MS in elektrische en computertechniek

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Het Department of Electrical and Computer Engineering biedt graduate-programma's in geselecteerde gespecialiseerde gebieden die leiden tot de M.Engr., MS en Ph.D. in elektrische en computertechniek. De huidige onderzoeksexpertise van de afdeling valt in een van de volgende gebieden: biomedische engineering, communicatie / signaalverwerking, computerarchitectuur, cyberfysische en ingebedde systemen, elektromagnetica / optica, vermogens- / vermogenselektronica en VLSI. De ECE-afdeling levert ook een belangrijke bijdrage aan het onderzoeks- en technologiepark van NDSU.

Onderzoeksfaciliteiten en apparatuur

De afdeling is gehuisvest in een modern, goed geoutilleerd pand. Afgestudeerde studenten hebben toegang tot laboratoria, instrumentkamers en computerdiensten, variërend van het universitaire computersysteem tot afdelingscomputers. Onderzoeksfaciliteiten omvatten een laboratorium voor cardiovasculaire engineering, een laboratorium voor computerarchitectuur, een laboratorium voor digitale systemen, een EMI-schildkamer, een laboratorium voor stroom- en vermogenselektronica, een laboratorium voor signaalverwerking en systemen en een laboratorium voor gedrukte schakelingen.

Toelatingseisen

De voorkeursweg is om contact op te nemen met en samen te werken met een NDSU ECE-professor voordat je naar de NDSU komt, zodat de professor je aanbeveelt voor toelating tot het programma. Elke professor heeft andere verwachtingen voor de hoeveelheid en het soort werk dat hij / zij van je verlangt, zodat hij / zij je kan aanbevelen voor toelating tot het NDSU ECE-afstudeerprogramma. Kijk op de website van elke faculteit en neem contact op met een faculteitslid dat werkzaam is in een onderzoeksgebied waarin je geïnteresseerd bent in het volgen van je afstudeeronderzoek. Een secundaire weg is om een GRE-score te hebben van ten minste 145 verbaal en 155 kwantitatief en een minimale GPA van 3,0 op uw laatste graad in elektrotechniek of computertechnologie, BS of MS. De GRE-vakgebiedtest is niet vereist. Om als ECE ME-student te worden toegelaten, moet je een GRE-score hebben van ten minste 145 verbaal en 155 kwantitatief en een minimale GPA van 3,0 op je BS-diploma elektrotechniek of computertechnologie.

Van de 3.0 minimale GPA-toelatingseis kan worden afgezien voor ME-studenten met substantiële ECE-branche-ervaring. De GRE-vakgebiedtest is niet vereist.

Financiele assistentie

De afdeling heeft een beperkt aantal onderwijs- en onderzoeksassistentschappen beschikbaar. Deze assistentschappen voorzien in een maandsalaris tijdens het academiejaar, een vrijstelling van collegegeld voor afgestudeerden tijdens het academiejaar en de zomer, maar dekken niet de minimale activiteitsvergoeding. Daarnaast zijn er mogelijkheden, zowel op de afdeling als op de campus, om parttime werk te verrichten als klassers, docenten, tutoren en adviseurs. Deze assistentschappen worden op competitieve basis toegekend - meestal op het moment van toelating tot het herfstsemester.

Graad Vereisten

De Master of Engineering en de Master of Science-graden vereisen minimaal 30-semester credits buiten het BS-diploma. De Master of Engineering is een programma dat uitsluitend bestaat uit een cursus en waarvoor een sluitstuk vereist is dat bestaat uit een portfolio of schriftelijk examen. Voor de Master of Science dienen 6 van de 30 uur aan de scriptie te worden besteed. Alle studenten moeten slagen voor een mondeling eindexamen dat zowel het cursuswerk als de scriptie omvat.

Academische goede reputatie

Alle afgestudeerde studenten moeten een 3.00 GPA of beter behouden en aanzienlijke vooruitgang boeken in de richting van hun diploma om een goede reputatie te behouden. Als u geen van beide doet, kan dit de financiële ondersteuning van de student en / of de mogelijkheid om zich in te schrijven voor cursussen in het ECE-graduate-programma belemmeren.

Laatst bijgewerkt op okt 2020

Over de school

NDSU is a student-focused, land-grant, research university with a graduate student population of about 2,000 across 75+ programs. Our students work with world-class faculty on innovative, and often in ... Lees meer

NDSU is a student-focused, land-grant, research university with a graduate student population of about 2,000 across 75+ programs. Our students work with world-class faculty on innovative, and often interdisciplinary, research. Additionally, our students have access to professional development opportunities, and events such as Three Minute Thesis. Our low tuition costs make NDSU a bargain, and our career outcomes are excellent. We are located in Fargo, ND – a Midwestern “hidden gem,” and a welcoming and vibrant community of about 230,000 with a unique rural-urban feel. We have a bustling entrepreneurial atmosphere; rich culture; great local fare, arts, and entertainment; and family friendly environment. Lees Minder