald aan een instelling in een niet-Engels sprekend land, moeten ook officiële TOEFL-scores indienen. Onze TOEFL-code is 1698.
Laatst bijgewerkt op sep 2020

Over de school

Yeshiva University gives students the opportunity to further their intellectual and professional pursuits and become a part of one of U.S. News and World Report’s top 80 universities in the United Sta ... Lees meer

Yeshiva University gives students the opportunity to further their intellectual and professional pursuits and become a part of one of U.S. News and World Report’s top 80 universities in the United States. Lees Minder