MS in Bioinformatics

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Over bio-informatica

Bioinformatica is een snel groeiend interdisciplinair veld dat wiskundige en computerwetenschappen combineert met biologie en / of medicijnen. Met de recente vooruitgang in de biotechnologie worden biologen vaak overladen met grote datasets die op geautomatiseerde manieren moeten worden opgeslagen en geanalyseerd. Bio-informatica biedt de tools om complexe biologische systemen te begrijpen, gaande van volledige ecologische systemen tot specifieke menselijke ziekten, tot cellulaire en moleculaire netwerken.


Wat is het curriculum?

Het totale aantal benodigde credit-uren voor het afstuderen is 36. De kerncursussen omvatten twee klassen in de informatica (bio-informatica, algoritmen), twee klassen in statistiek (waarschijnlijkheidstheorie, toegepaste statistiek), twee klassen in de biologie (celbiologie, genomica) en de Bioinformatics Research Seminar-cursus (elk semester afgenomen). De resterende credit-uren kunnen worden geselecteerd uit een groot aantal afgestudeerde klassen in wiskunde, informatica, biologie, biomedische technologie of elektrische en computertechnologie aan de University of Memphis .

Studenten kunnen maximaal zes credit-uren ontvangen door te kiezen voor het schrijven en verdedigen van een Master Thesis Project op basis van hun primaire onderzoek buiten de cursussen. Onderzoeksprojecten kunnen worden uitgevoerd met onderzoekers van de University of Memphis , het University of Tennessee Health Science Center of het St. Jude Children's Hospital. Niet-thesiskandidaten moeten zich inschrijven voor een onderzoeksklasse, een onderzoeksartikel indienen en verdedigen over het onderwerp dat is goedgekeurd door hun adviseur.

Research Assistant Ships en collegegeld waivers zijn beschikbaar voor Bio-informatica afgestudeerde studenten op een concurrerende basis en zijn jaarlijks hernieuwbaar.


Wat zijn de kansen op werk in Bio-informatica?

Er is een groeiende behoefte en banenmarkt voor bioinformatica-specialisten in academische en onderzoeksinstellingen, evenals farmaceutische en biotechnologische bedrijven. De startsalarissen voor bioinformatica-professionals kunnen sterk variëren, afhankelijk van de instelling en specialisatie van het individu. Controleer St. Jude Children's Research Hospital "All Positions" voor de huidige vacatures voor bioinformatica in het gebied.


Stuur voor meer informatie bioinformatics@memphis.edu .


Toelatingseisen

Kandidaten moeten voldoen aan de vereisten van de universiteit voor toelating tot de Graduate School .

Specifieke vereisten:

  • GRE-scores zijn vereist en zijn een belangrijke factor voor toelating;
  • Twee aanbevelingsbrieven;
  • Een minimumscore van 550 op de op papier gebaseerde TOEFL, 210 op de computergebaseerde TOEFL, of 80 op de op internet gebaseerde TOEFL (voor studenten wiens moedertaal geen Engels is);
  • Een undergraduate-diploma met een minimum GPA van 3,0 op een schaal van 4,0;
  • Een intentieverklaring en een verklaring van doel, met uitleg over uw redenen om u aan te melden voor het Bioinformatics-programma.


vergoedingen

Collegegeschatter

Laatst bijgewerkt op Juni 2018

Over de school

Located in a vibrant neighborhood in Memphis, Tennessee, the UofM is a major research institution. What you learn here builds a sense of intellectual engagement that will empower you to make a differe ... Lees meer

Located in a vibrant neighborhood in Memphis, Tennessee, the UofM is a major research institution. What you learn here builds a sense of intellectual engagement that will empower you to make a difference in life and throughout your career. Founded in 1912, we welcome more than 21,000 students to campus every year. Diversity is one of our strengths. Students and faculty come from all over the world to be a part of the UofM experience. Lees Minder