MS en Ph.D. in materiaalkunde en nanotechnologie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Slagings programma

Materials Science and Nanotechnology (MSN) is een interdisciplinair graduate programma en heeft tot doel jonge wetenschappers en onderzoekers op te leiden die creatief, uitstekend onderzoek en ontwikkeling kunnen nastreven op de verschillende gebieden van nanowetenschap-nanotechnologie en materiaalkunde en engineering. Het programma strekt zich uit van fundamenteel tot toegepast en innovatief onderzoek en voorziet de studenten van de nodige kennis en geavanceerde vaardigheden om uit te groeien tot een wetenschapper en praktiserende wetenschappers en onderzoekers die niet bang zullen zijn om zich te verdiepen in en creatieve oplossingen kunnen bieden op de uitdagende problemen van vandaag en morgen. De cursussen die de MSN-afgestudeerde studenten moeten volgen, moeten gericht zijn op het onderwerp van hun eigen scriptiewerk.

Waarom studeren aan UNAM?

Hoewel het als onderzoekscentrum is opgericht, heeft UNAM een eigen M.Sc. en Ph.D. opleiding als Institute of Materials Science and Nanotechnology. Onderzoekscentra richten zich meestal op onderzoek en beschouwen onderwijs niet als hun primaire focus. UNAM heeft echter een missie om hooggekwalificeerd personeel op te leiden. Daarom wordt het programma Materials Science and Nanotechnology (MSN) sinds 2008 aangeboden door UNAM en wordt het steeds populairder en trekt het topstudenten uit Turkije en de rest van de wereld aan. Vanaf 2018 heeft UNAM 35 M.Sc. studenten, 27 Ph.D. studenten, en 1 speciale student. Het aantal internationale MS en Ph.D. studenten neemt geleidelijk toe.

Master of Science in materiaalkunde en nanotechnologie

Toelating: aanvragers moeten een BS-graad hebben in materiaalkunde en nanotechnologie, of een gerelateerd wetenschapsgebied (natuurkunde, wiskunde, chemie, moleculaire biologie en genetica) of engineering (elektrisch en elektronica, mechanisch, chemisch, materialen, metallurgie, voedsel). Beoordeling van aanvragers is gebaseerd op hun ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı - Academisch personeel en postgraduaat onderwijs toelatingsexamen) scores, academische track records, referentiebrieven en een interview. Aanvragers die geen Turkse staatsburgers zijn en Turkse staatsburgers die ingezetenen zijn van een ander land kunnen GRE (Graduate Record Examination) afleggen in plaats van ALES. Alle niet-sprekende Engelse sprekers moeten een bewijs van voldoende kennis van het Engels overleggen.

Diploma-eisen: Naast het voltooien van ten minste 21 studiepunten natuurlijk werk, moet de kandidaat-student een scriptie voorbereiden en verdedigen. De verwachte studieduur voor het MS-programma is 4 semesters; de maximale duur is 6 semesters.

leerplan125840_Skjermbilde2019-11-13kl.21.52.34.png

De beschrijvingen die hier voor verschillende keuzevakken worden gegeven, dienen alleen als richtlijn. De volledige lijst met cursussen in elke keuzegroep wordt gegeven in het elektronische registratiesysteem.

Kerncursussen: Alle 5XX of hoger MSN gecodeerde cursussen met minstens 3 studiepunten.

Keuzevakken: alle 5XX of hoger niveau cursussen met minstens 3 studiepunten aangeboden door Graduate School of Engineering and Science and LAW 534.

Doctor in de wijsbegeerte in materiaalkunde en nanotechnologie

Toelating: Aanvragers moeten een bachelor's degree in materiaalkunde en nanotechnologie hebben, of een verwant wetenschapsgebied (natuurkunde, wiskunde, chemie, moleculaire biologie en genetica) of engineering (elektrische en elektronica, mechanische, chemische, materiaalkunde, metallurgie , voedsel). Beoordeling van aanvragers is gebaseerd op hun ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı - Academisch personeel en postgraduaat onderwijs toelatingsexamen) scores, academische track records, referentiebrieven en een interview. Aanvragers die geen Turkse staatsburgers zijn en Turkse staatsburgers die ingezetenen zijn van een ander land kunnen GRE (Graduate Record Examination) afleggen in plaats van ALES. Alle anderstaligen die Engels spreken, moeten een bewijs van voldoende kennis van het Engels overleggen.

Diploma-eisen: 21 studiepunten werken natuurlijk boven het MS-niveau of 42 studiepunten natuurlijk werken buiten het BS-niveau is vereist. Ph.D. kandidaten moeten slagen voor een in aanmerking komend examen, meestal in hun vierde semester; en moet dan een proefschriftvoorstel voorbereiden. Voorbereiding en verdediging van een proefschrift op basis van origineel onderzoek is het middelpunt van het programma. De verwachte duur om de Ph.D. programma is acht semesters voor studenten die na een MS-diploma aan het programma deelnemen, en tien semesters voor studenten die na een BS-diploma deelnemen. De maximale duur is respectievelijk twaalf en veertien semesters.

leerplan

Doctor in de wijsbegeerte in materiaalkunde en nanotechnologie125841_Skjermbilde2019-11-13kl.21.52.41.png

Doctor in de wijsbegeerte in materiaalkunde en nanotechnologie (na een bachelor)125842_Skjermbilde2019-11-13kl.21.52.47.png

De beschrijvingen die hier voor verschillende keuzevakken worden gegeven, dienen alleen als richtlijn. De volledige lijst met cursussen in elke keuzegroep wordt gegeven in het elektronische registratiesysteem.

Kerncursussen: Alle 5XX of hoger MSN gecodeerde cursussen met minstens 3 studiepunten.

Keuzevakken: alle 5XX of hoger niveau cursussen met minstens 3 studiepunten aangeboden door Graduate School of Engineering and Science and LAW 534.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The Graduate School of Engineering and Science administers the graduate programs for the Faculties of Engineering and Science at Bilkent University. Our graduate school, a leading education and resear ... Lees meer

The Graduate School of Engineering and Science administers the graduate programs for the Faculties of Engineering and Science at Bilkent University. Our graduate school, a leading education and research institution has been developing and cultivating leaders since 1986. The Graduate School is comprised of motivated and dynamic academicians. The School provides up to date educational programs which equip students with valuable abilities and promote further study in transdisciplinary fields. The students are exposed to real-life projects and conceptual problem-solving techniques, as well as receiving traditional training in classrooms. Programs are designed to help students understand real-world circumstances, augment their cultural accumulation and contribute to the interaction between technology, science, and society. Lees Minder