MS en Ph.D. in wiskunde

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Afdeling Wiskunde

Het Departement Wiskunde van Bilkent University biedt bachelor- en masteropleidingen aan die leiden tot BS, MS en Ph.D. graden in wiskunde, evenals niet-gegradueerde en graduate cursussen voor alle afdelingen van de universiteit.

De afdeling benadrukt zowel pure als toegepaste wiskunde. Onderzoek op de afdeling omvat algebra, algebraïsche topologie, algebraïsche geometrie, complexe analyse, functionele analyse, getaltheorie, financiële wiskunde, differentiaalvergelijkingen en dynamische systemen, wiskundige fysica en toegepaste wiskunde.

Afstudeerprogramma's

Het Graduate Program van het Department of Mathematics aan de Bilkent University is een van de toonaangevende onderzoeksprogramma's voor wiskunde in Turkije. De normale duur van het programma is twee jaar voor de MS-graad en vier jaar voor de Ph.D. mate.

De MS en Ph.D. programma's produceren toonaangevende onderzoekswiskundigen. In beide programma's ligt de nadruk sterk op begeleid onderzoek naar een scriptie. Om een solide basis te leggen voor daaropvolgend professioneel werk, omvat elk programma 7 cursussen op basis van lezingen voor kleine eliteklassen.

Het doel van de programma's is studenten te ontwikkelen tot wiskundigen die origineel en creatief onderzoek kunnen verrichten. Het programma benadrukt onderzoek in zuivere en toegepaste wiskunde. Momenteel is onderzoek in het graduate programma gericht op algebra, algebraïsche getaltheorie, algebraïsche meetkunde, algebraïsche topologie, analytische getaltheorie, complexe analyse, functionele analyse, niet-lineaire differentiaalvergelijkingen en algemene relativiteitstheorie.

Master of Science in de wiskunde

Toelating: Alle aanvragers moeten een BS-graad in wiskunde hebben, of op een gerelateerd gebied van wetenschap of techniek. Studenten met een BS-diploma in andere gebieden dan wiskunde kunnen worden gevraagd om verschillende niet-gegradueerde cursussen in het veld te volgen om de nodige achtergrond te verwerven. Beoordeling van aanvragers is gebaseerd op hun ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı - Academisch personeel en postgraduaat toelatingsexamen onderwijs) scores, eerdere academische records, referentiebrieven en een interview. Aanvragers die geen Turkse staatsburgers zijn en Turkse staatsburgers die ingezetenen zijn van een ander land kunnen GRE gebruiken in plaats van ALES. Alle anderstaligen die Engels spreken, moeten een bewijs van voldoende kennis van het Engels overleggen.

Diplomavereisten: Naast ten minste 21 studiepunten die natuurlijk werken, moet de kandidaat-student een scriptie voorbereiden en met succes verdedigen. De verwachte duur om het MS-programma te voltooien is vier semesters; de maximale duur is zes semesters.

leerplan

125823_Skjermbilde2019-11-13kl.18.39.35.png

De beschrijvingen die hier voor verschillende keuzevakken worden gegeven, dienen alleen als richtlijn. De volledige lijst met cursussen in elke keuzegroep wordt gegeven in het elektronische registratiesysteem.

Graduate keuzevakken: alle 5XX of hoger niveau cursussen met ten minste 3 studiepunten aangeboden door de Graduate School of Engineering and Science.

MATH Graduate keuzevakken: alle 5XX of hoger niveau MATH gecodeerde cursussen met ten minste 3 studiepunten.

Beperkte keuzevakken voor afgestudeerden: MATH 502, MATH 504, MATH 524, MATH 544

Doctor in de filosofie in de wiskunde

Toelating: Alle aanvragers moeten een MS-diploma hebben met een scriptie in de wiskunde of in een gerelateerd wetenschaps- of ingenieursgebied. Beoordeling van aanvragers is gebaseerd op hun ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı - Academisch personeel en postgraduaat toelatingsexamen onderwijs) scores, eerdere academische records, referentiebrieven en een interview. Aanvragers die geen Turkse staatsburgers zijn en Turkse staatsburgers die ingezetenen zijn van een ander land kunnen GRE gebruiken in plaats van ALES. Alle anderstaligen die Engels spreken, moeten een bewijs van voldoende kennis van het Engels overleggen.

Diploma-eisen: 21 studiepunten werken uiteraard buiten het MS-niveau. Ph.D. kandidaten moeten slagen voor een in aanmerking komend examen en vervolgens een werkvoorstel voorbereiden. Het opstellen en verdedigen van een proefschrift op basis van origineel onderzoek is de essentie van het programma. Een paper gebaseerd op het proefschrift van de kandidaat moet worden aanvaard of gepubliceerd in een gerenommeerd tijdschrift voordat het proefschrift kan worden verdedigd. De verwachte duur om de Ph.D. programma is acht semesters. De maximale duur is 12 semesters.

leerplan

125824_Skjermbilde2019-11-13kl.18.39.51.png

De beschrijvingen die hier voor verschillende keuzevakken worden gegeven, dienen alleen als richtlijn. De volledige lijst met cursussen in elke keuzegroep wordt gegeven in het elektronische registratiesysteem.

Graduate keuzevakken: alle 5XX of hoger niveau cursussen met ten minste 3 studiepunten aangeboden door de Graduate School of Engineering and Science.

MATH Graduate keuzevakken: alle 5XX of hoger niveau MATH gecodeerde cursussen met ten minste 3 studiepunten.

Beperkte keuzevakken voor afgestudeerden: MATH 502, MATH 504, MATH 524, MATH 544

Internationale studenten

De onderwijstaal is uitsluitend Engels. Voor het leven op de campus, en tot op zekere hoogte, is Engels volledig voldoende. Inleidende lessen in het Turks zijn beschikbaar maar optioneel.

Beurzen

De afdeling biedt uitgebreide financiële ondersteuning voor alle afgestudeerde studenten tijdens hun studie, afhankelijk van een bevredigende status. De ondersteuning omvat een afstand van collegegeld, een maandelijkse toelage, een ziektekostenverzekering, kantoorruimte en accommodatie op de campus. Bijkomende beurzen voor verdiensten zijn beschikbaar voor gekwalificeerde studenten.

behuizing

Alle studenten van het afgestudeerde programma, wiens thuisadres zich niet in Ankara bevindt, krijgen gratis accommodatie aangeboden, in tweepersoonskamers voor studenten van het MS-programma en eenpersoonskamers voor studenten op de Ph.D. programma. Grotere appartementen en appartementen voor getrouwde studenten zijn beschikbaar tegen een toeslag.

Ziektekostenverzekering

De universiteit dekt de kosten van particuliere ziektekostenverzekeringen.

Plaats

Bilkent University ligt op een aangename campus buiten Ankara, de hoofdstad van Turkije. Ankara, in het centrum van Anatolië, is goed gelegen voor busbezoeken aan vele locaties van historisch of cultureel belang.

Aanmeldingsprocedure

 • Online aanvraagformulier
 • De deadline voor het voorjaar van 2019 - 2020 semester
  • Internationaal: 15 november 2019
  • Turkse burgers: 13 december 2019
 • Interviews:
 • Interviews worden afgenomen;
 • Internationaal: 27-29 november 2019
 • Turkse burgers: 25-27 december 2019
 • De ingediende documentatie moet omvatten: verklaring van doel, universitair transcript, ten minste twee aanbevelingsbrieven, GRE- of ALES-scores, bewijs van Engelse taalvaardigheid. Turkse onderdanen moeten ALES-scores leveren. Internationale aanvragers moeten GRE-scores leveren.
 • Visa voor internationale studenten: de duur van het visumaanvraagproces varieert van land tot land. In sommige gevallen kan het proces tot 8 weken duren.
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The Graduate School of Engineering and Science administers the graduate programs for the Faculties of Engineering and Science at Bilkent University. Our graduate school, a leading education and resear ... Lees meer

The Graduate School of Engineering and Science administers the graduate programs for the Faculties of Engineering and Science at Bilkent University. Our graduate school, a leading education and research institution has been developing and cultivating leaders since 1986. The Graduate School is comprised of motivated and dynamic academicians. The School provides up to date educational programs which equip students with valuable abilities and promote further study in transdisciplinary fields. The students are exposed to real-life projects and conceptual problem-solving techniques, as well as receiving traditional training in classrooms. Programs are designed to help students understand real-world circumstances, augment their cultural accumulation and contribute to the interaction between technology, science, and society. Lees Minder