MS en Ph.D. in werktuigbouwkunde

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De afdeling Werktuigbouwkunde heeft een sterke onderzoeksexpertise op het gebied van akoestiek en lawaaibeheersing, computationele mechanica, ontwerp, dynamica en besturing, productie, microfluidica, nanotechnologie en tribologie en hun toepassingen in de ruimtevaart-, automobiel- en andere industriële sectoren.

De meeste onderzoeksprojecten worden uitgevoerd met internationale samenwerkingsverbanden met instellingen in de VS en Europa. De afdeling heeft ook plannen om verschillende onderzoeksgebieden te ontwikkelen die consistent zijn met de sterke punten van Bilkent University en met een visie om nieuwe en belangrijke technologieën in Turkije te ontwikkelen. Onder deze zijn micro-systemen en hun ontwerp en productie die zullen profiteren van de vooruitgang in nanotechnologieën. Informatie over lopende onderzoeksactiviteiten is te vinden op de websites van de onderzoeksgroepen.

De afdeling Werktuigbouwkunde biedt MS en Ph.D. graden. De afdeling biedt een aantal beurzen en onderzoeksassistentschappen aan gekwalificeerde studenten.

Ons standpunt over werktuigbouwkunde

Onze afdeling opende in het najaar van 2009 haar deuren en liet haar eerste klasse studenten en studenten toe met een innovatief curriculum, een nieuwe faculteit en nieuwe faciliteiten.

Werktuigbouwkunde, een van de klassieke takken van engineering, heeft de afgelopen jaren een belangrijke transformatie ondergaan om de uitdagingen in de moderne wereld aan te gaan. Ons nieuwe curriculum is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van toekomstige werktuigbouwkundigen in reactie op deze veranderingen. Werktuigbouwkunde speelt een steeds belangrijkere leidende rol in industrieën die afhankelijk zijn van hoogwaardige en innovatieve technologieën zoals ruimtevaart, automotive, defensie, medicijnen en voedselproductie.

Werktuigbouwkundig onderwijs omvat zowel de basis als de praktijk; bouwt de procedurele kennis op die essentieel is voor de probleemoplossende ingenieur, evenals de verklarende kennis van de toegepaste wetenschapper. Werktuigbouwkunde onderwijs benadrukt thermodynamica, warmteoverdracht, vloeistofmechanica, solide mechanica, dynamica, ontwerp en productie. Onderwerpen uit de machinebouw, zoals verbrandingsmotoren, warmtewisselaars, carrosseriestructuren en werktuigmachines, zijn veel voorkomende toepassingen van die basisprincipes. Recente toevoegingen aan deze onderwerpen zijn toepassingen die zijn gebaseerd op vorderingen op gebieden zoals nanotechnologie en biologische wetenschappen. Voorbeelden hiervan zijn het bio-geïnspireerde ontwerp van systemen en robotica, productie op micro- en nanoschaal, hersengestuurde prothesen, modellering van biologische systemen en toepassingen voor hernieuwbare en groene energie.

Het curriculum dat we aanbieden is bedoeld om toekomstige werktuigbouwkundigen voor te bereiden. Het behandelt de essentiële basisprincipes van de machinebouw en voegt daar de kennis aan toe die nodig is voor de moderne ingenieur van de toekomst.

Deze onderwerpen omvatten moleculaire biologie, solid-state chemie, systeemtechniek, waarschijnlijkheid en statistiek en communicatiepsychologie. Bovendien worden de fundamentele werktuigbouwkundige cursussen op een geïntegreerde manier onderwezen en weerspiegelen ze hoe dergelijke fenomenen zich ontwikkelen in echte technische problemen. Het curriculum bouwt ook rond ontwerp en fabricage om de fundamenten te relateren aan het uiteindelijke doel van engineering: producten en processen die oplossingen bieden voor problemen waarmee de industrie en de samenleving worden geconfronteerd.

De nadruk op zowel de fundamenten en toepassingen in klassieke en nieuwe gebieden stelt onze studenten in staat om hun kennis en vaardigheden toe te passen in een verscheidenheid van verschillende industrieën en in opkomende nieuwe technologieën.

Wij beschouwen engineering als het beroep dat fundamentele wetenschappen verbindt met de behoeften en het welzijn van individuen en de samenleving. Als zodanig weet en begrijpt een geschoolde ingenieur hoe de fundamenten moeten worden toegepast, maar een groot ingenieur begrijpt ook de menselijke behoeften en de samenleving en is in staat om hun problemen zowel te verwoorden als op te lossen.

Onze afdeling is bezig om meer faculteitsleden aan te nemen en afgestudeerde studenten toe te laten tot haar master- en doctoraatsprogramma's. Onze onderzoeksinspanningen zijn gericht op en benutten de sterke punten van Bilkent University. Onder de geselecteerde onderzoeksthema's profiteert MicroSystem Engineering van nanotechnologiecentra en onderzoek naar moleculaire biologie op de campus. Nieuwe laboratoriumfaciliteiten zijn net opgeleverd.

We verwelkomen potentiële studenten, ouders en geïnteresseerde bezoekers om onze nieuwe faciliteiten te bezoeken en meer te leren over werktuigbouw.

Professor arts Adnan AKAY

Stoel

Werktuigbouwkundige programma's

De afdeling Werktuigbouwkunde biedt programma's die leiden tot MS en Ph.D. graden.

De missie van onze afdeling is om onze studenten een rijke omgeving te bieden om te leren door middel van een brede opleiding in de wetenschappelijke en toegepaste grondslagen van engineering en een solide basis in probleemoplossende, ontwerp- en communicatievaardigheden die ze moeten nastreven en de uitdagingen van hun individuele carrièredoelen aangaan.

Het ME-programma biedt de studenten een sterke basis in technische wetenschappen door middel van thermovloeistoffen, mechanica-materialen en dynamiekcontrolesporen, die de analytische vaardigheden van studenten benadrukken. Deze worden gecombineerd met cursussen over ontwerp en productie die gaan van ontwerp op component- tot systeemniveau en die de creativiteit van studenten benadrukken.

De missie van het ME-programma is om ingenieurs voor te bereiden op de wereldwijde omgeving waarin ze verantwoorde beslissingen kunnen nemen terwijl ze in maatschappelijke behoeften voorzien. Het programma benadrukt communicatieve vaardigheden, kennis van geesteswetenschappen en het vermogen om in teams te werken. Het programma erkent ook de belangrijke rol die mechanische engineering kan spelen in de biowetenschappen en dus de behoefte aan vertrouwdheid met moleculaire biologie.

De afdeling ziet toekomstige ingenieurs als levenslange leerlingen. Het ME-programma biedt tal van keuzevakken om te reageren op de verschillende behoeften en interesses van onze studenten, samen met deze visie in de sprong naar de 21ste-eeuwse engineering.

Het werktuigbouwkundig programma is geaccrediteerd door de Engineering Accreditation Commission van ABET.

Het Departement Werktuigbouwkunde biedt MS en Ph.D. opleidingen met de mogelijkheid van specialisatie op verschillende gebieden van onderzoek in de machinebouw.

Master of Science in de industriële wetenschappen

Toelating: Alle aanvragers moeten een BS-graad in werktuigbouwkunde hebben, of in een gerelateerd veld van wetenschap of techniek. Studenten met een BS-diploma op andere gebieden dan werktuigbouwkunde kunnen worden gevraagd om verschillende niet-gegradueerde cursussen in het veld te volgen om de nodige achtergrond te verwerven. Beoordeling van aanvragers is gebaseerd op hun ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı - Academisch personeel en postgraduaat toelatingsexamen onderwijs) scores, eerdere academische records, referentiebrieven en een interview. Aanvragers die geen Turkse staatsburgers zijn en Turkse staatsburgers die ingezetenen zijn van een ander land kunnen GRE gebruiken in plaats van ALES. Alle anderstaligen die Engels spreken, moeten een bewijs van voldoende kennis van het Engels overleggen.

Diplomavereisten: Naast ten minste 21 studiepunten die natuurlijk werken, moet de kandidaat-student een scriptie voorbereiden en met succes verdedigen. De verwachte duur om het MS-programma te voltooien is vier semesters; de maximale duur is zes semesters.

leerplan
125812_Skjermbilde2019-11-13kl.15.19.23.png

De beschrijvingen die hier voor verschillende keuzevakken worden gegeven, dienen alleen als richtlijn. De volledige lijst met cursussen in elke keuzegroep wordt gegeven in het elektronische registratiesysteem.

Graduate keuzevakken: alle 5XX of hoger niveau cursussen met ten minste 3 studiepunten aangeboden door de Graduate School of Engineering and Science. Er zijn verdere beperkingen op de keuzevakken om aan de breedte-eisen van de afdeling te voldoen.

Graduate keuzevakken of undergraduate keuzevakken: alle 3XX of hoger niveau CHEM, CS, EEE, IE, MATH, ME, MBG, MSN en PHYS gecodeerde cursussen met ten minste 3 studiepunten.

ME Graduate keuzevakken: Alle 5XX of hoger niveau gecodeerde ME cursussen met ten minste 3 studiepunten.

ME Afgestudeerde wiskundige keuzevakken: ME 501, ME 503, ME 552

Restricted ME Graduate Technical Elective Courses: Geselecteerde 5XX of hoger niveau gecodeerde ME-cursussen met minimaal 3 studiepunten en EEE 501.

Doctor of Philosophy in Mechanical Engineering

Toelating: Alle aanvragers moeten een MS-diploma hebben met een scriptie in werktuigbouwkunde of in een gerelateerd wetenschaps- of ingenieursgebied. Beoordeling van aanvragers is gebaseerd op hun ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı - Academisch personeel en postgraduaat toelatingsexamen onderwijs) scores, eerdere academische records, referentiebrieven en een interview. Aanvragers die geen Turkse staatsburgers zijn en Turkse staatsburgers die ingezetenen zijn van een ander land kunnen GRE gebruiken in plaats van ALES. Alle anderstaligen die Engels spreken, moeten een bewijs van voldoende kennis van het Engels overleggen.

Diploma-eisen: 21 studiepunten werken uiteraard buiten het MS-niveau. Ph.D. kandidaten moeten slagen voor een in aanmerking komend examen en vervolgens een werkvoorstel voorbereiden. Het opstellen en verdedigen van een proefschrift op basis van origineel onderzoek is de essentie van het programma. Een paper gebaseerd op het proefschrift van de kandidaat moet worden aanvaard of gepubliceerd in een gerenommeerd tijdschrift voordat het proefschrift kan worden verdedigd. De verwachte duur om de Ph.D. programma is acht semesters. De maximale duur is 12 semesters.

leerplan

125811_Skjermbilde2019-11-13kl.15.19.35.png

De beschrijvingen die hier voor verschillende keuzevakken worden gegeven, dienen alleen als richtlijn. De volledige lijst met cursussen in elke keuzegroep wordt gegeven in het elektronische registratiesysteem.

Graduate keuzevakken: alle 5XX of hoger niveau cursussen met ten minste 3 studiepunten aangeboden door de Graduate School of Engineering and Science. Er zijn verdere beperkingen op de keuzevakken om aan de breedte-eisen van de afdeling te voldoen.

ME Graduate keuzevakken: Alle 5XX of hoger niveau gecodeerde ME cursussen met ten minste 3 studiepunten.

ME Afgestudeerde wiskundige keuzevakken: ME 501, ME 503, ME 552

Beperkte ME-graduate technische keuzevakken: geselecteerde 5XX of hoger niveau gecodeerde ME-cursussen met minimaal 3 studiepunten en EEE 501.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The Graduate School of Engineering and Science administers the graduate programs for the Faculties of Engineering and Science at Bilkent University. Our graduate school, a leading education and resear ... Lees meer

The Graduate School of Engineering and Science administers the graduate programs for the Faculties of Engineering and Science at Bilkent University. Our graduate school, a leading education and research institution has been developing and cultivating leaders since 1986. The Graduate School is comprised of motivated and dynamic academicians. The School provides up to date educational programs which equip students with valuable abilities and promote further study in transdisciplinary fields. The students are exposed to real-life projects and conceptual problem-solving techniques, as well as receiving traditional training in classrooms. Programs are designed to help students understand real-world circumstances, augment their cultural accumulation and contribute to the interaction between technology, science, and society. Lees Minder